Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Κισιν-άουτς!

Οδυνηρή ήττα -που μπορεί πάντως ν' ανατρέψει στη ρεβάνς- υπέστη ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και χάνοντας 1-0 από τη Ζίμπρου στο Κισινάου, μπήκε σε μπελάδες.

Κισιν-άουτς!



Ο ΠΑΟΚ δεν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο Κισινάου της Μολδαβίας και υπέστη ήττα με 1-0 από τη Ζίμπρου για τα play-off του Europa League και μειώθηκαν οι ελπίδες για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. 

Το «χρυσό» γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσε ο Μπούργκιου στο 79ο λεπτό, ενώ παραλίγο να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα στο φινάλε οι νικητές, καθώς είχαν δοκάρι με τον Αλεξέεφ, ένα λεπτό πριν τα ενενήντα. 

Δοκάρι είχε και ο Κατσικάς στο 37’, όταν έπιασε την κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Ανώτερη σε γενικές γραμμές η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε. 

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι την επόμενη Πέμπτη (28/8, 19:15). 

Το ματς



Από την αρχή της αναμέτρησης φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πιο ποιοτική ομάδα και είχε διάθεση να γίνει επικίνδυνος και μπήκε πολύ δυνατά, ενώ οι Μολδαβοί είχαν παθητικό ρόλο και έκαναν μαζική άμυνα. Μάλιστα, η ελληνική ομάδα είχε την πρώτη -πραγματικά- καλή της ευκαιρία στο 5ο λεπτό, όταν ο Τζιόλης σούταρε και ο Ρούσου έδιωξε σε κόρνερ. Η πίεση συνεχίστηκε για δέκα λεπτά περίπου ακόμη και για ένα μικρό χρονικό διάστημα κατέβασε ταχύτητα ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Από το 25’ όμως ανέβασε και πάλι την πίεση του ο ΠΑΟΚ, αλλά τα σουτ των Μαντούρο, Μακ και Σαλπιγγίδη δεν ανησύχησαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ωστόσο, το γκολ παραλίγο να έρθει στο 37’, όταν ο Κατσικάς έπιασε την κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα κατέληξε στη συμβολή των δοκαριών. Ο Μακ απείλησε στο 44ο λεπτό. Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός κέρδισε τις κόντρες, αλλά όχι και τον Ρούσου, καθώς έστειλε την μπάλα περίπου ένα μέτρο μακριά από το τέρμα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο καλά από την Ζίμπρου και στο δεύτερο μέρος και απείλησε με τον Κίτσιου στο 49ο λεπτό, με τους Μολδαβούς να απαντούν, κάνοντας την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς, στο 52’ με τον Σπατάρου. Γενικότερα, ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν ανώτερος στο παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν είχε τόσες φάσεις, όσες στο πρώτο, ενώ ο αντίπαλος δημιούργησε ευκαιρίες, που δεν είχε στα πρώτα 45 λεπτά.

Οι είσοδος των Περέιρα και Μάρτενς στο 73’ δεν έκανα πιο επικίνδυνο τον ΠΑΟΚ, όπως σχεδίαζε ο Άγγελος Αναστασιάδης και το τελευταίο κομμάτι του ματς άνηκε στην Ζίμπρου, που πέτυχε το γκολ στο 79’ με τον Μπούργκιου και είχε δοκάρι στο 89’ με τον Αλεξέεφ. Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ στο τέλος για να πάρει κάτι από το παιχνίδι δεν είχε αντίκρισμα. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 

Ζίμπρου (Κουμπάρεφ): Ρούσου, Μπουργκιόν, Ερχάν, Κλίμοβιτς, Πάβλιουτσεκ, Αμάνι (69’ Αλεξέεφ), Βρεμέα, Γκρόσου, Σεπτίν (82’ Ντιαλό), Γιαρντάν, Σπαρτάρου (61’ Βιτσνακόβς). 

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιριτσίουτς, Ποτιρνίτσε, Αντόν, Πατσένκο. 

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου (88' Σπυρόπουλος), Σκόνδρας, Κατσικάς, Ρατς, Τζιόλης (67’ Περέιρα), Μαντούρο, Κάτσε, Μακ (67’ Μάρτενς), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης. 

Στον πάγκο έμειναν οι: Γιακουμής, Ποζατζίδης, Τζανδάρης, Κουλούρης. 

Διαιτητής: Λίμπορ Κόβαρικ, βοηθοί: Κρίστοφ Μεντσλ, Άντονιν Κορντούλα και 
τέταρτος ο Πετρ Αρντελεάνου.


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου