Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Βατικανό: 848 αποπομπές κληρικών λόγω σeξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Πρόκειται για τα πρώτα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία όσον αφορά τις ποινές που έχουν επιβληθεί σε ιερείς που δημοσιεύει το Βατικανό.Τα πρώτα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία όσον αφορά τις ποινές που έχουν επιβληθεί σε ιερείς που κατηγορήθηκαν για σeξ0υαλική κακοποίηση ή παρενόχληση ανηλίκων έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη το Βατικανό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που αφορούν την τελευταία δεκαετία, 848 ιερείς έχουν αποβληθεί από τον κλήρο, ενώ άλλοι 2.572 έχουν λάβει ελαφρύτερες ποινές.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσης του νούντσιο της Εκκλησίας στη Γενεύη ενώπιον της επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών που επιβλέπει την εφαρμογή της διεθνούς συμφωνίας κατά των βασανιστηρίων.

Ο νούντσιο Αρχιεπίσκοπος Σιλβάνο Τομάσι παραδέχτηκε πως η σeξ0υαλική κακοποίηση παιδιών «μπορεί να θεωρηθεί βασανισμός».

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του 2014 τα Ηνωμένα Έθνη εξέδωσαν έκθεση-κόλαφο για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία όσον αφορά το ζήτημα της κακοποίησης ανηλίκων, τονίζοντας πως οι πολιτικές του Βατικανού ουσιαστικά επέτρεψαν τα εγκλήματα σε βάρος χιλιάδων παιδιών.

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου