Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΑΠΟΕΛ: Αυτό το πρωτάθλημα το θέλει πολύ

Θριαμβευτική νίκη για το ΑΠΟΕΛ και ταυτόχρονα ντροπιαστική ήττα για την Ανόρθωση ήταν το αποτέλεσμα του ΓΣΠ. Οι γαλαζοκίτρινοι επιβλήθηκαν με το εντυπωσιακό 8-1, και πλέον η μάχη του τίτλου μεταφέρεται στο Τσίρειο, όπου θα διεξαχθεί το ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΛ.


Το παιχνίδι κρίθηκε προτού καν αρχίσει, καθώς η ομάδα του Γιώργου Δώνη προηγήθηκε με σκορ 3-0 στο 23', ενώ την ίδια στιγμή η φιλοξενούμενη ομάδα αγωνιζόταν με 10 ποδοσφαιριστές από το 17' όταν και αποβλήθηκε ο Δημήτρης Οικονόμου.
Το ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με πέντε τέρματα, δύο από τον Κακά στο 5' και 40' (κακώς μέτρησε αφού ήταν οφσάιντ ο Αντωνιάδης), και χατ τρικ του Ντε Βινσέντι, δύο πέναλτι στο 17' και 31', και ένα πανέμορφο τέρμα στο 23' μετά από συνδυασμό με τον Σιέρινταν.
Παρά το ευρύ σκορ, οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ θέλησαν να ικανοποιήσουν τον κόσμο τους που ζητούσε και άλλα γκολ, και επέλεξαν να εξευτελίσουν τους παίκτες της Ανόρθωσης, που σταμάτησαν να προσπαθούν και δέχθηκαν μια πολύ βαριά ήττα με κάτω τα χέρια.
Τα γκολ του ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχαν οι Αμορίν στο 52', Σιέρινταν στο 64' και Μάριο Σέρτζιο στο 82'. Το γκολ της τιμής για την Ανόρθωση στο 85' δεν πέτυχε καν ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων, αφού ο Μοράις έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, μετά από κεφαλιά του Άντιτς.
ΦΑΣΕΙΣ
85' Ανόρθωση - ΓΚΟΛ. Ο Οχαγιόν εκτέλεσε κόρνερ, ο Άντιτς έκανε την κεφαλιά η μπάλα χτύπησε στον Μοράις και κατέληξε στα δίκτυα.
82' ΑΠΟΕΛ - ΓΚΟΛ. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Μάριο Σέρτζιο πέτυχε το όγδοο γκολ του ΑΠΟΕΛ.
64' ΑΠΟΕΛ - ΓΚΟΛ. Ο Σιέρινταν με σουτ στην κίνηση πέτυχε το 7-0.
52' ΑΠΟΕΛ - ΓΚΟΛ. Κόρνερ από τον Χαραλαμπίδη και με κεφαλιά ο Αμορίν έκανε το 6-0.
40' ΑΠΟΕΛ - ΓΚΟΛ. Σε στυλ προπόνησης, ο Κακά με κεφαλιά πέτυχε το πέμπτο γκολ. Το τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Αντωνιάδης ήταν σε θέση οφσάιντ.
31' ΑΠΟΕΛ - ΓΚΟΛ. Ο Ντε Βινσέντι με δεύτερο πέναλτι πέτυχε το 4-0. Η ανατροπή του Τέκια στον Ντε Βινσέντι.
23' ΑΠΟΕΛ - ΓΚΟΛ. Εντυπωσιακός συνδυασμός των Ντε Βινσέντι και Σιέρινταν, και ο Αργεντινός με όμορφο τρόπο πέρασε την μπάλα πάνω από τον Τέκια για το τρίτο γκολ.
17' ΑΠΟΕΛ - ΓΚΟΛ. Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε το πέναλτι και έγραψε το 2-0 για το ΑΠΟΕΛ.
16' Ανόρθωση - Αποβολή. Ο Οικονόμου ανέτρεψε τον Σιέρινταν, με τον Κύπριο αμυντικό να δέχεται την κόκκινη κάρτα.
5' ΑΠΟΕΛ - ΓΚΟΛ. Ο Σέρτζιο έκανε τη σέντρα και ο Κακά με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πάρντο, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Αμορίν, Κακά, Μοράις, Βινίσιους (46' Ατόρνο), Γκόμες, Χαραλαμπίδης, Ντε Βινσέντι (46' Μπενασούρ), Σέρινταν.
Ανόρθωση (Νίκος Κωστένογλου): Τέκια, Λοϊζίδης, Άντιτς, Οικονόμου, Λαΐφης, Θεοδώρου, Μάκος, Γκριγκαλασβίλι (59' Μακρής), Μπεσέρα, Κάλβο (19' Πάουλο Ζόρζε), Κολαούτι.

shootandgoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου