Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Oταν ο ΠΑΟΚ νίκησε την φορμαρισμένη Τότεναμ!

        Ήταν 30 Νοεμβρίου 2011, ημέρα του Αποστόλου Ανδρέα όταν ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν στο Λονδίνο εναντίον της φορμαρισμένης Τότεναμ. Οι πιθανότητες έστω ισοπαλίας ήταν ελάχιστες και μια ενδεχόμενη ισοπαλία θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη καθώς η ομάδα του Λονδίνου καιγόταν για την νίκη, που θα αποτελούσε το εισιτήριο μιας πρόκρισης στη επόμενη φάση του Europa Leauge.

           ΠΑΟΚ, Ρουμπίν Καζάν, Τότεναμ, Σάμροκ Ρόβερς ήταν οι ομάδες που αποτελούσαν τον όμιλο και ο ΠΑΟΚ φάνταζε το αουτσαϊντερ για πρόκριση καθώς η νεόπλουτη Ρωσική ομάδα και η μεγάλη Τότεναμ που διένυε περίοδο αγωνιστικής φόρμας, ήταν τα λογικά φαβορί για πρόκριση. Και όμως όταν έγινε η κλήρωση, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή πίστεψαν ότι μπορούσαν να αποκλείσουν την Ρουμπίν Καζάν καθώς έχουν τους παίκτες για να κάνουν το βήμα παραπάνω. Δεν πίστευαν ποτέ όμως ότι θα αποκλείσουν την Τότεναμ και μάλιστα με νίκη μέσα στο Λονδίνο.

          Ο ΠΑΟΚ είχε δύο νίκες απέναντι στους πρωτάρηδες στο θεσμό, Σάμροκ Ρόβερς, ισοπαλία με Ρουμπίν και Τότεναμ και πήγαινε στο Λονδίνο για να διεκδικήσει κάτι καλό, αφού η Τότεναμ πέραν οποιουδήποτε άλλου αποτελέσματος από την νίκη θα αποκλειόταν από την συνέχεια του θεσμού. Το έργο του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο θα ήταν σαφώς δύσκολο αφού εκτός ενδεκάδας θα ήταν το μεγάλο αστέρι της ομάδας Αντελίνο Βιεϊρίνια και την θέση του θα έπαιρνε ο νεαρός Γιώργος Γεωργιάδης. Στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ήταν όμως παίκτες με ψυχή όπως ο Σαλπιγγίδης, o Κοντρέρας, ο killer Αθανασιάδης και ο μεγάλος Pablo Garcia που σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους παίκτες του δικεφάλου που εκείνο το βράδυ μασούσαν σίδερα, δημιούργησαν ένα εκπληκτικό κράμα δυσκολοκατάβλητης ομάδας.

           Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο 6' λεπτό προηγήθηκε με 0-1 χάρη σε μια ωραία κεφαλιά του αφύλαχτου Σαλπιγγίδη μετά από σέντρα ακριβείας του Γεωργιάδη. Μέχρι να καταλάβει η Τότεναμ τι είχε συμβεί, ο "Παυλάρας" με μια κάθετη πάση σάμπως και κρατούσε μοιρογνωμόνιο, βρήκε πάλι τον αλαφιασμένο Γεωργιάδη, ο οποίος έβγαλε την σέντρα και ο Αθανασιάδης με προβολή έκανε το 0-2 στο 14' ξεσηκώνοντας τους ηρωικούς Παοκτσήδες που βρέθηκαν στο Λονδίνο.

          Η Τότεναμ πίεσε όσο μπορούσε αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την εξαιρετική αμυντική λειτουργία που διδάχθηκε από τον Φερνάντο Σάντος τα προηγούμενα χρόνια. Σε μια φάση στο 38' όμως και ενώ ο ΠΑΟΚ έκλεισε με τσιμεντόλιθο την εστία του, ο διαιτητής εμπνεύστηκε χέρι του Σταφυλλίδη  και τον απέβαλε με κόκκινη κάρτα. Μέχρι εκείνη την στιγμή ο νεαρός παίκτης έκανε το παιχνίδι της ζωής του. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Μόντριτς όπου και νίκησε τον Χαλκιά γράφοντας το 1-2. Ο προπονητής του δικεφάλου Λάζλο Μπόλονι διδάσκοντας μαθήματα προπονητικής έστισε εκπληκτικά την ομάδα του αποτρέποντας την Τότεναμ να πετύχει άλλο τέρμα και έτσι ο δικέφαλος πήρε μια μεγάλη νίκη γράφοντας με χρυσά γράμματα ένα ακόμα ευρωπαϊκό άθλο μετά από εκείνον επί της Άρσεναλ...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου