Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Υπάρχει και η… πρωταθλήτρια

Υπάρχει και η… πρωταθλήτρια


Πέρσι έκαναν το λάθος να μην την υπολογίσουν μέχρι να τους… πάρει το πρωτάθλημα. Φέτος η Ατλέτικο φρόντισε να στείλει το μήνυμα σε Ρεάλ (αλλά και Μπαρτσελόνα) πως θα είναι και πάλι ισχυρή, παρά την αναγκαστική ανανέωση μετά τις αποχωρήσεις βασικών παικτών. Στον πρώτο τελικό του Σούπερ Καπ, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έμεινε όρθια παίρνοντας 1-1 από τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» και την περιμένει την Παρασκευή στο «Βιθέντε Καλντερόν» για μινι-ρεβάνς για την απώλεια του Champions League. 



Ο Χάμες, που στο ημίχρονο αντικατέστησε τον λαβωμένο Ρονάλντο, άνοιξε λογαριασμό στο 81’ κι άρχισε την απόσβεση των 80 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του, αλλά ο Ραούλ Γκαρθία ισοφάρισε στο 88’ για τους πρωταθλητές, που δέχτηκαν πίεση μόνο στο δεύτερο μέρος. 

Πώς έπαιξαν 

Η Ρεάλ βασίστηκε στη δοκιμασμένη συνταγή του 4-3-3, με μοναδικές αλλαγές από πέρσι την επιστροφή Κασίγιας κάτω από τα δοκάρια και την παρουσία του Κρόος στο κέντρο, καθώς και του Κεντίρα στην εξέδρα. Πέπε, Ράμος, Καρβαχάλ και Μαρσέλο ήταν η συνήθης τετράδα στην άμυνα, Αλόνσο και Μόντριτς οι άλλοι δύο της τριάδας του κέντρου, ενώ μπροστά υπήρχε το λεγόμενο… BBC, με Μπέιλ, Μπενζεμά και Κριστιάνο, με τον Χάμες να μένει στον πάγκο. Η ανανεωμένη Ατλέτικο με κάτι σαν 4-5-1 είχε τέσσερα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, τον Μογιά αντι-Κουρτουά στο τέρμα, Σικέιρα αντι-Φιλίπε Λουίς στα αριστερά και τους Σαούλ και Μάντζουκιτς να είναι οι νέοι… Βίγια-Ντιέγκο Κόστα. 

Το ματς 

Η Ρεάλ είχε την κατοχή, όχι όμως και την ουσία στο πρώτο μέρος, με τον Μπέιλ να δείχνει όρεξη, αλλά τους Ρονάλντο και Μπενζεμά μακριά από τον καλό τους εαυτό και μοναδική καλή στιγμή μια κεφαλιά του Πορτογάλου που πέρασε άουτ. Η Ατλέτικο ακολουθώντας την περσινή φιλοσοφία ήταν «μαζεμένη», με βασικό στόχο το μηδέν και απείλησε από δύο φορές με Μάντζουκιτς και Σαούλ εκμεταλλευόμενη τα κενά των γηπεδούχων. 

Ο Κριστιάνο δεν επέστρεψε από τα αποδυτήρια λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, ο Χάμες πήρε τη θέση του και η Ρεάλ τα πάνω της στο δεύτερο μέρος. Έγινε πιο πιεστική και κατά συνέπεια απειλητική, με τον Μογιά να σταματά δύο φορές τον Μπέιλ και τον Κρόος να σπαταλά μοναδική ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα ψηλά στο 70’. Έντεκα λεπτά μετά ήρθε η επιβράβευση για τη «βασίλισσα», με τον Χάμες να εκμεταλλεύεται την αδυναμία της άμυνας των «ροχιμπλάνκος» να απομακρύνουν και με σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή να σκοράρει. Κι ενώ η Ατλέτικο έδειχνε ακίνδυνη, ισοφάρισε στο 88’, όταν όλη η άμυνα της Ρεάλ έμεινε σαστισμένη σε εκτέλεση κόρνερ, όχι όμως και ο Ραούλ Γκαρθία που απλώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 90' οι γηπεδούχοι φώναξαν για χέρι του Σουάρεθ εντός περιοχής, αλλά ο ρέφερι Εστράδα Φερνάντεθ δεν έδωσε τίποτα. 

Ρεάλ (Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Αλόνσο, Κρόος, Μόντριτς (78’ Μόντριτς), Μπέιλ, Ρονάλντο (46’ Χάμες), Μπενζεμά. 

Ατλέτικο (Σιμεόνε): Μογιά, Μιράντα, Γκοντίν, Σικέιρα (63’ Ανσάλντι), Χουανφράν, Γκάμπι, Σουάρεθ, Κόκε, Σαούλ (57’ Γκριεσμάν), Ραούλ Γκαρθία, Μάντζουκιτς (78’ Χιμένεθ). 


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου