Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ούτε για… καφέ της παρηγοριάς!

Πικρός αποδείχθηκε ο τελικός της… παρηγοριάς για την Βραζιλία! Η «σελεσάο» δεν έδειξε επ’ ουδενί πως συνήλθε απ’ το «στραπάτσο» με την Γερμανία και φυσικά η Ολλανδία δεν την άφησε ατιμώρητη! 

Ούτε για… καφέ της παρηγοριάς!


Η ομάδα του Φαν Γκάαλ βρήκε… μπόσικη την αντίπαλό της και δίνοντάς της νέο «χαστούκι» με σκορ 3-0, κατέκτησε την τρίτη θέση στο φετινό Μουντιάλ, αφήνοντας την οικοδέσποινα να… γίνεται έρμαιο στη -δικαιολογημένη- γιούχα των οπαδών της! 

Φαν Πέρσι (ανύπαρκτο πέναλτι στο 2’), Μπλιντ (16’) και Βαϊνάλντουμ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, με τους Βραζιλιάνους να διαμαρτύρονται -δικαίως- για πέναλτι σε ανατροπή του Όσκαρ (65’), ενώ οι νικητές έγιναν η πρώτη εθνική που χρησιμοποιεί και τους 23 παίκτες της αποστολής (μπήκε αλλαγή ο Βορμ στο φινάλε). 


Το ματς: 

Το μάθημα δεν έγινε πάθημα για τη Βραζιλία. Γιατί αντί μετά την «εφτάρα» να ξεκινήσει με συγκέντρωση το ματς, τα ‘κανε μούσκεμα, δίνοντας την ευκαιρία στην Ολλανδία να πάρει από νωρίς προβάδισμα. Όλο αυτό βέβαια συνέβη και διότι ο διαιτητής απ’ τη δική του την πλευρά τα ‘κανε μαντάρα! Αντί να δώσει φάουλ και κόκκινη στον Τιάγκο Σίλβα (για μαρκάρισμα στον Ρόμπεν εκτός περιοχής), έδωσε κίτρινη και πέναλτι, με τον Φαν Πέρσι να λέει… ευχαριστώ απ’ την άσπρη βούλα. Οι οικοδεσπότες δεν έβαλαν μυαλό. Και στο 16’ ο Μπλιντ «τιμώρησε» τη νέα αδράνεια του Νταβίντ Λουίζ (που αντί να διώξει, έβγαλε ασίστ) και το 2-0 ήταν γεγονός για τους «οράνιε». 

Και εκεί που έλεγες, δεν μπορεί θα βγάλει μια αντίδραση η Βραζιλία, έμενες ξανά άφωνος. Γιατί οι παίκτες του Σκολάρι ήταν πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου, άφηναν πολλούς χώρους πίσω και οι… μνήμες απ’ τον ημιτελικό με τα «πάντσερ» άρχισαν να ξυπνούν! Λίγο μετά το μισάωρο… ας πούμε πως οι γηπεδούχοι έδειξαν έτσι ένα «σφυγμό» με Όσκαρ και Μαϊκόν να το παλεύουν, αλλά πέραν της φάσης όπου κανείς συμπαίκτης τους (Νταβίντ Λουίζ και Παουλίνιο) δεν μπήκε στην τροχιά της μπάλας, δεν υπήρχε κάτι που να πιστοποιεί τις κίτρινες -κι ένδοξες του παρελθόντος- φανέλες! 

Οι Βραζιλιάνοι έδειξαν να βγάζουν ένα… x πάθος στο δεύτερο μέρος. Αλλά το διαγώνιο σουτ του Ραμίρες δεν μπορούσε καν να καλύψει την τραγική τους εικόνα. Κι όσο περνούσαν τα λεπτά, όλο περισσότερο χώρο άφηνε η Ολλανδία που απλώς… πατούσε στον «αέρα» που είχε πάρει. Θα μπορούσε, βέβαια, στο 68’ να… ξαναδούμε ματς, αλλά ο διαιτητής απέδειξε ξανά πως δεν ήταν και τόσο ικανός για τέτοιο αγώνα και αρνήθηκε πέναλτι υπέρ του Όσκαρ (τον τιμώρησε με κίτρινη για θέατρο). Η είσοδος του Χουλκ έδωσε μια… πνοή στη «σελεσάο», αλλά δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει τη μοίρα του αγώνα. Και στις καθυστερήσεις, η ομάδα του Φαν Χάαλ «ισοπέδωσε» την αντίπαλό της. Με τον Βαϊνάλντουμ να τιμωρεί εκ νέου τα κενά στην άμυνα και από κοντά να διαμορφώνει το τελικό -και θριαμβευτικό 3-0! 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Βραζιλία (Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μάξουελ, Μαϊκόν, Παουλίνιο (57’ Ερνάνες), Ραμίρες (72’ Χουλκ), Λουίς Γκουστάβο (46’ Φερναντίνιο), Όσκαρ, Γουίλιαν, Ζο 

Ολλανδία (Φαν Χάαλ): Σίλεσεν (92’ Βορμ), Φλάαρ, Ντε Φράι, Μάρτινς Ίντι, Μπλιντ (70’ Γιάνματ), Κάουτ, Κλάσι (90’ Φέλτμαν), Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι, Ρόμπεν 

Διαιτητής: Τζαμέλ Χαϊμουντί (Αλγερία). 


Αποστόλης Σπυρόπουλος


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου