Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ: Με το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσουμε την 4ετία για το καλό της πατρίδας

ΣΑΜΑΡΑΣ: Με το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσουμε την 4ετία για το καλό της πατρίδαςΕξαιρετικά αισιόδοξος για την πορεία της χώρας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στο 9ο συνέδριο του κόμματος που διεξάγεται στο Ταε Κβο Ντο και σημαδεύτηκε από ξαφνική αδιαθεσία που τον υποχρέωσε να κάνει μια ολιγόλεπτη διακοπή.





Ο κ. Σαμαράς αξιοποιώντας τη συγκυρία ξεκίνησε την ομιλία του με ευρεία αναφορά στην είδηση για την επιλογή του αγωγού TAP με τον οποίο θα μεταφέρεται -και μέσω της Ελλάδος- το φυσικό αέριο από το Αλερμπαϊτζάν στη Δυτική Ευρώπη.

Ακόμη, απέδωσε εύσημα στο ΠΑΣΟΚ με το οποίο όπως είπε η ΝΔ θα εξαντλήσει την τετραετία γιατί το καλό της πατρίδας, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ. Και οι τρεις μαζί είπε, τα καταφέραμε το τελευταίο χρόνο. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να την λέμε.

Αναλυτικά, ο κ. Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων:

Η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα όρθια σε όλες τις δύσκολες στιγμές κάνει και απόψε το χρέος της στην πατρίδα.
Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική κοινωνία πέρασε πολλά. Μύθοι και ισορροπίες δεκαετιών κατέρρευσαν.
Μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε όλα τα σενάρια της καταστροφής. Κρατήσαμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ. Βάλαμε τις προϋποθέσεις για ανάκαμψη που δεν θα αργήσει.
Η αναγγελία κατασκευής του ΤΑΡ η καλύτερη είδηση, αλλά θα έρθουν και καλύτερες.
Προσπαθούμε να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα για να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να βγούμε από τα μνημόνια μια ώρα αρχύτερα.
Προτιμώ να διαψεύδεται ο κ. Τσίπρας και να χαίρεται η Ελλάδα, παρά να χαίρεται ο κ. Τσίπρας αλλά να καταστρέφεται η Ελλάδα
Η ΔΕΠΑ σκόνταψε προσωρινά αλλά σύντομα θα πάρουν την απάντησή τους, όσοι βιάστηκαν να μας κατηγορήσουν.
Τώρα ενεργειακός κόμβος, αύριο και παραγωγός ενέργειας η Ελλάδα. Χρειαζόμαστε στήριξη που δεν θα την είχαμε αν είχαμε φύγει από την Ευρώπη.
Πρώτοι εμείς επισημάναμε το λάθος του Μνημονίου, τώρα το αναγνωρίζουν όλοι.
Θα είμαι πλήρως δικαιωμένος όταν καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων. Μας βοηθάει η ΟΝΝΕΔ με τις προτάσεις της.
Βοήθησε το ΠΑΣΟΚ, βοήθησε και η ΔΗΜΑΡ. Είχαμε και θα έχουμε διαφωνίες αλλά το έργο του τελευταίου χρόνου το πετύχαμε όλοι μαζί. Αυτό είναι το δίκαιο και πρέπει να το πω.
Σε μια δύσκολη στιγμή, ένα κόμμα οφείλει να ακούσει την πατρίδα.
Με δικομματική προχωράμε από εδώ και πέρα για να εξαντλήσουμε την τετραετία γιατί το έχει ανάγκη η Ελλάδα.
Περάσαμε μια μεγάλη δοκιμασία γιατί είχαμε το θάρρος να κλείσουμε την αμαρτωλή ΕΡΤ. Δεν καταργήσαμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καταργήσαμε την ΕΡΤ, της σπατάλης, των σκανδάλων και της διαφθοράς.
Τεράστιο κόστος, ελάχιστη τηλεθέαση.
Καθαρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση. Το κόστος θα το μοιραστούν όλοι.
Η λογική των καταλήψεων, τέλος. Εφαρμόζουμε το νόμο, κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο.
Στην ΕΡΤ διέπραξαν σφάλματα όσοι κυβέρνησαν. Και το ΠΑΣΟΚ διόριζε και η ΝΔ διόριζε, αλλά διόριζαν ανθρώπους της αριστεράς.
Ο πήχης πολύ ψηλά, αλλά μας δίνει ένα μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα.
Ποιο είναι το όραμα για τη νέα Ελλάδα.
Μια χώρα που δεν θα στηρίζεται σε δανεικά.
Να ξέρει να υπερασπίζεται τα εθνικά της δικαιώματα. Οχι περιχαρακωμένη, με φοβικά σύνδρομα. Συμμετέχοντας στον κόσμο, όχι απομονωμένη.
Προπύργιο σταθερότητας, πύλη εμπορίου, κόμβος ενεργειακού εφοδιασμού.
Δεν ψάχνουμε για προστάτες, χτίζουμε ισότιμες σχέσεις με φίλους και εταίρους.
Η Ελλάδα διασύρεται από λάτρεις του Ναζισμού. Από τα δύο άκρα.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνεται κέντρο υποδοχής μεταναστών. Απλά δεν γίνεται και δεν το συζητάμε. Δεν είναι θέμα ιδεολογίας. Απλώς δεν γίνεται και γι αυτό παίρνουμε μέτρα.

Η νέα Ελλάδα είναι για μία χώρα που θα βασίζεται στις δυνάμεις της και όχι σε δανεικά και να αξιοποιεί τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού της. Δεν θα πάει χαμένο κανένα μυαλό, κανένα ταλέντο. Δεύτερον θέλουμε μια χώρα που να υπερασπίζεται τα εθνικά της δικαιώματα. Η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει συμμετέχοντας στα διεθνή δρώμενα και μπορεί να γίνει μαζί με την Κύπρο παράγοντας σταθερότητας στην Μεσόγειο και οικονομικής ανάπτυξης στα Βαλκάνια. Δεν αναζητούμε υιοθεσία από κανέναν, μπορούμε να κερδίσουμε τον σεβασμό όλων. Τρίτον, πηγή δύναμης είναι η δημοκρατία μας, αλλά δημοκρατία δεν είναι το κομματικό κράτος και τα προνόμια των συντεχνιών. Δημοκρατία είναι σταθερότητα και δημοκρατική τάξη όπου κανείς δεν εκβιάζει και στο δημόσιο συμφέρον υποτάσσονται τα πάντα και οι πάντες. Πηγή δύναμης στην Ελλάδα που χτίζουμε είναι ο πολιτισμός μας, ο ελληνικός πολιτισμός είναι η μήτρα του σύγχρονου πολιτισμού

Ανοίγουμε το δρόμο για μείωση όλων των φόρων από το ΦΠΑ στην εστίαση που το παλεύουμε μέχρι το φόρο περιουσίας. Στόχος να φτάσουμε στο 15% για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα - Δεν θα το πετύχουμε αμέσως αλλά στα επόμενα 3-4 χρόνια.

Σε όσους κάνουν πειρατικές εκπομπές λέμε: η λογική των καταλήψεων τέλος, εφαρμόζουμε το νόμο και τις αποφάσεις του ΣτΕ. Η ΕΡΤ είναι καταργημένη και η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα πάρει σύντομα τη θέση της. Δεν καταργήσαμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καταργήσαμε την ΕΡΤ για να έχουμε ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Στέλνουμε μήνυμα: τις θυσίες θα τις μοιραστούμε όλοι - Τέρμα στα ακριβά ελαττώμματα των λίγων.



Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου