Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ!!! Τίποτα δεν χάθηκε!

O ΠΑΟΚ ηττήθηκε χθές από τον Αστέρα Τρίπολης και ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία απόψε αν κερδίσει στη Ξάνθη την ομόνυμη ομάδα να περάσει στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά από αρκετό καιρό.Αινιγματικός ο Αναστασιάδης για το μέλλον του



Αν και οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου έφαγαν τεσσάρες (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) και βυθίστηκαν στα Πηγάδια, ο Ολυμπιακός πιστεύω θα κερδίσει απόψε γιατί... έτσι πρέπει. Έτσι ορίζει το ελληνικό ποδοσφαιρικό κατεστημένο. Καμία ομάδα δεν δικαιούται να πάρει το πρωτάθλημα εκτός από τον Ολυμπιακό.

Όταν ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, στη συνέχεια έπαιζαν όλοι σαν λυσσασμένοι εναντίον του. Έβλεπες το πάθος και την ένταση στο πρόσωπο των παικτών της Ξάνθης και των Ιωαννίνων σαμπώς και έπαιζαν το παιχνίδι της ζωής του. Αλίμονο δεν είπα σε καμία περίπτωση ότι έπρεπε να χαριστούν στο ΠΑΟΚ αλλά όλη η θέληση τους να κερδίσουν το ΠΑΟΚ σε παραπέμπει σε περίεργες σκέψεις για περίεργα... bonus! Εν πάση περιπτώσει όλα αυτά σε συνδυσμό με τις ερεθιστικές και συνάμα εμπρηστικές διαιτησίες, οι οποίες στήνουν τους αντιπάλους γύρω γύρω από την περιοχή του ΠΑΟΚ να βομβαρδίζουν με ευκαιρίες την ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχοντας κατα νου ότι με βάση τον αριθμό των πιθανοτήτων κάποια από αυτές θα καταλήξει σε γκολ.

Χθες λοιπόν στο παιχνίδι με τον Αστέρα στη Τρίπολη, με το καλημέρα ο διαιτητής δίνει ενα αμφισβητούμενο πένταλτι, ο Ιτάνζ έκανε το σφάλμα να απεκρούσει και ο διαιτητής τον τιμώρησε στη συνέχεια αφού μετά από λίγα λεπτά ο Γιαννιώτας κατέβασε καθαρά την μπάλα με το χέρι και σκόραρε. Ο διαιτητής δεν είδε τίποτα και ο επόπτης είχε πάει για καφέ. Όταν παίζεις λοιπόν με μια ομάδα όπως ο Αστέρας, που είναι πάρα πολύ δυνατή και προηγείται στο σκόρ, τότε είναι πολύ δύσκολο να ανατρέψεις το σκορ. Στη συνέχεια ήρθε και το δεύτερο γκολ και όλα τελείωσαν.

Για να είμαστε όμως απολύτως δίκαιοι φταίξιμο φέρουν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Όταν παίζεις σε μια ομάδα όπως ο δικέφαλος, η οποία διεκδικεί πρωτάθλημα μετά από καμια τριανταριά χρόνια πρέπει να παίζεις με πάθος και αυταπάρνηση. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν το έκαναν αυτό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Ξάνθη, τα Γιάννενα και ο Αστέρας Τρίπολης έχουν καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Και εφ'όσον δεν έχουν καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ τότε οι παίκτες του δικεφάλου φέρουν ακεραία την ευθύνη.

Σε τούτο το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έκανε το λάθος να υποτιμήσει όλους τους αντιπάλους του και επειδή θεώρησε ότι θα κατακτήσει τον τίτλο με σχετική ευκολία δεν δημιούργησε εκέινη την ομάδα που θα κερδίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα με τις κλειστές άμυνες. Θα μου πείτε ότι αυτή η ομάδα φέτος έκανε τις μεγαλύτερες νίκες της στο champions League, αλλά μην ξεχνάτε ότι ο Ολυμπιακός κτυπούσε στις αντεπιθέσεις κάτι που δεν μπορεί να το κάνει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αν σκεφθείτε λογικά ο ΠΑΟΚ έχασε βαθμούς στα ίδια παιχνίδια που έχασε και ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός με αυτή την ομάδα που έχει μέχρι στιγμής δεν είναι καλύτερος ούτε από τον Παναθηναϊκό ούτε από τον ΠΑΟΚ γιαυτό το πρωτάθλημα θα έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. 

Βαθμούς θα χάσει και ο Ολυμπιακός αρκετούς, ειδικά από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να αλλάξει ένα εξαιρετικό προπονητή και να φέρει κάποιον που δεν γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ με την προσθήκη του Νομπόα θα δυναμώσει πάρα πολύ στο κέντρο και αν φέρει ακόμα δύο τρείς παίκτες, που πρωτίστως θα θωρακίσουν την άμυνα του, τότε θα έχει πολλές ελπίδες να πάρει το φετινό πρωτάθλημα, που για χάρη του απεμπόλισε, ορθά για μένα, κύπελλο και ευρώπη.

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα η φήμη ότι τέθηκε θέμα Άγγελου Αναστασιάδη. Αν ο Σαββίδης διώξει τον Άγγελο θα κάνει το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του. Επειδή όμως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μια θέση, που αν στην αρχή του πρωταθλήματος το έλεγαν κάποιοι θα τους έβγαζαν τρελούς, ο Σαββίδης πρέπει να είναι ευχαριστημένος με την πορεία του δικεφάλου.

Με τέτοια κατάσταση που βρίσκεται φέτος ο Ολυμπιακός ο ΠΑΟΚ έχει μοναδική ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα και πρέπει όλοι παράγοντες ,παίκτες και προπονητής να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους. Πρέπει να βοηθήσει και ο κόσμος όμως αυτή την προσπάθεια διότι είναι ανεπίτρεπτο η ομάδα σου να διεκδικεί πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια και η Τούμπα να είναι άδεια.

Ας ξυπνήσουν όλοι...

Του Ανδρέα Λοϊζου
365days-2blog 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου