Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ντιναμό Μόσχας-Ομόνοια 2-2: Ισοπαλία ελπίδας!

Με μια «χρυσή» ισοπαλία θα επιστρέψει η Ομόνοια στην Κύπρο! Οι «πράσινοι» του Καιάφα με παλικαρίσια εμφάνιση απέσπασαν την ισοπαλία (2-2) από την Ντιναμό Μόσχας, ένα αποτέλεσμα που τους δίνει αρκετές ελπίδες για πρόκριση στους ομίλους. Τα γκολ για την Ομόνοια πέτυχαν οι Ούτσα (2’) και Φοφανά (59’).




Εικόνα αγώνα: 
Αρκετά καλά στημένη και χωρίς φόβο και άγχος παρατάχθηκε η Ομόνοια στο πρώτο μέρος του αγώνα με την Ντιναμό στο "Arena Khimki". Οι πράσινοι του Κώστα Καιάφα εκτέλεσαν τις οδηγίες του τεχνικού τους άριστα, και αφού προηγήθηκαν με το καλημέρα της αναμέτρησης, συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και για το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ούτσα Λομπιανίτσε με τη συμπλήρωση ενός λεπτού αγώνα κατάφερε να δώσει προβάδισμα στην Ομόνοια απέναντι στη Ντιναμό, μετά από εκτέλεση του Ράμος. Ποδοσφαιριστές, πάγκος και κόσμος πανηγύρισαν αυτό το γρήγορο γκολ με την ψυχή τους. 

Η συνέχεια στο παιχνίδια απαιτούσε συγκέντρωση και σε καμία φάση δεν είδαμε την κυπριακή ομάδα να ξεφεύγει από τις οδηγίες του Καιάφα.

Όπως ήταν αναμενόμενο η Ντιναμό θα απειλούσε από στημένη φάση που είναι και το όπλο της. Το γρήγορο γκολ των «πρασίνων», ανάγκασε τον Cherchesov, να δώσει οδηγίες στους παίκτες του να βγουν λίγο πιο ψηλά. Στο 12΄Ντιναμό μέσα από φάουλ του Valbuena, η μπάλα κατέληξε πρώτα στον Kuranyi και μετά στον Samba, κανείς όμως από τους δύο δεν κατάφερε να αγγίξει την μπάλα.

Στο 25' η Ομόνοια είχε την ευκαιρία να απειλήσει από τα δεξιά με τον Φοφανά, ο οποίος με εξαιρετική ενέργεια κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, το οποίο όμως δεν το εκμεταλλεύτηκαν.

Στο 33’ ήρθε και η ισοφάριση από τους Ρώσους μ’ ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού ο ποδοσφαιριστής της Ντιναμό κρατούσε στους ώμους του Στεπάνωφ για να βγει πιο ψηλά και να σκοράρει. 

Στα ίσα ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος στη Ρωσία. Η πρώτη φάση στον αγώνα ήρθε από τη Ντιναμό με κεφαλιά του Ντάγκλας, ο Μορέιρα όμως ήταν σε ετοιμότητα και δεν άφησε την φάση να έχει διαφορετική εξέλιξη. 

Στο 58΄η Ομόνοια είχε την πρώτη της πολύ καλή ευκαιρία στην επανάληψη με πρωταγωνιστή τον πιο έμπειρο ποδοσφαιριστή της Νούνο Ασίς. Ο Πορτογάλος μετά από πάσα που δέχθηκε από τον Ποτέ, βγήκε σε τετ α τετ με τον Berezovski ο οποίος του απέτρεψε το γκολ διώχνοντας με το χέρι.

Τα χαμόγελα επέστρεψαν και πάλι ένα λεπτό μετά τη χαμένη φάση του Ασίς, με τον Φοφανά να σκοράρει κεραυνοβολώντας τον Berezovski με το αριστερό του πόδι. Στο 64' οι Ρώσοι απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία μετά από μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι ο Ντάγκλας από κοντά έβαλε την προβολή η μπάλα όμως πήγε άουτ.


Το προβάδισμα για την Ομόνοια δεν κράτησε και πολύ, με τους ποδοσφαιριστές του Stanislav Cherchesov να φέρνουν το παιχνίδι για δεύτερη φορά στα ίσα στο 72΄μετά από άψογο τελείωμα του Büttner. 

Στο 82’ οι «πράσινοι» βρίσκουν δοκάρι! Μετά από σουτ του Ράμος, ο Γκριγκαλασβίλι αιφνιδιάστηκε, είδε την μπάλα να περνάει από δίπλα του και δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα. Λίγο μετά ο Κοράνι απάντησε και αυτός με δοκάρι. 
  










Οι συνθέσεις:
Ντιναμό: Berezovski(GK), Samba, Douglas, Granat(C), Vainqueur, Dzsudzsák, Ionov (36’ Büttner), Valbuena (89’ Manolev), Denisov, Kokorin, Kevin Kuranyi 

Ομόνοια: Μορέιρα, Λομπιανίτσε, Ακουισταπάτσε, Στεπάνοφ, Μαργκάσα, Σερτζίνιο, Ρόντρι, Ασσίς (77’ Σότα), Φοφανά (86’ Κυριάκου), Ράμος, Ποτέ (69’ Ρομπέρτο)

Διαιτητής: Stephan Studer

Κίτρινες: Kokorin (43’, 62’ ), Kuranyi (66’) / Ακουισταπάτσε (69’), Σερτζίνιο (72’), Λομπιανίτσε (82’)

MVP: Φοφανά! Πολύ καλή παρουσία από τον Ιβοριανό, που σκόραρε το δεύτερο γκολ της Ομόνοιας, δίνοντας της εκόμη περισσότερες ελπίδες για πρόκριση στους ομίλους.

UP: Μαργκάσα, πρώτη επίσημη εμφάνιση στην φετινή σεζόν. Σαν να μην έλειψε ποτέ ο Πορτογάλος από την εντεκάδα!

DOWN: Αδιάβαστη ήταν σε αρκετές φάσεις η άμυνα της Ντιναμό, κάτι όμως που ευχαρίστησε την Ομόνοια.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ο αγώνας κρίθηκε στο γκολ του Σάμπα στο 33’ ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού έπρεπε να δοθεί φάουλ στο Στεπάνωφ.



balla.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου