Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Εικόνα-σοκ: Ένα χέρι προσπαθεί απεγνωσμένα να σπάσει το τζάμι

Εικόνα-σοκ: Ένα χέρι προσπαθεί απεγνωσμένα να σπάσει το τζάμιΕπνιξαν ζωντανά πάνω από 300 παιδιά! - Σε απόσταση αναπνοής οι διασώστες, αντικρίζουν τραγικές εικόνες

Οι εικόνες είναι κάτι παραπάνω από συγκλονιστικές! Άνθρωποι εγκλωβισμένοι, προσπαθούν με τα ίδια τους τα χέρια να σπάσουν τα τζάμια από τα φινιστρίνια του βυθιζόμενου πλοίου Sewol και να σωθούν, ενώ την ίδια ώρα βλέπουν τις βάρκες με τα σωστικά συνεργεία σε απόσταση αναπνοής.

Το οπτικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα, μαζί με το επίμαχο βίντεο, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μην αγγίζει την ψυχή κάθε ανθρώπου.Η συγκλονιστική στιγμή έχει καταγραφεί σε video που έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο την Τετάρτη.

Ένα χέρι φαίνεται να προσπαθεί απεγνωσμένα να σπάσει το τζάμι. Αλλά η προσπάθεια είναι μάταιη. Λίγα λεπτά μετά, το πλοίο χάνεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και μαζί του βυθίζονται οι ελπίδες να βγουν ζωντανοί οι επιβάτες.

 

Βίντεο-σοκ από Ν. Κορέα: Τα τελευταία 17 λεπτά πριν το ναυάγιο, μέσα σε μία καμπίνα

«Θα πεθάνουμε;»
«Να πάρω τη μαμά μου τηλέφωνο; Μαμά, αυτό μοιάζει σαν το τέλος μου».
«Γινόμαστε Τιτανικός;»

Είναι μερικές από τις τελευταίες φράσεις των παιδιών που εγκλωβισμένα μέσα στην καμπίνα τους, έπειτα από οδηγίες του πληρώματος, έβλεπαν το πλοίο Sewol να βυθίζεται. Ενα νέο βίντεο, διάρκειας 17 λεπτών, που τραβήχτηκε από ένα παιδί μέσα στην καμπίνα ραγίζει την καρδιά όσων το παρακολουθούν δεδομένου και του τραγικού φινάλε που έλαβε η απίστευτη αυτή περιπέτεια στη Νότια Κορέα. Είναι τα τελευταία 17 λεπτά της ζωής αυτών των παιδιών... Τι πιο δραματικό...

Στο βίντεο άλλα παιδιά ζητούν βοήθεια, άλλα γελούν, αλλά στέλνουν μηνύματα στις οικογένειές τους. Ανά διαστήματα ακούγονται και οι οδηγίες του πληρώματος που ζητούν από τους μαθητές να μείνουν στις καμπίνες τους.

Συγκλονιστικός είναι και ο τρόπος που ο παρουσιαστής του «Newstapa» Choi Seung-ho παρουσίασε το βίντεο. Εμφανώς σοκαρισμένος και με βουρκωμένα μάτια λέει: Αυτό είναι με διαφορά το πιο συγκλονιστικό βίντεο που έχω κληθεί να παρουσιάσω στην 27ετή καριέρα μου ως παρουσιαστής ειδήσεων. 

 


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου