Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Κρατά μόνο την πρόκριση!

Η Ομόνοια πέτυχε το ζητούμενο και εξασφάλισε την πρόκριση απέναντι στην Μπούντουτσνοστ, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει και να ικανοποιήσει τον κόσμο της με μια καλή εμφάνιση.


 Η ομάδα του Κώστα Καϊάφα εξήλθε ισόπαλη χωρίς τέρματα στον επαναληπτικό του ΓΣΠ, και χάρη στα δύο εκτός έδρας τέρματα του πρώτου αγώνα στο Γκράντσκι, σφράγισε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα αναμετρηθεί η Μέταλουργκ Σκοπίων.

Πάντως, υπήρχε μια γλυκόπικρη γεύση στο φινάλε της αναμέτρησης, αφού η εικόνα και η εμφάνισης της ομάδας δεν ικανοποίησε τους 12-13 χιλιάδες οπαδούς της Ομόνοιας, που περίμεναν να δουν κάτι πολύ καλύτερο από τους ποδοσφαιριστές. Πολλά λάθη, νευρικότητα, απουσία δημιουργίας και έλλειψη φαντασίας, συνέθεσαν ένα σκηνικό προχειρότητας για το σύνολο του Κώστα Καϊάφα.
Ασφαλώς, δεν μπορεί να γίνει αυστηρή κριτική, καθώς βρισκόμαστε ακόμη στο ξεκίνημα της σεζόν, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως θα χρειαστεί δουλειά και βελτίωση, προκειμένου η Ομόνοια να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις και καλές πιθανότητες την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.







Όσον αφορά την αναμέτρηση, μετριότατο ήταν το πρώτο ημίχρονο από πλευράς των ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας, που κράτησε μεν την μπάλα στην κατοχή της, ωστόσο σε πολύ λίγες περιπτώσεις κατάφερε να γίνει απειλητική για την εστία του Λιουλιάνοβιτς.
Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν νευρικοί και δεν απέφυγαν τα εύκολα λάθη, ωστόσο όταν έπαιξαν από τα πλάγια κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποιες φάσεις, κυρίως στο φινάλε του πρώτου μέρους, πρώτα στο 41' όταν το σουτ του Ακουισταπάτσε εντός περιοχής πέρασε ψηλά έξω, ενώ στις καθυστερήσεις σημειώθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Γκριγκαλασβίλι, ο οποίος μετά από σέντρα του Λομπζιανίτζε, έστειλε την μπάλα έξω μπροστά σε κενό τέρμα.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν επίσης 1-2 πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, κυρίως στο 29’ όταν ο Ραΐσεβιτς έκανε το πλασέ από πλεονεκτική, όμως ο Μορέιρα έδιωξε σωτήρια με τα πόδια.







Δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα η εικόνα της Ομόνοιας στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς μπορεί να υπήρχε διάθεση από τους παίκτες, όμως οι προσπάθειες ήταν ημιτελείς. Από την άλλη συνεχίστηκαν τα εύκολα λάθη, με τον Σερτζίνιο στο 72’ να κάνει τραγικό λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Χόκο έκλεψε και προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Μορέιρα που βρισκόταν εκτός εστίας, όμως η μπάλα κατέληξε έξω. Ένα λεπτό αργότερα, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν εκ νέου το εκτός έδρας γκολ, όταν στη σέντρα-σουτ του Σέτκοβιτς, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και κατέληξε έξω.
Ο Κώστας Καϊάφας προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα και να της δώσει επιθετική πνοή, περνώντας στον αγώνα τους Ρούμπιο, Νούνο Ασίς και Ποτέ, ωστόσο η Ομόνοια συνέχισε να υστερεί δημιουργικά απέναντι στην άμυνα της Μπούντουτσνοστ.
Ομόνοια (Κώστας Καϊάφας): Μορέιρα, Κυριάκου, Ακουισταπάτσε, Κακουμπάβα, Λομπζιανίτζε, Σερτζίνιο, Ρόντρι, Ράμος (64' Ρούμπιο), Γκριγκαλασβίλι (78' Ποτέ), Αλίπιο (69' Ασίς), Γκαρσία.

Μπούντουτσνοστ (Γκόραν Πέρισιτς): Λιουλιάνοβιτς, Ρασπόνοβιτς, Κοπίτοβιτς, Τόμκοβιτς, Βούκσεβιτς, Χόκο, Ραΐσεβιτς, Σέτκοβιτς, Ρόγκοσιτς, Ίλιντσιτς (86' Μπουρνάζοβιτς), Βούγιατσιτς.

Σκόρερ: -
Κίτρινες: Αλίπιο / Ρόγκοσιτς, Χόκο, Κοπίτοβιτς
Διαιτητής: Όλιβερ Ντράχτα

Πηγή: shootandgoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου