Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μιλάει ο Βγενόπουλος, ο άνθρωπος που κατέστρεψε τη Λαϊκή Τράπεζα


Γιώργος Βασιλείου: Μιλάει ο Βγενόπουλος, ο άνθρωπος που κατέστρεψε τη Λαϊκή Τράπεζα

Αναληθείς και συκοφαντικές είναι οι δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.


«Με ξενίζει το γεγονός ότι ο άνθρωπος που θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος για την καταστροφή της Λαϊκής με τις γνωστές επιπτώσεις που επέφερε στην Κύπρο, προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις», προσθέτει.

Αναφορικά με το δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας «Εθνος» και τις δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου που ακολούθησαν, ο κ. Βασιλείου αναφέρει ότι «στην εταιρεία ERE (Middle East) Ltd, στην οποία δραστηριοποιήθηκε ο πρώην σύζυγος της θυγατέρας μου, έλαβα στο όνομά μου σταδιακά 51% των μετοχών, και προχώρησα στην παροχή εγγυήσεων στη Λαϊκή, για τις μεγάλες υποχρεώσεις που είχε εν τω μεταξύ δημιουργήσει, λόγω προβληματικής δραστηριότητας στο Κατάρ η εν λόγω εταιρεία. Σημειωτέον ότι από την εν λόγω εταιρεία ουδέποτε έλαβα οποιοδήποτε ποσό».

«Η ERE (Middle East) Ltd όφειλε προς τη Λαϊκή ποσό $23.988.542 και €1.081.672, ποσά που περιελάμβαναν και τους οφειλόμενους τόκους μέχρι 21.07.2011. Τα ποσά αυτά είχαν εγγυηθεί, εκτός από εμένα άλλα τέσσερα φυσικά πρόσωπα και αριθμός εταιρειών που τους ανήκαν. Λόγω άρνησης των άλλων εγγυητών, εναντίον των οποίων η Λαϊκή έλαβε δικαστικά μέτρα, συμφώνησα όπως, παρ' όλο που η αναλογία μου στην εγγύηση ήταν πολύ μικρότερη, να καταβάλω στη Λαϊκή $21.000.000 προς πλήρη εξόφληση όλων των υποχρεώσεών μου, με παράλληλη ακύρωση της εγγυητικής που η Λαϊκή εξέδωσε για λογαριασμό της ERE στο Κατάρ ύψους QR 16.880.000», συμπληρώνει.

Ο κ. Βασιλείου αναφέρει, επίσης, ότι με βάση συμφωνία με τη Λαϊκή ημερομηνίας 21.07.2011 που έγινε επί προεδρίας του κ. Βγενόπουλου, κατέβαλε ποσόν $15.000.000 και ανέλαβε να εξοφλήσει το υπόλοιπο σε δύο δόσεις εκ $3.000.000 η κάθε μια, την 14.02.2012 και την 14.02.2014.

«Εις αντάλλαγμα, η Λαϊκή ανέλαβε να με απαλλάξει από παλιούς τόκους, κάτι που αποτελεί συνήθη και παγία πρακτική. Επειδή η καταβολή της δόσης των $3.000.000 της 14.02.2012 εσυνδέετο και με την επιστροφή της πιο πάνω εγγυητικής, μόλις ολοκληρωθεί το έργο στο Κατάρ, οπότε και θα ακυρωνόταν αριθμός υποθηκών που έδωσα υπέρ της Λαϊκής, συμφωνήθηκε να παραταθεί η πληρωμή της δόσης μέχρι την ολοκλήρωση του έργου και την ακύρωση της εγγυητικής, κάτι που ακόμα δεν έγινε. Ως εκ τούτου, οι δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου είναι αναληθείς και συκοφαντικές. Με ξενίζει το γεγονός ότι ο άνθρωπος που θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος για την καταστροφή της Λαϊκής με τις γνωστές επιπτώσεις που επέφερε στην Κύπρο προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις», προσθέτει.
Ο κ. Βασιλείου αναφέρει ότι το δημοσίευμα του «Εθνους» βρίσκεται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα. «Εγώ θα αναμείνω το πόρισμά του», καταλήγει.


Πηγή:efimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου