Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Κύπρος: Διάταγμα για κατάσχεση και της προεδρικής λιμουζίνας!

Αποκλειστικό: Διάταγμα για κατάσχεση και της προεδρικής λιμουζίνας
Λευκωσία: Ένταλμα για κατάσχεση κρατικής περιουσίας που εξέδωσε το 2011 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, έρχεται να περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση γύρω από τις υποθέσεις που βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης και αφορούν προσφυγές πολιτών εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για απαλλοτριώσεις γης, για τις οποίες δεν καταβλήθηκε εκ μέρους του κράτους το σχετικό αντίτιμο. 




Και αυτό γιατί σήμερα το πρωί καταχωρήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου διάταγμα κατάσχεσης ακινήτων για την ίδια υπόθεση.   

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Φεβρουαρίου, επιδότες προσπάθησαν να κατασχέσουν κρατικά οχήματα. Τότε δημιουργήθηκε ένταση όταν οι επιδότες προσπάθησαν να κατασχέσουν την υπουργική λιμουζίνα του τότε υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλή Συλικιώτη.   Σήμερα καταχωρήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου διάταγμα κατάσχεσης ακινήτων. 

Η καταχώρηση αυτού του διατάγματος ανάβει το πράσινο φως για κατάσχεση -με σκοπό την εκποίηση- όλων των κρατικών οχημάτων που κατέχει η Κυπριακή Δημοκρατία και/ή το Υπουργείο Οικονομικών και τα οποία βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο.   Με άλλα λόγια δηλαδή, ο/οι επιδότης/ες μπορούν να εισέλθουν στο Προεδρικό Μέγαρο και να παραδώσουν δικαστικά εντάλματα για κατάσχεση κρατικής κινητής περιουσίας, κατάσχοντας ακόμα και την προεδρική λιμουζίνα.  

 Ο χρόνος επίδοσης του εντάλματος εναπόκειται πια στον επιδότη. Εκείνο που παραμένει να διαφανεί είναι εάν και πότε θα εκτελεστεί το διάταγμα ακινήτων (rit).  

 Πηγή: philenews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου