Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Η επιστήμη απεφάνθη: Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ

Μια από τις πιο κοινές και αγαπημένες στάσεις πολλών χαρακτηρίστηκε από μια ομάδα επιστημόνων ως η πιο επικίνδυνη, καθώς έχει προκαλέσει πάνω από το 50% των καταγμάτων πέους των τελευταίων ετών.

Ο λόγος για τη στάση "γυναίκα από πάνω" όπως συμφώνησαν επιστήμονες, οι οποίοι ανέλυσαν ιατρικούς φακέλους εκατομμυρίων ανθρώπων από τρία νοσοκομεία της πόλης Καμπίνας στη Βραζιλία.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα κατάγματα μπορεί να συμβαίνουν επειδή η γυναίκα "ελέγχει" το πέος ενώ αυτό δέχεται την πίεση όλου του βάρους της. Παράλληλα, η στάση αυτή είναι ακατάλληλη γιατί οι γυναίκες δεν μπορούν να αντιληφθούν πότε υπάρχει περισσότερη επιβάρυνση από το φυσιολογικό και δεν μπορούν να καταλάβουν πως ο σύντροφός τους ενδεχομένως να επιβαρύνεται περισσότερο από το φυσιολογικό.
Οι συγγραφείς της έκθεσης εξέτασαν τις περιπτώσεις 44 ανδρών που εισήχθησαν σε τρία νοσοκομεία της Βραζιλίας κατά την διάρκεια των τελευταίων δεκατριών ετών. Από τα 44 αυτά κατάγματα τα 28 είχαν συμβεί κατά την διάρκεια ετεροφυλοφιλικού σεξ, τα 4 κατά την διάρκεια ομοφυλοφιλικού σεξ και τα υπόλοιπα από αυνανισμό ή άγνωστες αιτίες. Οι μισοί από τους ασθενείς περιέγραψαν πως εκτός από τον οξύ πόνο που αισθάνθηκαν, άκουσαν και τον γνώριμο ήχο που συνοδεύει το ράγισμα ενώ το πολύ σε πέντε ώρες είχαν αναγκαστεί να επισκεφτούν νοσοκομείο.
Η μελέτη των επιστημόνων, η οποία βασίζεται σε στοιχεία 13 ετών, έδειξε ότι σε αυτή τη στάση οφείλεται το 29% των ατυχημάτων στην κρεβατοκάμαρα!
Η στάση με την γυναίκα να στηρίζεται στα τέσσερα άκρα της, έρχεται δεύτερη στην κλίμακα με τα ατυχήματα που προκαλούν κάταγμα στο πέος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 29%.  Αντίθετα το παραδοσιακό ιεραποστολικό είναι αρκετά ασφαλέστερο, καθώς έχει προκαλέσει μόλις το 21% των καταγμάτων πέους.
Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι η ζημιά μπορεί να προκαλέσει αμηχανία σε εκείνους που θα υποστούν κάταγμα πέους, πράγμα που σημαίνει ότι συχνά αναβάλλουν να ζητήσουν ιατρική θεραπεία.
Σημειώνεται ότι η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Advances in Urology.
πηγή: independent.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου