Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δίνουμε ένα φιλί!

Είναι αναμφίβολα μια τρυφερή στιγμή για κάθε ζευγάρι… Επειδή τα χείλη μας είναι έως και 200 φορές πιο ευαίσθητα στα εξωτερικά ερεθίσματα από τα δάχτυλά μας, ολόκληρο το σώμα μας «συμμετέχει» και αντιδρά τη στιγμή του φιλιού.
perierga.gr - Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δίνουμε ένα φιλί


Η κοντινή απόσταση ανάμεσα στους δύο συντρόφους διεγείρει την όσφρηση και εντείνει την ερωτική διάθεση, καθώς η φυσική μυρωδιά του σώματος φτάνει στα ρουθούνια.
Περισσότεροι από 100 μύες σε ολόκληρο το σώμα ενεργοποιούνται με ένα παθιασμένο φιλί (24 από αυτούς στο πρόσωπο).
Οι σιελογόνοι αδένες ξεκινούν τη δική τους «γυμναστική» και η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται στα… επίμαχα σημεία του σώματος.
Οι επινεφρίδιοι αδένες αρχίζουν να απελευθερώνουν αδρεναλίνη, οι παλμοί της καρδιάς αυξάνονται, η ανάσα γίνεται πιο βαριά και οι παλάμες αρχίζουν να ιδρώνουν.
Ο εγκέφαλος με τη σειρά του εκκρίνει ντοπαμίνη, ένα νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται άμεσα με το αίσθημα της απόλαυσης. Ταυτόχρονα, άλλα τμήματα του εγκεφάλου «απενεργοποιούνται» παροδικά, απομακρύνοντας κάθε αρνητικό συναίσθημα.
Η υπόφυση αρχίζει να απελευθερώνει τη λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης» (οξυτοκίνη ή ωκυτοκίνη), η οποία εντείνει το δέσιμο και την οικειότητα μεταξύ των δύο συντρόφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου