Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ξεκινά το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ απόψε - Ενδιαφέρον για Απόνιο


Να ‘ναι μακρύ το ταξίδι…Το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League θέλει να κάνει απόψε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται στην άδεια Τούμπα τη Μέταλιστ για τον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.



Λόγω της γνωστής τιμωρίας για τα επεισόδια στον περσινό αγώνα με την Ραπίντ Βιέννης, ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναγκάζεται να υποδεχθεί τους Ουκρανούς, χωρίς τον… δωδέκατο παίκτη στη σύνθεσή του. Τον κόσμο του. Έτσι οι ποδοσφαιριστές του Χουμπ Στέφενς καλούνται να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να έχουν την ώθηση που δίνουν συνήθως οι οπαδοί της ομάδας. 

Στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο γνωρίζουν ότι δεν έχουν εύκολο έργο απέναντι στην Μέταλιστ, αφού πρόκειται για μία ομάδα που βρίσκεται στα χνάρια της Σαχτάρ Ντονέτσκ. Ο σύλλογος από το Χάρκοβο έχει ξεκινήσει ήδη τις επίσημες υποχρεώσεις του, αφού μετράει το «τρία στα τρία» στο πρωτάθλημα, και διαθέτει ρόστερ με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές από τη Βραζιλία και την Αργεντινή. 

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ του Στέφενς δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους Ουκρανούς, αφού στη σύνθεσή του υπάρχουν έμπειροι παίκτες, όπως ο Κατσουράνης, ο Λίνο, ο Τζιόλης, ο Λάζαρ, ο Σαλπιγγίδης και ο Βούκιτς. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολλανδός τεχνικός προτίθεται να παρατάξει τους Θεσσαλονικείς με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χακόμπο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Κίτσιου, Κατσουράνη, Βίτορ και Λίνο. 

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστούν ο Τζιόλης και ο Λάζαρ, έχοντας στα πλάγια τους Λούκας και Γεωργιάδη. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Λόρενς, Βούκιτς, Ολίσε και Νέσιντ. 

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Μίρον Μάρκεβιτς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Γκεγιέ, Μολέδο Ασεβέδο, Έντμαρ, Τόρες, Σόσα, Σόουζα, Μάρλος και Ντέβιτς. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ντέντσουκ, Μπερεζόβτσουκ, Σενίτσνιχ, Μπλάνκο, Κρασνοπιόροφ, Νόγιοκ, Σελάγεφ, Ραντσένκο, Κριστάλδο και Μπαρίλκο. Εκτός έμειναν οι Κλέιτον Χαβιέρ και Αλεξάντερ Γκοριάνοφ. 

*** Ο Πολ Φαν Μπούκελ θα διευθύνει την πρώτη επίσημη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ, στην οποία ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα αντιμετωπίσει την Μέταλιστ (30/7) εντός έδρας στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Champions League.



Ενδιαφέρον ΠΑΟΚ για Απόνιο

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ είναι ο Ισπανός μέσος Απόνιο της Σαραγόσα, σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα.

Ενδιαφέρον ΠΑΟΚ για Απόνιο

Και ξαφνικά… Απόνιο. Ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο εδώ και καιρό πως αναζητεί έναν μεσοεπιθετικό και σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για τον 29χρονο άσο της Σαραγόσα. 

Ο Αντόνιο Γκαλδεάνο Μπενίτεθ, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έχει συμβόλαιο ως το 2015 και τον διεκδικεί και η τουρκική Σίβασπορ. 

«Η άλλη ομάδα που προσπαθεί να αποκτήσει τον Απόνιο είναι η Σαραγόσα και σχεδίαζε να κάνει πρόταση περίπου 1 εκατ. ευρώ για τον Ανδαλουσιανό μέσο. Στη Σαραγόσα ήλπιζαν σε κάτι τέτοιο, αλλά οι Έλληνες έχουν καθυστερήσει αρκετά. Σε κάθε περίπτωση, ΠΑΟΚ και Σίβασπορ είναι οι πιο ξεκάθαρες επιλογές για τον Απόνιο, η αποχώρηση του οποίου από την ομάδα είναι αναγκαία λόγω του μεγάλου του συμβολαίου, που είναι κοντά στο 1 εκατ. ευρώ», αναφέρει η τοπική εφημερίδα της Σαραγόσα, «El Periodico de Aragon». 

Ο Απόνιο έκανε μεγάλη καριέρα στη Μάλαγα από το 2007 και το 2012 μετακόμισε στη Σαραγόσα. Την περασμένη σεζόν είχε 35 εμφανίσεις και 9 γκολ (7 με πέναλτι) σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ συνολικά μετρά 138 εμφανίσεις στην Primera Division έχοντας σκοράρει 28 φορές. 

Σημειώνεται πως ο ΠΑΟΚ έχει στις τάξεις του άλλους τρεις Ισπανούς, τους Χακόπο, Ινίγο και Λούκας. 


Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου