Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Man - Day!

Man - Day!Δεν ήταν «Boxing Day», ήταν… Manchester Day! 



Μετά την επικράτηση της Τσέλσι επί της Γουέστ Χαμ, τόσο η Σίτι, όσο και η Γιουνάιτεντ βάλθηκαν να προχωρήσουν με ακόμα πιο εορταστικές νίκες στην Premier League. 

Με φόρα απ’ το φοβερό σερί της (που επεκτάθηκε στις επτά νίκες) η ομάδα του Πελεγκρίνι δε χρειάστηκε ούτε ένα τέταρτο για να καθαρίσει στην έδρα της Γουέστ Μπρομ. Μ’ ένα γρήγορο γκολ του Φερναντίνιο κι ένα πέναλτι του Τουρέ, οι «πολίτες» σχόλασαν νωρίς το γάμο, πριν ο Σίλβα βάλει κι εκείνος το… κουφετάκι του στο 3-1 που επανέφερε σε απόσταση βολής την ομάδα του απ’ την κορυφή. 

Την ίδια ώρα, η Γιουνάιτεντ επιβεβαίωνε ότι έκανε… διάλειμμα το περασμένο Σάββατο με την Άστον Βίλα. Καθοδηγούμενοι απ’ τον εκπληκτικό Μάτα -που έφτιαξε δυο γκολ- και με εκτελεστή τον Ρούνεϊ (που τα πέτυχε) οι «διάβολοι» έβγαλαν απ’ τη μέση τη Νιούκαστλ. Χάρη στον Φαν Πέρσι δε (που έβαλε τρίτο γκολ σε Boxing Day) άνοιξαν με περισσότερο στιλ (3-1) τη διαφορά στην τρίτη θέση. 

Μακριά από ‘κει -αλλά με πολύ περισσότερο οξυγόνο στα πνευμόνια της- παραμένει η Λίβερπουλ. Χρειάστηκε να σπάσει η γκαντεμιά του Στέρλινγκ (που σκόραρε έπειτα από 12 ματς) για να επιστρέψουν οι «κόκκινοι» στις επιτυχίες και να φύγουν με σημαντικό διπλό (1-0) από την έδρα της σκληροτράχηλης -αν και εκ των ουραγών- Μπέρνλι. 

Μακριά από ‘κει -αλλά με πολύ περισσότερο οξυγόνο στα πνευμόνια της- παραμένει η Λίβερπουλ. Χρειάστηκε να σπάσει η γκαντεμιά του Στέρλινγκ (που σκόραρε έπειτα από 12 ματς) για να επιστρέψουν οι «κόκκινοι» στις επιτυχίες και να φύγουν με σημαντικό διπλό (1-0) από την έδρα της σκληροτράχηλης -αν και εκ των ουραγών- Μπέρνλι. 

Κατά τ’ άλλα, σε άγιες μέρες βρισκόμαστε, σαν πραγματικοί «άγιοι» φέρθηκαν κι οι παίκτες της Σαουθάμπτον. Βρίσκοντας ψυχολογία απ’ την τριάρα στην Έβερτον, η ομάδα του Κούμαν… ευλόγησε με άλλη μια την Κρίσταλ Πάλας και φεύγοντας με εντυπωσιακό διπλό απ’ το Λονδίνο (3-1) προσπέρασε τη Γουέστ Χαμ στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. 

Από κοντά της, ωστόσο, έμεινε και η Τότεναμ. Με πρωταγωνιστή τον Κέιν (που σκόραρε σε τρίτο συνεχόμενο ματς) και ήρωα τον Έρικσεν (που έβαλε το έβδομο φετινό του γκολ) τα «σπιρούνια» απέδρασαν με το 2-1 απ’ την έδρα της ουραγού Λέστερ και παρέμειναν σε ευρωπαϊκή τροχιά. 

Ακριβώς πίσω απ’ την ομάδα του Ποκετίνο παρέμεινε η Σουόνσι. Ένα γρήγορο γκολ του Σίγκουρντσον αποδείχθηκε αρκετό για τους Ουαλούς ώστε να κάμψουν την αντίσταση της Άστον Βίλα (1-0) και να εξαργυρώσουν με άνοδο στην έβδομη θέση τη δεύτερη κολλητή τους νίκη. 

Αντίθετα, με άδεια χέρια από ένα ακόμα παιχνίδι έφυγε η Έβερτον. Με βασικό τον Μιραλάς, η απογοητευτική ομάδα του Μαρτίνεθ έπεσε θύμα της επικίνδυνης Στόουκ μέσα στο «σπίτι» της. Ένα πέναλτι του Κρκιτς υπέγραψε το μεγάλο διπλό των φιλοξενούμενων (1-0), που τους εκτόξευσε μακριά απ' την επικίνδυνη ζώνη και κράτησε τα «ζαχαρωτά» με μια μόλις νίκη στα τελευταία έξι ματς. 

Όσο για την πιο… μάγκικη επικράτηση της ημέρας, αυτή την πέτυχε η Χαλ. Παρόλο που έμειναν πίσω στο σκορ στην έδρα της φορμαρισμένης Σάντερλαντ, οι «τίγρεις» αντέδρασαν ως τέτοιες. Γυρίζοντας τούμπα λοιπόν το παιχνίδι (3-1), τερμάτισαν το σερί των δέκα αγωνιστικών χωρίς νίκη και απέδρασαν από την επικίνδυνη ζώνη. 


Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής 

Παρασκευή 26/12 

Τσέλσι-Γουέστ Χαμ 2-0 
(31’ Τέρι, 62’ Κόστα) 

Μπέρνλι-Λίβερπουλ 0-1 
(62’ Στέρλινγκ) 

Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον 1-3 
(86’ Νταν - 17’ Μανέ, 48’ Μπερτράν, 53’ Άλντερβαϊρελντ) 

Έβερτον-Στόουκ 0-1 
(38’ πεν. Κρκιτς) 

Λέστερ-Τότεναμ 1-2 
(48’ Ουγιόα - 1’ Κέιν, 73’ Έρικσεν) 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ 3-1 
(23’, 36’ Ρούνεϊ, 53’ Φαν Πέρσι - 87’ πεν. Σισέ) 

Σάντερλαντ-Χαλ 1-3 
(1’ Τζόνσον - 32’ Ραμίρες, 51’ Τσέστερ, 90’+6’ Γέλαβιτς) 

Σουόνσι-Άστον Βίλα 1-0 
(13’ Σίγκουρντσον) 

Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Σίτι 1-3 
(86’ Ιντέγιε - 8’ Φερναντίνιο, 13’ πεν. Τουρέ, 34’ Σίλβα) 

Άρσεναλ-ΚΠΡ (19:30) 

Η επόμενη αγωνιστική (19η) 

Κυριακή 28/12 (17:00) 

Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:00) 
Σαουθάμπτον-Τσέλσι (16:05) 
Άστον Βίλα-Σάντερλαντ 
Χαλ Σίτι-Λέστερ 
Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρνλι 
ΚΠΡ-Κρίσταλ Πάλας 
Στόουκ-Γουέστ Μπρομ 
Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ 
Νιούκαστλ-Έβερτον (18:15) 

Δευτέρα 29/12 

Λίβερπουλ-Σουόνσι (22:00) 




sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου