Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Οι τροφές που σας κάνουν να πεινάτε περισσότερο!

Γνωρίζατε ότι μερικές τροφές, αντί να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο πλήρεις (χορτασμένοι), μας κάνουν να θέλουμε να καταναλώσουμε ακόμα περισσότερη τροφή;




Δείτε 4 τροφές, που, χωρίς να το καταλαβαίνετε, σας κάνουν να πεινάτε περισσότερο:

Λευκό ψωμί

Στο λευκό αλεύρι που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του λευκού ψωμιού, έχει απογυμνωθεί ο φλοιός του σιταριού από το εξωτερικό του κέλυφός (πίτουρο). Αυτό μειώνει δραστικά τις ίνες του τελικού προϊόντος. Όταν καταναλώνετε λευκό ψωμί, αυξάνετε τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα σας. Έρευνα που έγινε στην Ισπανία έδειξε ότι εκείνοι που καταναλώνουν δύο ή περισσότερες μερίδες λευκού ψωμιού καθημερινά έχουν 40% αυξημένες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι ή υπέρβαροι μέσα σε περίοδο πέντε ετών.

Χυμοί

Ναι, οι χυμοί είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής, αλλά λίγοι συνειδητοποιούν ότι περιέχουν αρκετή ζάχαρη αλλά καθόλου ίνες. Αυτό σημαίνει ότι προκαλούν απότομες αλλαγές στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που σας κάνει να αισθάνεστε πείνα.

Σνακ με πολύ αλάτι

Αν νομίζετε ότι ένα σακουλάκι πατατάκια θα σας κόψει την πείνα, κάνετε λάθος. Τα αλατισμένα σνακ είναι κατά βάση απλοί υδατάνθρακες που απορροφόνται γρήγορα από τον οργανισμό και προκαλούν προσωρινή αύξηση της ινσουλίνης, η οποία στη συνέχει πέφτει απότομα. Αυτή η διαδικασία κάνει τον οργανισμό να αναζητήσει άμεση, επιπλέον, ενέργεια μέσω της τροφής. Και από τη στιγμή που ο εγκέφαλος έχει συνδυάσει την άμεση πρόσληψη ενέργειας με τη ζάχαρη, το πιο πιθανό είναι να αναζητήσετε άμεσα κάτι γλυκό, μετά το αλμυρό σας σνακ.

Αλκοόλ

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Alcohol & Alcoholism, μόλις 3 μερίδες αλκοόλ είναι αρκετές για να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα της λεπτίνης στον οργανισμό σας. Αυτή είναι η ορμόνη που μειώνει το αίσθημα πείνας και σας κάνει να αισθάνεστε περισσότερο πλήρεις. Επίσης, το αλκοόλ μειώνει τα επίπεδα γλυκογόνων, κάνοντάς σας να αναζητήσετε την λήψη υδατανθράκων για να τα επαναφέρετε στα κανονικά τους επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου