Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Απίστευτο: Κορεάτης σύμβουλος του Βαρουφάκη ζητάει αμοιβή 375.000 ευρώ [εικόνα]

Αυτό και αν είναι... κεραμίδα για την κυβέρνηση. Ο Κορεάτης πρώην σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη, Γκλεν Κιμ ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ αμοιβή 375.000 ευρώ.Απίστευτο: Κορεάτης σύμβουλος του Βαρουφάκη ζητάει αμοιβή 375.000 ευρώ [εικόνα]


Και όλα αυτά για έναν άνθρωπο που εμφανίστηκε με ένα... βαρύ βιογραφικό που δεν διέθετε. Όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, ο Κορεάτης οικονομολόγος εμφανίστηκε ως συνεργάτης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Επιπλέον, ότι έστησε το μηχανισμό EFSF και ότι δημιούργησε τον ESM, ενώ εμφανιζόταν και ως ειδικός που εργάστηκε για τη ρύθμιση του τραπεζικού χρέους στην Ισλανδία.
Σύμφωνα, όμως, με την εφημερίδα, που παρουσιάζει το πραγματικό βιογραφικό του Γκλεν Κιμ, ο Κορεάτης δεν δούλεψε για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, καθώς εργάστηκε ως απλός σύμβουλος άλλης υπηρεσίας, με έδρα την Φρανκφούρτη. Επίσης, όχι μόνο δεν έστησε τον EFSM, αλλά πήγε στον οργανισμό πέντε μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του. Καμία σχέση δεν φαίνεται να έχει και με την ίδρυση του ESM. 
Όσον αφορά το ισλανδικό χρέος, εργάστηκε ως σύμβουλος, όμως, όχι για το χρέος, αλλά για την άρση των capital controls στη χώρα.
Μετά την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη από την διαπραγματευτική ομάδα, ο κ. Κιμ ενημέρωσε τους συνεργάτες του στην ελληνική κυβέρνηση ότι είχε συμφωνήσει προφορικά να αμείβεται με 125.000 ευρώ μηνιαίως! Μέχρι τώρα δεν έχει λάβει την αμοιβή του, παρά μόνο ημερήσιες αποζημιώσεις και έξοδα ταξιδιού και διαμονής στις διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Οι ελπίδες του για να εισπράξει το σύνολο του ποσού, το οποίο υπολογίζεται σε 375.000 ευρώ είναι να ισχύσει η πρόβλεψη στην ΠΝΠ για την αναδρομική πληρωμή του. 
Ο περιβόητος Κιμ:

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου