Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Γαλλία: Νεκροί οι 3 τρομοκράτες στο Παρίσι

Γαλλία: Νεκροί οι 3 τρομοκράτες στο ΠαρίσιΜε διπλή εισβολή σε τυπογραφείο και παντοπωλείο οι Γάλλοι αστυνομικοί έβαλαν τέλος στις δύο υποθέσεις ομηρίας.



Στην περιοχή Ντεμαρντέν, στο εργοστάσιο  όπου είχαν ταμπουρωθεί από το πρωί της Παρασκευής οι δύο μακελάρηδες του Charlie Ebdo οι δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας πήραν το πράσινο φως για εισβολή στις 5:30 το απόγευμα. Ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις. Σε λίγα δευτερόλεπτα ο όμηρος είχε ελευθερωθεί και οι δύο δράστες έπεφταν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών.
Την ίδια ώρα επιχείρηση-εισβολή της γαλλικής αστυνομίας πραγματοποιήθηκε και στο εβραϊκό παντοπωλείο. Και σε αυτήν την περίπτωση ο δράστης έπεσε νεκρός, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως τέσσερις όμηροι έχασαν τη ζωή τους κατά την ανταλλαγή πυρών.
Οι εξελίξεις στο τυπογραφείο
Λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα πληροφορίες ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις.
Οι 2 αδελφοί Κουασί πέφτουν νεκροί από τα πυρά των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.
Ελάχιστο χρόνο χρειάστηκαν οι ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας για να βάλουν τέλος στην ομηρία στο τυπογραφείο στην περιοχή Νταμαρτέν, εκεί που οι μακελάριδες του Charlie Hebdo είχαν ταμπουρωθεί από το πρωί. Μόλις οι αστυνομικοί έλαβαν το πράσινο φως από τους επικεφαλής εισέβαλαν μέσα με εντολή να σώσουν τον όμηρο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα γαλλικά μέσα σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη μέσα στο τυπογραφείο. Οι αστυνομικοί εντοπίζουν τον όμηρο και στη συνέχεια τους δύο δολοφόνους, οι οποίοι πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες των αστυνομικών. Αγνωστο παραμένει ακόμα πως τραυματίστηκε ο αστυνομικός κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.
Μαρτυρίες γειτόνων:
17.20 «Ακούσαμε ανταλλαγές πυροβολισμών για 45 δευτερόλεπτα περίπου. Κρυφτήκαμε στο μέσον του σπιτιού γιατί φοβόμασταν πολύ. Πέρασαν 4 λεπτά σιωπής. Και ξαφνικά, μια τεράστια έκρηξη» λέει γείτονας του τυπογραφείου.
17.18 «Ολα ήταν ήσυχα. Κοιτούσαμε τηλεόραση. Μετά ακούσαμε πυροβολισμούς. Βγήκαμε στον κήπο να δούμε και ακούσαμε μια τεράστια έκρηξη. Ο ουρανός καλύφθηκε από καπνό. Μετά ακούσαμε μια δεύτερη έκρηξη, σαν τεράστια αστραπή. Ελπίζω να μη γίνει κάτι στο σπίτι μας γιατί μένουμε ακριβώς πίσω από το τυπογραφείο».
Ο όμηρος του τυπογραφείου απελευθερώνεται.
Ο ανταποκριτής του SkyNews αναφέρει ότι «Ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις και πυροβολισμοί που κράτησαν περίπου δέκα δευτερόλεπτα. Από εκεί και πέρα ακούσαμε περίπου τέσσερις με πέντε εκρήξεις».

Ταυτόχρονη επιχείρηση και στο Εβραϊκό παντοπωλείο.
Εισβολή της αστυνομίας, όμηροι φεύγουν  από το κατάστημα, χάος στην περιοχή. Σύμφωνα με την Monde και ο δράστης της ομηρίας στο παντοπωλείο Αμεντί Κουλιμπαλί έχει πέσει νεκρός, κάτι που αναφέρει και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 4 από τους ομήρους του παντοπωλείου είναι νεκροί.
Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το σημείο που βρισκόταν ο δράστης μέσα στο χώρο του καταστήματος και εισέβαλαν. Προηγήθηκαν 6 εκρήξεις, μετά οι αστυνομικοί φώναξαν στους ομήρους «πέστε κάτω, ξέρουμε που είναι αυτός». Στη συνέχεια ακούστηκαν πυρά από τα όπλα των αστυνομικών και ο δράστης έπεσε νεκρός. Ωστόσο πληροφορίες έκαναν λόγω και για 4 νεκρούς ομήρους.
Η στιγμή που οι όμηροι βγαίνουν από το παντοπωλείο και μπήκαν σε ασθενοφόρα


Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου