Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Κύπρος: Ποινική έρευνα εναντίον της Ιατροδικαστού Ε. Αντωνίου

Ποινική έρευνα κατά της Ελένης Αντωνίου
Λευκωσία: Ποινική έρευνα εναντίον της ιατροδικαστού Ελένης Αντωνίου διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, ενώ παράλληλα ο υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής, κρίνοντας ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό, ζήτησε από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας να θέσει την ιατροδικαστή σε διαθεσιμότητα για περίοδο δύο μηνών. 




Εναντίον της κ. Αντωνίου διερευνώνται υποθέσεις ψευδορκίας και ιατρικής αμέλειας που σχετίζονται με το θάνατο της Ξένιας Κλεάνθους από το Γέρι, η οποία απεβίωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στις 7 Ιουνίου 2009, σε ηλικία 52 ετών, ύστερα από εγχείρηση σπονδύλου. Ανάμεσα σε άλλα θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο η κ. Αντωνίου με την όλη στάση της (ευρήματα, εκθέσεις, γνωματεύσεις κ.λπ.) να συνέτεινε στην κάλυψη τυχόν ευθυνών γιατρών οι οποίοι είχαν εμπλακεί στη διαδικασία περίθαλψης της εκλιπούσας Ξένιας Κλεάνθους. 

Η Κλεάνθους υποβλήθηκε σε επέμβαση σπονδυλοπλαστικής στις 5 Ιουνίου 2009 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας κι ενώ επρόκειτο να εξέλθει του νοσοκομείου την επομένη, απεβίωσε. 

Ανάμεσα σε άλλα, η δικαστής Νάντια Μαθηκολώνη, η οποία διεξήγαγε θανατική ανάκριση, υπέδειξε, πως «ουδείς εκ των θεραπόντων ιατρών εξέτασε το ενδεχόμενο να υπέστη η θανούσα πνευμονική εμβολή, αλλά οι επί καθήκοντι απέδωσαν τα συμπτώματά της σε ψυχολογική διαταραχή. Κλήθηκε ψυχίατρος, ο οποίος προέβη σε διάγνωση αγχώδους διαταραχής και της χορηγήθηκε ανάλογη φαρμακευτική αγωγή». 

Όταν η Κλεάνθους παραπονείτο για πόνους, οι γιατροί «της χορηγούσαν παυσίπονα τα οποία είχαν από μέτριο έως φτωχό αποτέλεσμα», σύμφωνα με το πόρισμα της ανάκρισης. 

Η δικαστής εντόπισε επίσης αντιφάσεις στη μαρτυρία της Ελένης Αντωνίου, υποδεικνύοντας παράλληλα, ότι αυτή δεν ήταν σε θέση να πείσει ότι έγγραφα που συνόδευαν μια από τις εκθέσεις της συντάχθηκαν από την ίδια ή από τη γραμματέα της, ή ενδεχομένως από άλλο ιατροδικαστή, ο οποίος παρέστη στη νεκροψία εκ μέρους του χειρουργού. - 

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου