Ξεφεύγοντας από τα γνωστά φρούτα που ευδοκιμούν στις μεσογειακές χώρες, η Ασία βρίθει ποικιλιών άγνωστων στιο ευρύ κοινό, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι τοπικές ποικιλίες. Αρωματικά, γευστικά,
1. Jackfruit
Επίσης γνωστό ως «nangka» στη μαλαισιανή γλώσσα, το εξαιρετικά βαρύ φρούτο μπορεί να ζυγίζει μέχρι 80 κιλά. Η σάρκα του είναι κίτρινο-πορτοκαλί και συνήθως τηγανίζεται, ενώ η γεύση του θυμίζει μπανάνα.
2. Wood apple
Κατάγονται από την Ινδία και τη Σρι Λάνκα και ο καρπός έχει ένα ξυλώδες κέλυφος, ενώ η σάρκα θυμίαει ξινόμηλο.
3. Snake fruit
Επίσης γνωστό ως salak, αυτό το φρούτο έχει μια γλυκιά και πικάντικη γεύση όπως ο ανανάς. Οφείλει το όνομά του στο φολιδωτό δέρμα του.
4. Bread fruit
Ο καρπός είναι ιδιαίτερα αμυλούχος και καταναλώνεται ψητός, τηγανητός ή βραστός. Το όνομά του προέρχεται από τη γεύση του, η οποία περιγράφεται σαν πατάτα ή φρεσκοψημένο ψωμί.
5. Noni
Γνωστό και ως mengkudu, ο καρπός του χρησιμοποιείται παραδοσιακά από τους Πολυνήσιους για τη θεραπεία ασθενειών του ήπατος.
6. Water apple
Επίσης γνωστό και ως Jambu στη Μαλαισία, αυτό το φρούτο είναι μικρό, στρογγυλό και ροζ-κόκκινο, ενώ το σχήμα του θυμίζει κουδούνι και είναι πολύ τραγανό και ζουμερό.
7. Pulasan
Λευκά φρούτα, πολύ γλυκά που χρησιμοποιούνται για παρασκευή χυμών και επιδορπίων.
8. Kaffir lime
Έχει τραχιά και ακανόνιστη επιφάνεια και συνληθως γίνεται τουρσί. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται για την παρασκευή παραδοσιακής σούπας στην Ταϊλάνδη.
9. Sugar apple
Επίσης γνωστό και ως atis, αυτό το φρούτο προέρχεται από το δέντρο Annona squamosa. Στη γεύση θυμίζει μήλο, αλλά πολύ πιο γλυκό.
10. Yangmei
Κατάγονται από την Κίνα και μπορούν να καταναλωθούν νωπά, αποξηραμένα ή σε μορφή χυμού και ποτού.
perierga.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου