Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Κύπρος: Συνελήφθησαν δύο Αμερικανοί για κατασκοπεία με drone σε στρατιωτική περιοχή.

Πωμός: Υπόθεση κατασκοπείας κατά Αμερικανών με drone εξετάζουν οι αρχές Πάφος: Υπόθεση κατασκοπείας με φερόμενους ως πρωταγωνιστές δύο ηλικιωμένους αμερικανικής καταγωγής εξετάζουν οι αρχές της Δημοκρατίας από χθες βράδυ. 





Πληροφορίες του pafosnet αναφέρουν ότι η υπόθεση ήρθε στο φως όταν τα δύο άτομα εντοπίστηκαν να κινούνται ύποπτα σε στρατιωτικό χώρο στην περιοχή του Πωμού, ενώ πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι οι δύο Αμερικανοί εντοπίστηκαν να χειρίζονται drone. 

Τις κινήσεις των δύο ανδρών εντόπισαν πολίτες και στρατιώτες που ενημέρωσαν αμέσως το Υπουργείο Άμυνας και την Αστυνομία Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Πόλης Χρυσοχούς, μετέβησαν σε περιοχή του Πωμού, εντοπίζοντας δύο άνδρες να κινούνται με τρόπο που προκαλούσαν υποψίες. Οι δύο προσήχθησαν στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλεως Χρυσοχούς και κατά την εξακρίβωση στοιχείων διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τις πληφοφορίες μας, ότι είναι αμερικανικής καταγωγής μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου. 

Οι ηλικίας 65 ετών άνδρες είχαν μαζί τους φωτογραφική μηχανή η οποία κατασχέθηκε και στάληκε στα εργαστήρια του Αρχηγείου Αστυνομίας για περαιτέρω έρευνες και ελέγχους, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία τους κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα φωτογραφικά είδη για περαιτέρω έρευνες. 

Οι ίδιοι ανακρινόμενοι αρνούνται κάθε υπόνοια κατασκοπευτικής δράσης τους, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία τους στην περιοχή και οι φωτογραφίες που έβγαζαν είχε «φυσιολατρικό» ενδιαφέρον, αφού το σπίτι τους είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από τον στρατιωτικό χώρο. Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί από το ίδιο βράδυ τόσο το ΥΠΕΞ όσο και το ΓΕΕΦ, ενώ οι εξετάσεις των αρχών ασφαλείας συνεχίζονται.

 Οι δύο αλλοδαποί αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την παροχή των διευκρινίσεων και οι εξελίξεις θα σημειωθούν αναλόγως των αποτελεσμάτων των ερευνών στα αντικείμενα που κατασχέθηκαν.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου