Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Απόλλων-Λοκομοτίβ 1-1: Παλικάρι στο ΓΣΠ, μπορεί και στην Μόσχα!

Το γκολ του Γκιέ στο 80’ έδωσε την απάντηση στην γκολάρα του Κασάεφ από το πρώτο ημίχρονο όμως η ανατροπή δεν ήρθε ποτέ παρά το γεγονός ότι η Λοκομοτίβ τελείωσε τον αγώνα με 9 παίκτες. Κακοί στο πρώτο μέρος οι κυανόλευκοι, εξαιρετικοί μετά τις κινήσεις του Χριστάκη από τον πάγκο στην επανάληψη θα τα παίξουν όλα για όλα στην Μόσχα.




Πως ξεκίνησαν

Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Χριστάκης Χριστοφόρου με μια μόνο έκπληξη στο αρχικό σχήμα καθώς ο Ρομπέρ πήρε θέση στο αριστερό φτερό της επίθεσης αντί του Ρέζεκ. Από εκεί και πέρα ο Βάλε ήταν κάτω από τα δοκάρια, Μερκής Αντράντε στο κέντρο της άμυνας και στα άκρα Βασιλείου και Στυλιανού. Ανασταλτικά χαφ οι Γκουγιόν και Χαμντανί και μπροστά τους ο Μεριέμ. Ρομπέρ και Παπουλής στα άκρα της επίθεσης και στην κορυφή ο Γκιέ.

Από την άλλη ο τεχνικός της Λοκομοτίβ, Λέονικ Κουτσούκ άφησε εκτός τους Παβλιουτσένκο και Εντόι και ξεκίνησε με τον Νιασέ στην κορυφή ενώ το αστέρι της ομάδας, Μανουέλ Φερνάντες ξεκίνησε σε ρόλο δεκαριού.

Μια στιγμή μαγείας έκανε την ζημιά
Με προσοχή στην άμυνα και στα μετόπισθεν κύληςαν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, χωρίς να δημιουργηθεί κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία των δύο τερματοφυλάκων. Ένα σουτ του Νιασσέ από τα δεξιά στο 13’ το οποίο πέρασε ψηλά έξω και ένα αδύναμο πλασέ του Γκίε στο 5ο λεπτό ήταν οι μοναδικές προϋποθέσεις για κάτι καλό.

Η Λοκομοτίβ στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο έδειχνε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και έμοιαζε περισσότερο απειλητική ωστόσο στην συνέχεια ο Απόλλωνας ισοζύγισε τα δεδομένα, κέρδισε περισσότερα μέτρα απ’ ότι αρχικά και έδειχνα να έχει καλά πατήματα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 32’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο, εκτέλεσε ο Κασάεφ και όταν η μπάλα έφτασε στον Φερναντές, αυτός δοκίμασε με ένα περίτεχνο τρόπο να πετύχει το γκολ αλλά ο Βάλε βγήκε με δύναμη πάνω στην μπάλα και μάζεψε.
Η άτυχη στιγμή για τον Απόλλωνα ήρθε στο 39ο λεπτό, όταν ο Κασάεφ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, επιχείρησε το δυνατό σουτ, στέλνοντας έτσι την μπάλα στο βάθος της εστίας του Βάλε που έπεσε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το τέρμα.

Η αντίδραση των «κυανολεύκων» στο γκολ που δέχτηκαν δεν ήρθε ποτέ μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αντιθέτως η Ρώσικη ομάδα ήταν αυτή που είχε τον τελευταίο λόγο στο πρώτο σαρανταπενταλεπτο, όταν το σουτ του Νιασσέ αποκρούστηκε από τον Βάλε.
Μια ανάσα από την ανατροπή αλλά δεν μπόρεσε
Η επανάληψη ξεκίνησε με ευκαιρία για τον Απόλλωνα όμως η κεφαλιά του Γκουγιόν μετά το κόρνερ του Μεριέμ πέρασε μόλις έξω ενώ ο Παπουλής δεν πρόλαβε να την σπρώξει στα δίχτυα.

Η Λοκομοτιβ όμως συνέχισε από εκεί που έμεινε στο πρώτο μέρος και ο Ντενίσοβ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν μόνος στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Στο 53’ μια περίτεχνη ενέργεια του Παπουλή ανάγκασε τον Ταράσοφ να τον ανακόψει επάνω στην γραμμή της επανορθωτικής με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι αρχικά και μετά από υπόδειξη του βοηθού να αλλάζει απόφαση και να καταλογίζει φάουλ εκτός περιοχής.

Η φάση αυτή έβαλε φωτιά στις εξέδρες όμως στην εκτέλεση του φάουλ ο Μεριέμ δεν βρήκε στόχο. 

Το ΓΣΠ έγινε πραγματικό καζάνι μετά από αυτή την φάση και οι κυανόλευκοι διατήρησαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων με κύριο εκφραστή τον Παπουλή από δεξιά.

Στο 59’ μια βολίδα του Ρομπέρ ανάγκασε τον Γκιγιέρμε σε εντυπωσιακή απόκρουση ενώ στο 70’ το δυνατό συρτό σουτ του Γκιέ πέρασε λίγα μέτρα έξω.

Η είσοδος των Ρέζεκ και Μούλντερ έκανε ακόμη πιο επιθετικό τον Απόλλωνα ενώ στο 75’ οι Ρώσοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τιγκόρεφ. 

Η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει προς την μεριά του Απόλλωνα και στο 80’ ο Ρέζεκ με ωραία κάθετη μπαλιά έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Γκιέ, ο οποίος δεν λάθεψε και τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Γκιγιέρμε εν μέσω αποθέωσης για το 1-1.

Οι αλλαγές του Χριστάκη καρποφόρησαν καθώς ο Απόλλωνας πίεσε στα τελευταία λεπτά ενώ στο 86 οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 9 λόγω αποβολής του Ντενίσοφ και η πίεση ήταν αφόρητη. Παρά την πίεση όμως η ομάδα της Λεμεσού δεν μπόρεσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, παρά το δοκάρι και την τεράστια ευκαιρία στην τελευταία φάση του αγώνα με Αντράντε και Γκουγιόν. 

MVP: Άμπραχαμ Γκιέ. Κυμάνθηκε σε ρηχά νερά αν και έτρεξε πολύ και βοήθησε ανασταλτικά αλλά όταν χρειάστηκε ήταν ψύχραιμος και εκτέλεσε τον Γκιγιέρμε.

UP: Γιάν Ρέζεκ. Με την είσοδο του στον αγώνα έκανε ακόμη πιο επιθετικό τον Απόλλωνα ενώ έδωσε και εξαιρετική ασίστ στο γκολ του Γκιέ.

DOWN: Μεριέμ και Στυλιανού. Και οι δύο σε κακή μέρα, ο Γάλλος δεν μπόρεσε να τροφοδοτήσει σωστά τον Γκιέ ενώ ο νεαρός μπακ δεν ανταποκρίθηκε αμυντικά.

Που κρίθηκε: Στα δύο πρόσωπα του Απόλλωνα. Το κακό πρώτο μέρος και την αντίδραση στο δεύτερο που έμεινε ημιτελής...

Ενδεκάδες:
Απόλλωνας: Βάλε, Βασιλείου, Αντράντε, Μερκής, Στυλιανού (70' Μούλτερ), Χαμντανί, Γκουγιόν, Μεριέμ (69' Ρέζεκ) , Ρομπέρ, Γκιέ, Παππουλής
Λοκομοτίβ: Γκιγιέρμε, Κασάεφ (62' Μαϊκόν), Φερνάντες, Τσορλούκα, Αλεξάντερ, Νιασέ (45' Εντόι) , Ταράσοφ (65' Τάρας) , Τιγκόρεφ Ιάν, Ντούριτσα Γιαν, Ντενίσοφ, Ρομάν

balla.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου