Μεθοδικά και συστηματικά 50 σπουδαστές του γερμανικού πανεπιστημίου «Deutsche Sporthochschule Koeln» συγκέντρωναν όλες τις πληροφορίες για την ομάδα του Σκολάρι - Είχαν αναλύσει από τις αντιδράσεις των Βραζιλιάνων σε συνθήκες πίεσης, μέχρι το πώς τρέχουν για τη μπάλα και ποιες είναι οι αγαπημένες τους ντρίμπλες!
Η Γερμανία κέρδισε 7-1 τη Βραζιλία στον ημιτελικό του Μουντιάλ. Κάποιοι θα πουν ότι ήταν θέμα τύχης, κάποιοι θα πουν ότι συνέβη λόγω της απουσίας του Νεϊμάρ και του Τιάγκο Σίλβα, κάποιοι θα πουν ότι ήταν θέμα ψυχολογίας.
Όχι όμως και ο βοηθός του Γιόακιμ Λεβ, Χάνσι Φλικ, ο οποίος αποκάλυψε ότι η νασιοναλμάνσαφτ προετοιμαζόταν εδώ και δύο χρόνια για τη στιγμή αυτή.
«Εργαζόμαστε στο σχέδιο αυτό τα τελευταία δύο χρόνια και όλο το σύστημά μας έχει προετοιμαστεί για αυτές τις στιγμές» αποκάλυψε ο Φλικ μιλώντας σε δημοσιογράφους την παραμονή του αγώνα με τη Βραζιλία.
Με στόχο η Γερμανία να κατακτήσει τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι ιθύνοντες της γερμανικής ομοσπονδίας επιστράτευσαν πριν από δύο χρόνια μια ομάδα 50 σπουδαστών από το αθλητικό πανεπιστήμιο της Κολονίας.
Αποστολή των 50 σπουδαστών ήταν να συγκεντρώσουν όσες περισσότερες πληροφορίες για τη Βραζιλία και να υποβάλουν λεπτομερή ανάλυση της ομάδας του Σκολάρι.
«Οι σπουδαστές στην Κολωνία μελέτησαν με μεγάλη λεπτομέρεια τους αντιπάλους μας, όλα τα προπονητικά πλάνα τους, όλα τα άρθρα των εφημερίδων που αναφέρονται σε αυτούς, τα πέρασαν από το "μικροσκόπιο" και μας παρέδωσαν την ανάλυση» εξήγησε ο Φλίκ.
Η διοργάνωση της Βραζιλίας δεν είναι η πρώτη για την οποία συνεργάζεται η γερμανική ομοσπονδία με την σχολή Deutsche Sporthochschule Koeln. Την αρχή έκανε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής και νυν τεχνικός των ΗΠΑ, Γιούργκεν Κλίνσμαν, ο οποίος πρώτος πριν από περίπου δέκα χρόνια ζήτησε από τους σπουδαστές να τον βοηθήσουν. Εκείνοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και με ενθουσιασμό καθώς - ποδοσφαιρόφιλοι όντες στην πλειονότητά τους - θα είχαν την ευκαιρία να συμβάλουν έστω και λίγο στην κατάκτηση ενός Μουντιάλ.
Ο επικεφαλής της ομάδας, καθηγητής Γιούργκεν Μπούσμαν, έχει δηλώσει σε γερμανικές εφημερίδες ότι η μεθοδολογία της ομάδας του βασίζεται στη συλλογή πλειάδας ηλεκτρονικών πληροφοριών για το πώς αντιδρούν οι παίχτες σε συνθήκες πίεσης, για τους «διαδρόμους» που χρησιμοποιούν, για τις αντιδράσεις τους όταν δέχονται φάουλ, για το τί τους επηρεάζει, ακόμα και για το πώς επιταχύνουν για να προλάβουν τη μπάλα.
Αποφεύγοντας να μιλήσει λεπτομερώς για κάθε ομάδα ο Μπούσμαν αρκέστηκε στο σχόλιο ότι οι μεγάλες ομάδες αλλάζουν συχνά τις τακτικές τους.
Τελικά, μήπως δεν ήταν έκπληξη το 7-1;
Πηγή: protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου