Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Έσοδα 1 εκατ. δολάρια την ημέρα έχουν οι Τζιχαντιστές!

Έσοδα 1 εκατ. δολάρια την ημέρα έχουν οι Τζιχαντιστές!

Σύμφωνα με τα αρχεία της ISIS τα χρήματα που έχει στη διάθεσή της προέρχονται κυρίως από την παροχή «προστασίας» σε εμπορικές, κατασκευαστικές, αλλά και σε πετρελαϊκές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ




Όταν το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας ξεχύθηκε από την έρημο της Ανατολικής Συρίας στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, εικόνες του 8ο αιώνα έκαναν την εμφάνισή τους.

Οι ισλαμιστές επιδρομείς με συνοπτικές διαδικασίες εκτελούσαν «άπιστους» και λεηλατούσαν από όπου περνούσαν.

Αλλά πίσω από την πρώτη αυτή εντύπωση το ISIS λειτουργεί άκρως μοντέρνα. Σύμφωνα με αναλυτές οι τζιχαντιστές έχουν σύγχρονες δομές, οργάνωση και οικονομική επιφάνεια, ενώ δημιουργούν εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να επιβιώσουν οικονομικά και στο μέλλον.

Όπως αναφέρει η New York Times, η ISIS έχει έσοδα άνω του 1 εκατ. δολαρίων την ημέρα και σήμερα είναι η πιο πλούσια τρομοκρατική οργάνωση στον πλανήτη.

Η ISIS είναι πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενη, ενώ έπειτα από ανάλυση εκατοντάδων οικονομικών εγγράφων της τρομοκρατικής οργάνωσης, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι Τζιχαντιστές έχουν από το 2005 έως και σήμερα λάβει οικονομική ενίσχυση από τον οποιοδήποτε πλούσιο προστάτη.

Σύμφωνα με τα αρχεία της ISIS τα χρήματα που έχει στη διάθεσή της προέρχονται κυρίως από την παροχή «προστασίας» σε εμπορικές, κατασκευαστικές, αλλά και σε πετρελαϊκές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ.

Τα κέρδη των Τζιχαντζιστών από τις λεηλασίες είναι μεγάλα με τα ποσά που έχουν δεσμεύσει από Χριστιανούς και Σιίτες να έχουν φτάσει τα εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, η ISIS, αναμένεται να παραμείνει εύρωστη οικονομικά και στο μέλλον, με άλλα 100 με 200 εκατ. να αναμένεται να μπουν ακόμα στα ταμεία της μόνο για το 2014.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου