Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η Οικονομία της Κύπρου αργοπεθαίνει- Τα ξενοδοχεία απαξιώνουν τους Κύπριους!

Απόψεις                                            

Η Κυπριακή οικονομία αργοπεθαίνει ή την σκοτώνουν; Διότι έτερον εκάτερον. Πως να το κάνουμε; Βρήκαν ευκαιρία όλοι οι εργοδότες να πουν "έχουμε οικονομική κρίση πρέπει να σας μειώσουμε τους μισθούς" ή "Δεν μπορούμε να προσλάβουμε Κύπριους διότι είναι ακριβοί" και άλλες μπούρδες, αφού ο ταλαιπωρημένος ο Κυπραίος γυρέυκει να κάμει ότι δουλειά νάναι.


Εξήγγειλε η κυβέρνηση κάποια μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας σε μια προσπάθεια να εργοδοτηθούν όσοι περισσότεροι Κύπριοι γίνεται, εναποθέτοντας τις ελπίδες της στη ξενοδοχειακή βιομηχανία, αφού είναι ο μόνος τομέας που η Κύπρος έχει κάποιες σωστές βάσεις.

Έλα όμως που τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι όπως τα περίμενε η κυβέρνηση. Διότι κακά τα ψέματα αν εργοδοτούνταν  αρκετοί κύπριοι στη τουριστική βιομηχανία, η κυπριακή κοινωνία θα έπαιρνε προσωρινά ένα φιλί ζωής. Θα ήταν μια τονωτική ένεση της κυπριακής οικονομίας.

Πήγαμε λοιπόν  σε δεκάδες ξενοδοχεία της Κύπρου και βρίσκαμε τους Κύπριους με το σταγονόμετρο. Το ποσοστό ανάμεσα σε κοινοτικούς-αλλοδαπούς και Κύπριους είναι της τάξης του 70 με 30 τοις εκατόν. 

Οι εργοδότες απέφυγαν να εργοδοτήσουν Κύπριους διότι το σχέδιο της Κυβέρνησης προνοούσε εργοδότηση Κυπρίων πέραν της καλοκαιρινής περιόδου, κάτι που θα ανάγκαζε τους ξενοδόχους να πλήρωνε τους Κύπριους σε περίοδο που τα ξενοδοχεία τους δεν είχαν κόσμο.
Αυτό εν μέρει είναι μια αλήθεια που δεν υπολόγισε η κυβέρνηση, ή εάν την υπολόγισε εξήγγειλε τα εν λόγω μέτρα για να χρυσώσει το χάπι. 

Υπάρχει όμως ακόμα μια αλήθεια... Στατιστικές δείχνουν ότι ο τουρισμός της Κύπρου φέτος θα έχει ραγδαία πτώση. 

Και σκέφτομαι το εξής.."Τι ήταν αυτό που έκανε τους τουρίστες να προτιμούν την Κύπρο";
Η απάντηση είναι εύκολη θα μου πείτε....Μα φυσικά το κλίμα της Κύπρου, το εξαιρετικό κρασί και πολλά αξιοθέατα. Θα συμφωνήσω μαζί σας, αλλά, θεωρώ ότι ο ακρογωνιαίος λίθος της τουριστικής μας βιομηχανίας είναι η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ! Αυτό το είδος φιλοξενείας που μόνο οι Κυπραίοι μπορούν να προσφέρουν!

Επομένως όταν τα ξενοδοχεία έχουν κατακλυσθεί από λογής λογής κοινοτικούς είναι λογικό αυτό το είδος φιλοξενίας να εκλείψει! Και όταν εκλείψει η κυπριακή φιλοξενια, οι τουρίστες θα προτιμήσουν άλλες Χώρες με ήλιο και καλό κρασί. Κυπριακή φιλοξενία όμως δεν βρίσκουν σε άλλη Χώρα. Καταλήγοντας λέω το εξής: Πάρτε Κύπριους στις δουλειές σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου