Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Σας παρουσιάζουμε τα σχέδια της Σελήνης όπως τα σχεδίασε ο Γαλιλαίος το 1610!

Justus Sustermans - Portrait of Galileo Galilei, 1636.jpg
Ο Γαλιλαίος Γαλιλέι ,γνωστός ως Γαλιλαίος, ήταν Ιταλός φυσικόςμαθηματικόςαστρονόμος και φιλόσοφος, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστημονική επανάσταση.




Ο Γαλιλαίος με τηλεσκόπιο δικής του κατασκευής παρατήρησε πρώτος τους κρατήρες, τα όρη και τις πεδιάδες στην επιφάνεια της Σελήνης. Ανακάλυψε ότι η Σελήνη στρέφει πάντα προς τη Γη το ίδιο ημισφαίριο της. Παρατήρησε τις ηλιακές κηλίδες, τον δακτύλιο του Κρόνου, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να εξηγήσει ακριβώς την παρατήρησή του αυτή, αποκάλυψε την αστρική φύση του Γαλαξία μας και απέδειξε την ισχύ της ηλιοκεντρικής θεωρίας, παρατηρώντας τις φάσεις της Αφροδίτης και ανακαλύπτοντας 4 από τους δορυφόρους του Δία, την Ιώ, την Ευρώπη, το Γανυμήδη και την Καλλιστώ τους οποίους ονόμασε Άστρα των Μεδίκων, προς τιμή του προστάτη του, Κόσιμο Β' των Μεδίκων

Οι παρατηρήσεις του αυτές αποτέλεσαν την αρχή του τέλους για την πεποίθηση, που υποστηριζόταν μέχρι τότε από το εκκλησιαστικό και επιστημονικό κατεστημένο, πως το Σύμπαν είναι τέλεια πλασμένο και πως η Γη είναι στο κέντρο του Σύμπαντος και αποτελεί μοναδικότητα: οι κρατήρες της Σελήνης και οι κηλίδες του Ήλιου, καθώς και το γεγονός ότι τέσσερα σώματα περιστρέφονταν γύρω από έναν άλλο πλανήτη, το Δία, αποτέλεσαν αποδείξεις για το αντίθετο.

Το 365days-2blog σας παρουσιάζει τα σχέδια του Γαλιλαίου για την Σελήνη, όπως ο ίδιος τα σχεδίασε το 1610 με βάση ότι έβλεπε από το τηλεσκόπιο του.



Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook και απόκτησε πρόσβαση στη καλύτερη ενημέρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου