Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Bloomberg: Ο Σαμαράς επανέφερε την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Bloomberg: Ο Σαμαράς επανέφερε την εμπιστοσύνη στην ΕλλάδαΤο δημοσίευμα αναφέρει ότι oι εταιρείες εκμεταλλεύονται το θετικό κλίμα και βγαίνουν στις αγορές


Η εμπιστοσύνη επιστρέφει πίσω στην Ελλάδα, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο αναφέρει ότι η ανάκαμψη στην χώρα επιτρέπει τώρα σε εταιρείες όπως η ΔΕΗ να επιστρέψουν στις αγορές για πρώτη φορά από το 2000.

Το Bloomberg τονίζει ότι η ΔΕΗ άντλησε 700 εκατ. ευρώ, έναντι αρχικού στόχου για 500 εκατ. Ευρώ, με έκδοση ομολογιακού δανείου, ενώ αναφέρεται και στην INTRALOT και την υπερκάλυψη του 7ετούς ομολόγου της ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Το πρακτορείο γράφει ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει στην Ελλάδα καθώς η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έληξε τον τετραετή αποκλεισμό από τις αγορές στις 10 Απριλίου, με την έκδοση ομολόγων ύψους 3 δισ. ευρώ, στην οποία η ζήτηση ήταν σχεδόν επταπλάσια της προσφοράς.

«Η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων, αναμένεται να καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 0,6% φέτος, εμφανίζοντας την πρώτη επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας μετά από επτά χρόνια», γράφει το Bloomberg.

«Η Ελλάδα ήταν το παιδί για τις αφίσες στη δημοσιονομική κρίση και τώρα επέστρεψε», δηλώνει  στο Bloomberg ένας στρατηγικός αναλυτής στην Societe Generale και προσθέτει: «Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην δουλειά που έχει γίνει εκεί, όμως κυρίως είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι ψάχνουν πραγματικά απεγνωσμένα για αποδόσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου