Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Η «Δωδώνη» στην Κύπρο για το χαλλούμι

Η «Δωδώνη» στην Κύπρο για το χαλλούμι
Λεμεσός: Στη δημιουργία βιομηχανικής μονάδας στη Λεμεσό, για την παραγωγή χαλλουμιού και αναρής Δωδώνη, προχωρεί η εταιρεία Dodoni Dairy products (Cyprus) Ltd, θυγατρική της γνωστής εταιρείας «Δωδώνη Α.Ε Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου».




 Η επιχειρηματική κίνηση της εταιρείας στην θεωρείται πολύ σημαντική για την κυπριακή οικονομία, αλλά και για την ανάπτυξη των κυπριακών γαλακτοκομικών προϊόντων, που με την κατοχύρωση του χαλουμιού αναμένεται να έχουν τεράστια εξέλιξη.

Η Δωδώνη άλλαξε χέρια πριν τρία χρόνια και πλέον είναι ξένων κεφαλαίων και ιδίως ρωσικών μετά την πώληση του ποσοστού, που κατείχε η ΑΤΕbank A.E. Η Strategic Initiatives Foods Ltd κατέχει συνολικά το 82.35% του μετοχικού κεφαλαίου της Δωδώνη και έχει επίσης έδρα τη Λεμεσό. Εκτιμάται ότι το εργοστάσιο της θα λειτουργήσει την άνοιξη του 2016 και ήδη βρίσκεται σε επαφές με κτηνοτρόφους που θα δίνουν το γάλα τους ως πρώτη ύλη.
 

Η εταιρεία Δωδώνη ιδρύθηκε στα Ιωάννινα το 1963, ξεκινώντας ως μια μικρή μονάδα παστερίωσης φρέσκου γάλακτος, που εξυπηρετούσε αποκλειστικά τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης των Ιωαννίνων, ενώ σήμερα είναι το πρώτο όνομα στα τυροκομικά προϊόντα στην Ελλάδα με τεράστια υποδομή.

Στις 29 Σεπτεμβρίου η εταιρεία Δωδώνη θα ανακοινώσει τη δημιουργία βιομηχανικής μονάδας στην Κύπρο στην παρουσία του υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκου Κουγιάλη.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου