Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Βραζιλία - Ουρουγουάη 2-1




Εικόνα αγώνα
Οι 2 προπονητές δεν επεφύλαξαν καμία έκπληξη και παρέταξαν ομάδες με όλα τα αστέρια στην ενδεκάδα. Μόνο που η "σελέστε", παρότι διέθετε την τριπλέτα φόβητρο των Ντιέγο Φορλάν, Λουίς Σουάρες και Έντινσον Καβάνι επί χόρτου, επιχείρησε να "κλέψει" το αποτέλεσμα, παίζοντας μαζική άμυνα. Το αποτέλεσμα ήταν η "σελεσάο" να έχει την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό άνω του 65%, αλλά να μην μπορεί να τη διαχειριστεί σωστά, λόγω έλλειψης δημιουργίας.

Στο 14', μάλιστα, κινδύνεψε να μείνει πίσω στο σκορ, όταν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα των 2 αρχηγών, του Ντάβιντ Λουίζ στον Ντιέγο Λουγκάνο. Ο Φορλάν ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο ο Ζούλιο Σέζαρ αποσόβησε το 35ο διεθνές γκολ του επιθετικού της βραζιλιάνικης Ιντερνασιονάλ, που θα τον επανέφερε στην κορυφή των αρχισκόρερ της χώρας, μαζί με τον Σουάρες. Οι παίκτες του Όσκαρ Ταμπάρες δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα κενά στην ανεβασμένη Βραζιλία στη συνέχεια και το πλήρωσαν στο 41ο λεπτό, όταν ένα μαγικό ένα δύο του Παουλίνιο με τον Νεϊμάρ, κατέληξε σε χαμένο τετ α τετ του άσου της Μπαρτσελόνα και πετυχημένο ριμπάουντ του Φρεδ στη γενέτειρά του.

Το γκολ του επιθετικού της Φλουμινένσε σταμάτησε τις φωνές από τους 58.000 φιλάθλους στο "Μινεϊράο" του Μπέλο Οριζόντε, που καλούσαν τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι να βάλει τους... ντόπιους Ζο και Μπερνάρ της τοπικής Ατλέτικο Μινέιρο. Στο 48ο λεπτό, όμως, οι φωνές επέστρεψαν, όταν σε μία φάση διαρκείας με διαδοχικά λάθη στην άμυνα της "σελεσάο", ο Καβάνι σκόραρε για 42η φορά φέτος με σύλλογο και χώρα και ισοφάρισε σε 1-1.

Η Βραζιλία διατηρούσε την πρωτοβουλία και μετά από την ισοφάριση, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Η Ουρουγουάη είχε κλείσει κάθε χώρο για τον Νεϊμάρ και ο Φρεδ δεν είχε την τροφοδοσία που θα μπορούσε να αξιοποιήσει το βαρύ κορμί του. Κάποιες καλές στιγμές των φιλοξενουμένων κατέληξαν δίπλα από τα δοκάρια του Σέζαρ και στο 64' ήρθε η πρώτη κίνηση από τον πάγκο. Ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος Βραζιλίας φέτος, ο Μπερνάρ, πέρασε στο ματς αντί του Χουλκ και συνέδεσε το κέντρο με την επίθεση της Βραζιλίας με πάσες και περίτεχνες ενέργειες. Η ουσία, όμως, ακόμη έλειπε, μέχρι το 86ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ, ο βασικός μεταγραφικός στόχος της Τότεναμ, Παουλίνιο, έπιασε κοντινή κεφαλιά κι έστειλε τη χώρα του στον τελικό του "Μαρακανά" την Κυριακή (31/06, 01:00).

Κλειδί
Ο Ντιέγο Φορλάν έχασε το 4ο πέναλτι στο θεσμό (το ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης ήταν μόλις 2) και βάσει εξέλιξης, η επέμβαση του Ζούλιο Σέζαρ κόστισε τη νίκη στην Ουρουγουάη. Εάν η κατάληξη του πέναλτι ήταν διαφορετική, με τον τρόπο που αγωνιζόταν η Ουρουγουάη δύσκολα θα έχανε το προβάδισμα και θα μπορούσε να το διευρύνει, μάλιστα, με γρήγορες αντεπιθέσεις απέναντι σε μία ανεβασμένη άμυνα της "σελεσάο".
MVP
Σε ένα περίεργο ματς, με την Βραζιλία φαινομενικά να κυριαρχεί και να επικρατεί και την Ουρουγουάη να ηττάται αλλά με αρκετές ευκαιρίες, ο Ζούλιο Σέζαρ υπήρξε η πιο πολύτιμη μονάδα των νικητών. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της ΚΠΡ έσωσε το κρίσιμο πέναλτι του Φορλάν και έκανε ορισμένες ακόμη σημαντικές επεμβάσεις, διατηρώντας τη "σελεσάο" στο ματς.
Αδύναμος κρίκος
Μπορεί τα κόρνερ του Νεϊμάρ να είναι εξαιρετικά, ωστόσο η έξοδος του Φερνάντο Μουσλέρα στη φάση του 2ου τέρματος της Βραζιλίας έπαιξε ρόλο ώστε ο Παουλίνιο να σημειώσει το 5ο διεθνές τέρμα του σε 16 ματς. Ο Ουρουγουανός τερματοφύλακας της Γαλατάσαραϊ είτε θα μπορούσε να κινηθεί προς την μπάλα είτε να μείνει στην εστία του, έκανε κάτι ενδιάμεσο και άφησε κενό το τέρμα για τον αμυντικό μέσο της Κορίνθιανς.
Βραζιλία: Σέζαρ, Άλβες, Σίλβα, Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο, Γκουστάβο, Χουλκ (63' Μπερνάρ), Οσκάρ (73' Ερνάνες), Νεϊμάρ (91' Ντάντε), Φρεδ
Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Περέιρα, Λουγκάνο, Γοδίν, Κάσερες, Αρέβαλο, Γκονσάλες (84' Γκονσάλες), Ροδρίγκες, Καβάνι, Φορλάν, Σουάρες

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου