Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Βγενόπουλος: Ο Σαρρής έχει συλληφθεί για ανάρμοστες σεξουαλικές πράξεις με 17χρονο


Βαρύτατους υπαινιγμούς για σεξουαλικά εγκλήματα στα κατεχόμενα εις βάρος του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλη Σαρρή, άφησε ο επικεφαλής της Marfin Investment Group, Ανδρέας Βγενόπουλος.

«Ο κ. Σαρρής διετέλεσε πρόεδρος της Λαϊκής για έξι μήνες. Δεν ξέρει τι του γίνεται. Συνελήφθη στα κατεχόμενα της Κύπρου για ανάρμοστες σεξουαλικές πράξεις με 17χρονο. Στην υπεράσπιση του είπε ότι δεν υπάρχει σεξ, αλλά μασάζ, για αυτό ήμουν γυμνός», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 

Και συνέχισε: «Είναι καταζητούμενος. Δεν έχω τίποτα εναντίον των ομοφυλοφίλων. Ο άνθρωπος αυτός είχε τη στήριξη του κατεστημένου».
Ο κ. Βγενόπουλος χαρακτήρισε ως «αστείες» τις κατηγορίες σε βάρος του για την καταστροφή των κυπριακών τραπεζών, κάνοντας λόγο για μία πρωτοφανή και απίστευτη καταστροφή στη χώρα. «Έχει γίνει μια πρωτοφανής απίστευτη καταστροφή στην Κύπρο η οποία δεν υπήρχε λόγος να γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε δε, για κωμικοτραγικούς χειρισμούς στο ζήτημα της Κύπρου, ενώ απέδωσε την κύρια ευθύνη στον υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, αλλά και στο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της χώρας.

«Δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Βλέπω σπασμωδικά μέτρα από ανθρώπους οι οποίοι είναι ανεπαρκείς», ανέφερε, επίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, τα περιοριστικά μέτρα στην κίνηση κεφαλαίων στην Κύπρο, έχουν αποφασιστεί στην τύχη. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι μόνο τραπεζικό και χαρακτήρισε ως «πλάνη και αστείο» να κατηγορούνται μόνο οι τράπεζες για την κατάσταση της οικονομίας.

«Η Κύπρος χρειάζεται άλλα 10 δις ευρώ για να καλύψει τις δημοσιονομικές της ανάγκες. Δεν είναι μόνο το πρόβλημα του τραπεζικού τομέα. Είναι εύκολο να κατηγορούνται οι τράπεζες», σημείωσε.

«Είχαμε προτείνει αλλαγές, τις οποίες οι κυπριακές αρχές αρνήθηκαν να ακούσουν», υποστήριξε ο επικεφαλής της MIG, αναφέροντας ότι δεν διαπίστωσε καμία διάθεση από πλευράς του πρώην διοικητή Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Αθανάσιου Ορφανίδη να ακούσει τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν.

Ο κ. Βγενόπουλος μίλησε, επίσης, για «αστειότητες και ψεύδη» σενάρια αναφορικά με τα θαλασσοδάνεια και τα ομόλογα από τη Deutsche Bank, υπογραμμίζοντας ότι οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα». 

«Οι κατηγορίες σε βάρος μου για τα ομόλογα είναι αστοιχείωτες κουταμάρες λόγω ασχετοσύνης και κακοήθειας», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «μας αντιμετώπισαν ως αλλοδαπούς επενδυτές στην Κύπρο».

Ο επικεφαλής της MIG έστρεψε τα βέλη του και κατά του πρώην Προέδρου Χριστόφια, αναφέροντας ότι είπε «ναι» στη συμμετοχή στο ελληνικό PSI, «χωρίς να ξέρει τίποτα, χωρίς να έχει ιδέα». «Ο Χριστόφιας είπε ναι στο κούρεμα των ομολόγων και κατέστρεψε τις τράπεζες. Και μετά κατηγορούν τις τράπεζες».

«Εμείς δεν αγοράσαμε ομόλογα από τη Deutsche Bank. Η τράπεζα Κύπρου τα πήρε το 2010. Εμείς πήραμε χωρίς να πληρώσουμε καμία προμήθεια όταν ήταν ο Καραμανλής. Καμία σχέση με πτωχεύσεις μνημόνια και άλλα. Οι ασφαλέστερες επενδύσεις είναι ομόλογα. Η Κύπρος συμφώνησε για το κούρεμα των ομολόγων. Ο τότε πρόεδρος της Κύπρου συμφώνησε χωρίς να γνωρίζει ότι καταστρέφεται η χώρα του. Μόνο εμείς και η τράπεζα Κύπρου είχαμε 5 δισ. ευρώ. Δεν είπε τίποτα, δεν ήξερε τίποτα. Οι άνθρωποι δεν είχαν ιδέα τι σημαίνει το κούρεμα», σημείωσε. 

Σε ό,τι αφορά το Βατοπέδι επεσήμανε ότι όσα λέγονται για το δάνειο στη Μονή είναι τερατώδη ψέματα. «Το Βατοπέδι έγινε πελάτης της τράπεζας πριν ακουστεί το πιθανό αυτό σκάνδαλο» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι πήρε εμπράγματες εξασφαλίσεις για το δάνειο ενώ είπε ότι αυτός ο πελάτης ήταν ο καλύτερος και πλήρωνε στην ώρα του.

Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η κεντρική τράπεζα Κύπρου υπονόμευσε την Marfin, επισημαίνοντας ότι «οι εργαζόμενοι της κεντρικής τράπεζας απέσυραν τις καταθέσεις τους και κινδυνολογούσαν. Εγώ παρέδωσα μια τράπεζα υγιέστατη. Η διοίκηση του κυπριακού δημοσίου οδήγησε τη Λαϊκή στη χρεοκοπία».

«Με σακούλες μετρητών ξέπλεναν χρήματα του Μιλόσεβιτς», κατήγγειλε, επίσης, ο κ. Βγενόπουλος. «Το κυπριακό κατεστημένο δεν με ήθελε στην Κύπρο. Δεν ήθελαν έναν Έλληνα», είπε. 

«Αν με καλέσει η κυπριακή Βουλή, έχω πολλά να πω και να αποκαλύψω. Δικαίως είχα αποκαλέσει τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, δικτάτορα χωρίς γνώσεις», σημείωσε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου