Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Κύπρος: Αστυνομικός ήθελε η ανήλικη να πληρώσει το πρόστιμο σε... είδος!

(φωτό αρχείου)Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός οδήγησε τη 17χρονη σε χώρο στάθμευσης νεκροταφείου και της πρότεινε να βρουν «άλλο τρόπο» για να μην της επιβληθεί πρόστιμο


Τα πειθαρχικά μέτρα της Κυπριακή Αστυνομίας θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη εβδομάδα αστυνομικός ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» τον περασμένο Ιανουάριο φέρεται να παρενόχλησε ανήλικη, την οποία εντόπισε στη Λάρνακα να οδηγεί χωρίς δίπλωμα. 

Η 17χρονη είχε πάρει το αυτοκίνητο της μητέρας της χωρίς τη συγκατάθεσή της και βγήκε βόλτα. Ο αστυνομικός της Τροχαίας, όταν την σταμάτησε, την υπέβαλε και σε αλκοτέστ. Στη συνέχεια ζήτησε από την ανήλικη να κάτσει στη θέση του συνοδηγού και να τη μεταφέρει στον αστυνομικό σταθμό για να ειδοποιηθεί η μητέρα της. 

Κατά τη διαδρομή ο αστυνομικός φέρεται, σύμφωνα με την καταγγελία, να οδήγησε τη 17χρονη σε χώρο στάθμευσης νεκροταφείου και να της πρότεινε να βρουν «άλλο τρόπο» για να μην της επιβληθεί πρόστιμο. Μάλιστα φέρεται να της είπε πως, αν τα έβρισκαν, δεν θα ενημερωνόταν η μητέρα της. Η ανήλικη ζήτησε από τον αστυνομικό να τη μεταφέρει στον αστυνομικό σταθμό και να ειδοποιηθεί η μητέρα της, όπως και έγινε. 

Η νεαρή πλήρωσε 1.000 ευρώ για το παράπτωμά της και κατήγγειλε τον αστυνομικό στους ανωτέρους του οι οποίοι τον μετέθεσαν από την Τροχαία σε άλλη υπηρεσία. Ο ίδιος αρνείται τα όσα του καταλογίζει η ανήλικη, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για εκδικητική καταγγελία, επειδή δεν δέχθηκε να την αφήσει να φύγει, παρά το ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου