Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1: Χωρίς... λόγο! (photos+video) | onsports.grΟ Παναθηναϊκός προηγήθηκε του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, αλλά οπισθοχώρησε αναίτια και παραχώρησε ισοπαλία (1-1) και έχασε την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στα play off - Έκτροπα πριν τη σέντρα.




Σε ένα ματς που πολλοί περίμεναν ότι θα είναι η αρχή για καλύτερες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη συμφωνία των δυο ομάδων για μετακίνηση οπαδών του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, τα πράγματα εξελίχθηκαν με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο. Τα επεισόδια που έγιναν πριν από τη σέντρα δεν είχαν προηγούμενο κι έφεραν την καθυστέρηση της σέντρας για 25 λεπτά, με τους Αλαφούζο και Σαββίδη να κοιτάζουν ανήμποροι να ελέγξουν την κατάσταση και την αστυνομία να έχει τεράστιες ευθύνες για τον ελλιπή έλεγχο που έκανε στους οπαδούς των φιλοξενούμενων.

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, σε αυτό ο Παναθηναϊκός επί της ουσίας έκανε δώρο την ισοπαλία στον ΠΑΟΚ, καθώς είχε στα χέρια του τη νίκη, είχε πάρει προβάδισμα από νωρίς και έδειχνε να μπορεί να τελειώσει το ματς, όμως, παρουσίασε αναίτια οπισθοχώρηση στο δεύτερο μισό του αγώνα, παραχώρησε χώρο και επέτρεψε στον αντίπαλό του να πάρει έναν βαθμό τον οποίο δικαιούταν απόλυτα με βάση την εικόνα του από το 60' και μετά.
Πλέον, μετά και από αυτή την ισοπαλία, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης έχουν από 4 βαθμούς στα play off και η μάχη... θα φουντώσει, ενώ ο Ατρόμητος έχει μείνει έναν βαθμό πίσω τους κι είναι ακόμα στο παιχνίδι.

Αλλαγές και... επεισόδια!

Αφού προηγήθηκαν επεισόδια μεγάλης έκτασης και καθυστέρησε η σέντρα για 25 λεπτά στη Λεωφόρο, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ άρχισαν το ματς, έχοντας αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον τελικό. Ο Αναστασίου ξεκίνησε από την αρχή τον Πέτριτς, καλύπτοντας το κενό του Αμπέντ με τη μετατόπιση του Καρέλη στο πλάιο του Μπεργκ, αλλά και τον Χουχούμη αντί του τραυματία Νάνο, όπως και τον Καπίνο αντί του Κοτσόλη που έπαιξε σε όλα τα ματς του Κυπέλλου.

Στον αντίποδα, ο Γεωργιάδης ήθελε να «φρεσκάρει» την ομάδα του, έχοντας στο αρχικό σχήμα τον Κλάους, τον Νάτχο, τον Λίνο και τον Βούκιτς, αντί των Σαλπιγγίδη, Λούκας, Τζαβέλλα και Κίτσιου που ήταν στην αρχική ενδεκάδα στον τελικό. Στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά της αναμέτρησης, με τα επεισόδια να έχουν προηγηθεί και να φέρνουν νευρικότητα, μεγάλες φάσεις δεν υπήρξαν.

Το πρώτο του Πέτριτς

Από το πρώτο τέταρτο ωστόσο και μετά, ο Παναθηναϊκός άρχισε να κάνει το γνωστό του παιχνίδι κυριαρχίας, προσπάθησε μέσω της κατοχής που έχτισε να κάνει ευκαιρίες και τα κατάφερε να προηγηθεί στο 20' του αγώνα, στην πρώτη καθαρή φάση του ματς για γκολ. Το προβάδισμα του Παναθηναϊκού ήρθε από εκτέλεση φάουλ του Χουχούμη και την πρώτη κεφαλιά από τον Σίλντενφελντ στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου, για να σκοράρει με δυνατό βολέ ο Πέτριτς! Αυτό, ήταν και το πρώτο γκολ του Κροάτη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού!

Το 1-0 για τον Παναθηναϊκό, έφερε μια προσπάθεια αντίδρασης από τον ΠΑΟΚ, πήγε να δημιουργηθεί η προϋπόθεση για να παιχτεί ποδόσφαιρο πιο γρήγορο και ανοιχτό, ωστόσο οι δυο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη, ήταν νευρικές κι έτσι στα πρώτα 45 λεπτά δεν υπήρξε άλλη μεγάλη φάση. Οι δυο αντίπαλοι περιορίστηκαν στις δυο καλές κεφαλιές από Κλάους και Βούκιτς για τους Θεσσαλονικείς και στη φάση του γκολ για τον Παναθηναϊκό.

Πλήρωσε την οπισθοχώρηση!

Το θετικό, με το ξεκίνημα και του δεύτερου ημιχρόνου, ήταν πως δεν υπήρχε πλέον ένταση στη Λεωφόρο και οι οπαδοί των δυο ομάδων είχαν περιοριστεί σε αντεγκλήσεις μέσω των συνθημάτων. Οι δυο προπονητές από τον πάγκο έδωσαν τη δική τους μάχη, αλλάζοντας κάποια πράγματα και πρόσωπα στις ενδεκάδες τους, για να διαφοροποιήσουν την εικόνα του ματς, κάτι που έγινε μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ανώτερος αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μια ανεξήγητη κάμψη κι έδωσε πολύ χώρο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Οι Θεσσαλονικείς έχασαν αρκετές ευκαιρίες, με μεγαλύτερη αυτή του Σαλπιγγίδη , ο οποίος όμως κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει στο 85', μετά από παράλληλη σέντρα του Λίνο και προβολή στο δεύτερο δοκάρι, για να διαμορφώσει το 1-1 στη Λεωφόρο. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Σαλπιγγίδης αποθεώθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού όταν μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή, ενώ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τον αποδοκίμαζαν. Πάντως, πανηγύρισαν το γκολ που χάρισε στην ομάδα τους την εκτός έδρας ισοπαλία.

Μετά και τη 2η αγωνιστική των play off, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης έχουν από 4 βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος 3. Την Τετάρτη, οι «πράσινοι» θα παίξουν στην Τρίπολη με τον Αστέρα, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ατρόμητο...

onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου