Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

H συγκλονιστική ζωή του πιο ψηλού άντρα που έζησε ποτέ

robert wadlow
Ο Robert Wadlow, ο πιο ψηλός άντρας που έζησε ποτέ, ως νήπιο είχε ήδη 1,5 μέτρο ύψος, σε ηλικία 9 ετών μπορούσε να κουβαλήσει στα χέρια τον πατέρα του και, τελικά, άγγιξε τα 2 μέτρα και 72 εκατοστά.


robert wadlow
Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ που έγινε για τη ζωή του, ο Robert Wadlow, γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1918 έχοντας φυσιολογικό βάρος και ύψος, αλλά λίγο μετά τη γέννησή του άρχισε να μεγαλώνει με γοργούς ρυθμούς, φτάνοντας να ζυγίζει σε ηλικία μόλις 6 μηνών, 15 κιλά.
robert wadlow
Όταν ήταν 5 ετών, είχε το σώμα ενός 17χρονου και 3 χρόνια αργότερα είχε ύψος 1 μέτρο και 87 εκατοστά και βάρος 100 κιλά.
Φορούσε νούμερο παπούτσι 76(!), το οποίο έκανε ειδική παραγγελία, πληρώνοντας για κάθε ζευγάρι 100 δολάρια.
robert wadlow
Όταν ήταν νέος, χρειαζόταν τρεις φορές περισσότερο ύφασμα από τους άνδρες της ηλικίας τους για να ράψει τα κουστούμια του.
robert wadlow
Στα 19 του χρόνια έφτασε να έχει ύψος 2 μέτρα και 72 εκατοστά, παίρνοντας επάξια τον τίτλο του πιο ψηλού άντρα στον κόσμο.
robert wadlow
Στις 15 Ιουλίου του 1940, ο Wadlow πέθανε στον ύπνο του, μετά από μόλυνση στο πόδι του. Ήταν 22 ετών, ζύγιζε περίπου 230 κιλά. Το φέρετρό του ζύγιζε 450 κιλά και χρειάστηκαν 18 άντρες για να το κουβαλήσουν.
Σήμερα, στην γενέτειρα πόλη του, υπάρχει ένα χάλκινο άγαλμα στη μνήμη του αγαπημένου τους συμπατριώτη.
robert pershing wadlow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου