Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Οι δέκα πιο αδίστακτες συμμορίες στον κόσμο. Από την Κόζα Νόστρα και τη Γιακούζα, στη φονική «Mara Salvatrucha» και την «Aryan Brotherhood»

gang7Η ιστορία των συμμοριών έχει τις ρίζες της πολύ πίσω στον χρόνο, αφού οι μεγαλύτερες ομάδες οργανωμένου εγκλήματος ξεκίνησαν τη δράση τους πριν από πολλές δεκαετίες και τη συνεχίζουν ακόμη και σήμερα παρά τις προσπάθειες των αρχών σε κάθε χώρα.

Η συμμορία είναι ιερή για τα μέλη της, είναι η οικογένειά που επέλεξαν και που προτίθενται να τη προστατεύσουν πολλές φορές με τη ζωή τους.


Ακολουθούν οι 10 πιο επικίνδυνες, αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

10. Cosa Nostra
gang2
Η Cosa Nostra (η δική μας υπόθεση) είναι η ιταλική συμμορία της Νέας Υόρκης. Ιδρύθηκε από Ιταλούς μετανάστες στην Αμερική και αποτελεί, ίσως τον γνωστότερο εκπρόσωπο της σικελιάνικης μαφίας. Η συμμορία αριθμείται, από την ίδρυσή της έως και σήμερα από 25.000 μέλη και έχει 250.000 συνεργάτες παγκοσμίως. Η δράση των μελών της περιλάμβανε ληστείες, ναρκωτικά, προστασία σε μαγαζιά, δολοφονίες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλα. Η σικελίανικη μαφία έχει συνάψει συνεργασίες με τις πιο επικίνδυνες συμμορίες παγκοσμίως.

9. Crips
gang9
Η Crips είναι μια αφροαμερικάνικη συμμορία, ιδρύθηκε στη πόλη των αγγέλων, το Λος Άντζελες το 1969. Ξεκίνησαν σαν μια τοπική συμμορία και εξελίχθηκαν σε μια από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες παγκοσμίως. Ο κώδικας ντυσίματος των μελών της είναι το μπλε χρώμα των μπαντάνων, που φορούν, γεγονός που αποτελεί σήμα κατατεθέν μαζί με το ‘’Crib Walk’’, το τύπου χορευτικό περπάτημα, που τους διαχωρίζει από άλλες συμμορίες. Τα μέλη της υπολογίζονται, περίπου, στα 35.000 άτομα. Η συμμορία είναι γνωστή για τις συγκρούσεις της με άλλη συμμορία, τους Bloods. Η δράση τους περιλαμβάνει δολοφονίες, ληστείες εμπόριο ναρκωτικών κτλ.

8. Wah Ching
gang8
Η Wah Ching είναι μια Κινέζικη συμμορία γνωστή και ως ‘’Dub C’’, που ιδρύθηκε το 1960 στο Σαν Φρανσίσκο. Τα μέλη της είναι κυρίως νεαροί άνδρες που ασχολούνται με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και οικονομικές απάτες, η δράση τους αυτή υπολογίζεται ότι τους έχει αποφέρει αμύθητα κέρδη.

7. Yakuza
gang7
Είναι μια παραδοσιακή Ιαπωνική συμμορία, τα μέλη της οποίας υποχρεούνται να κόψουν οποιαδήποτε επαφή ή δεσμό με την οικογένειά τους για να αποδείξουν ότι είναι αφοσιωμένοι στην νέα τους οικογένεια, τη συμμορία και τον αρχηγό. Τα μέλη της υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 102.000 άτομα παγκοσμίως.

6. Bloods
gang6
Οι Bloods, θεωρούνται απο τους πιο επικίνδυνους συμμορίτες όλων των εποχών. Η συμμορία ιδρύθηκε το 1972 στο Λος Άντζελες και είναι οι αιώνιοι εχθροί των Cribs, οι Bloods είναι γνωστοί για τη κόκκινη ενδυμασία και τις κόκκινες μπαντάνες τους. Η συμμορία οργανώνεται σε μικρότερες ομάδες που αναπτύσσουν τις δικές τους τακτικές, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν από το γενική τακτική της συμμορίας. Όσον αφορά την χειροτόνηση νέων μελών πρέπει να έχουν το σωστό χρώμα, να μιλούν της σωστή γλώσσα, να έχουν τη σωστή ενδυμασία και τατουάζ.

5. 18th Street Gang
gang5
Η συμμορία 18th Street Gang, γνωστή και ως M18, είναι μια από τις σημαντικότερες συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος στο Λος Άντζελες. Υπολογίζεται ότι έχει περισσότερα από 65.000 μέλη σε περίπου 120 πόλεις και έχουν εχθρικές σχέσεις με τους Bloods, τους MS13 και τους Cribs. Η συμμορία έχει μερικούς βάρβαρους κανόνες, όπως «το ξύλο των 18 δευτερολέπτων», που εφαρμόζεται κυρίως να δείξουν τη δύναμη που έχουν στα άλλα μέλη της συμμορίας.

4. Los Zetas
gang4
Η συμμορία Los Zetas έχει τις ρίζες της στο Μεξικό και για αυτό και αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα καρτέλ ναρκωτικών του κόσμου. Οι δολοφονίες είναι μέρος της καθημερινότητας για τα μέλη της και μέχρι το 2012 η συμμορία κατείχε τον έλεγχο 11 πολιτειών του Μεξικού, γεγονός που την έκανε τη συμμορία με το μεγαλύτερο καρτέλ του κόσμου. Η έδρα και η κυρίως δράση της βρίσκεται στο Μεξικό, αλλά φαίνεται να υπάρχουν ισχυροί δεσμοί με της ΗΠΑ.

3. Aryan Brotherhood
gang3
Η συμμορία Aryan Brotherhood, γνωστή και ως Brand ή AB, ή the One-Two, είναι υπεύθυνοι για το 1/4 των δολοφονιών που συμβαίνουν στις Αμερικάνικες φυλακές. Για να γίνει κάποιος μέλος της συμμορίας θα πρέπει να σκοτώσει όποιον του υποδείξουν. Υπολογίζεται ότι η συμμορία έχει περίπου 20.000 μέλη, εντός και εκτός των αμερικάνικων φυλακών.

2. Latin Kings
gang2 (1)
Οι Latin Kings είναι οι καλύτερα οργανωμένοι συμμορίτες του κόσμου. Η Latin Kings ιδρύθηκε το 1940 στο Σικάγο από Πορτορικανούς, ωστόσο σήμερα τα περισσότερα μέλη της είναι Μεξικανοί. Παρόλο, που η δράση της δεν εμπεριέχει υπερβολική βία, θεωρείται σαν μια από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες χάρη στο γεγονός ότι εκτελεί συμβόλαια θανάτου και κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χωρίς να αφήνει ίχνη.

1. Mara Salvatrucha (MS-13)
gang1 (1)
Η Mara Salvatrucha (MS-13) είναι η πιο επικίνδυνη συμμορία του κόσμου, ξεκίνησε από τη Καλιφόρνια και υπολογίζεται ότι τα μέλη της ξεπερνούν τα 70.000 άτομα. Η Mara Salvatrucha κάνει όλες τις άλλες συμμορίες να μοιάζουν ομάδες προσκόπων, μπροστά της, αφού τα μέλη της δεν δείχνουν κανένα έλεος στα θύματά τους. Η δράση της, περιλαμβάνει εμπορία ναρκωτικών και όπλων, εμπόριο λευκής σαρκός, εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και πολλές άλλες σκοτεινές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου