Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Τα H&M στην Κύπρο!



Την κάθοδο της σουηδικής αλυσίδας H&M στην Κύπρο ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας Karl-Johan Persson, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του έγκυρου Business Wire. Στην παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο του 2015, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς -δηλαδή για το 2016- ο όμιλος θα επεκταθεί στην Κύπρο, τη Νέα Ζηλανδία και το Πουέρτο Ρίκο.




Από το 2013 στο 2016 

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι από το 2013 ακούγεται στην κυπριακή αγορά ότι ο όμιλος H&M είχε πλάνα καθόδου στην Κύπρο. Μάλιστα, κατά καιρούς προέκυψαν πληροφορίες οι οποίες έκαναν λόγο για συμφωνία με τον όμιλο μόδας Χουλιώτη (που φέρνει στην Κύπρο τα Zara) αλλά και για τον όμιλο Σιακόλα. Παράλληλα, άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο όμιλος προτιμά την απευθείας κάθοδό του στις αγορές, ενώ ένα βασικό κτήριο για στέγαση του εργασιών του ομίλου θεωρείτο το κατάστημα όπου λειτουργούσε Debenhams στη λεωφόρο Μακαρίου. Ακόμη και στο My Mall αναφέρθηκε πως πιθανόν να λειτουργούσε κατάστημα H&M, ωστόσο, καμία από τις άνωθεν πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκε μέχρι στιγμής πέραν της καθόδου του ομίλου στην Κύπρο. 

Φέρνει εμπορική κίνηση 

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο σουηδικός κολοσσός μόδας τοποθετείται σε κύριες εμπορικές αρτηρίες, είτε αυτά είναι malls είτε εμπορικές λεωφόροι, όπως η Μακαρίου στη Λευκωσία. Το όνομα που έκτισε η H&M για τα είδη που πουλά αποτελούν δέλεαρ για το καταναλωτικό κοινό και θεωρείται βέβαιο ότι η εμπορική κίνηση, στην περιοχή ή τον τόπο που θα λειτουργήσει, θα αυξηθεί. Βάσει αυτών των δεδομένων θα πρέπει να υπολογίζεται ότι η αλυσίδα H&M θα επιλέξει για την παρουοσία της στην Κύπρο, κάποια μεγάλη εμπορική οδό ή εμπορικό κέντρο της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου