Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Κύπρος: Αγκαλιά με τον τίτλο η ΑΕΛ!

Πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου είναι πλέον η ΑΕΛ, που επικράτησε με σκορ 0-2 του Ερμή στο «Αμμόχωστος», και ξέφυγε στους 6 βαθμούς από το δεύτερο ΑΠΟΕΛ, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν. Η ομάδα του Ιβάιλο Πέτεφ παρουσιάστηκε καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, και κατάφερε να εξαργυρώσει την υπεροχή της με δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο.


Το σκορ για τους επίδοξους πρωταθλητές άνοιξε ο Φουάντ Ινταμπντελάι, ο οποίος πήρε θέση στην αρχική ενδεκάδα μετά το πρόβλημα που αποκόμισε ο Καλουτζέροβιτς, είχε πολύ καλή απόδοση και σκόραρε με ιδανικό πλασέ στο 61'. Τη νίκη κλείδωσε πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Μοντέϊρο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Πορτογάλο επιθετικό να φτάνει τα 17 γκολ στον πίνακα των σκόρερ.
Ο Ερμής προσπάθησε αλλά ήταν ακίνδυνος επιθετικά και γνώρισε την πρώτη του εντός έδρας ήττα από την ΑΕΛ στην φετινή σεζόν. Η ομάδα του Νίκου Παναγιώτου έμεινε στους 59 βαθμούς και πλέον ισοβαθμεί με την Ομόνοια στην τέταρτη θέση.
Από νωρίς ο κόσμος της ΑΕΛ ετοίμασε ένα πάρτι τίτλου, αφού με την έναρξη του παιχνιδιού στο «Αμμόχωστος», ο Απόλλωνας ήταν ήδη μπροστά στο σκορ κόντρα στο ΑΠΟΕΛ. Η λεμεσιανή ομάδα δημιούργησε πλειάδα καλών φάσεων, όμως δεν κατάφερε να εξαργυρώσει την υπεροχή της με ένα τέρμα. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν καλύτεροι όμως δεν μπορούσαν να να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή.   
Η υπεροχή της ΑΕΛ ήταν μεγαλύτερη στο β' μέρος, αφού το αποτέλεσμα του Τσιρείου ήταν ευνοϊκό. Χωρίς να τους καταβάλει το άγχος, οι γαλαζοκίτρνοι διατήρησαν την κατοχή της μπάλας, και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ινταμπντελάι. Πιο συγκεκριμένα, στο 61’ ο Οχενέ βρήκε με καταπληκτική κάθετη πάσα τον Μαροκινό επιθετικό, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό του Αραμπατζή.
Η ΑΕΛ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει σωστή διαχείριση του υπέρ της προβαδίσματος ωστόσο στο 73' ο Μανού έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, με τον Φεγκρούς να κάνει σωτήρια επέμβαση.
Τη νίκη για την ΑΕΛ σημείωσε ο Μοντέιρο, ο οποίος εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ έξω από την περιοχή του Αραμπατζή, και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Με το τελικό σφύριγμα της λήξης ακολούθησαν πολλά πανηγύρια από τους παίκτες και προπονητές της ΑΕΛ, μπροστά από την κερκίδα του κόσμου τους.

Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): Αραμπατζής, Μαχράντζε, Τσίνα, Ζάρκοβιτς (65' Δημητρίου), Ντε Πίνα, Ταραλίδης, Αλίμι, Μανού, Μοράν (62' Πουτζιουρής), Ταγκμπατζούμι, Παπαθανασίου.
ΑΕΛ (Ιβάιλο Πέτεφ): Φεγκρούς, Θεοφίλου, Ποτοκάρ, Καρλίτος, Ελευθερίου, Οχένε (82' Γκέντσεφ), Νικολάου, Μπεμπέ,  Μοντέιρο, Εντμάρ (66' Αϊρόσα),  Ινταμπντελάι (88' Οριόλ).

shootandgoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου