Τρίτη 28 Μαΐου 2013

«Ευρεία κυβερνοκατασκοπεία» της Κίνας κατά της Αυστραλίας


«Ευρεία κυβερνοκατασκοπεία» της Κίνας κατά της Αυστραλίας
Καμπέρα: Χάκερ που έδρασαν από το έδαφος της Κίνας εισέβαλαν στα δίκτυα του πρωθυπουργικού γραφείου και άλλων κυβερνητικών στόχων και επιπλέον κατάφεραν να υποκλέψουν ευαίσθητα σχέδια για τα νέα γραφεία της μυστικής υπηρεσίας στην Καμπέρα, αναφέρουν τα αυστραλιανά μέσα.




Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του δίκτυου ABC της Αυστραλίας, υπήρξε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους υπολογιστές ενός εργολάβου της κυβέρνησης όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα τα σχέδια των καλωδιώσεων και των συστημάτων ασφάλειας στα νέα αρχηγεία των μυστικών υπηρεσιών, τα οποία βρίσκονται ακόμα υπό κατασκευή.

Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας είπαν στο τηλεοπτικό δίκτυο ότι τα σχέδια θα επέτρεπαν στους επιτιθέμενους να χαρτογραφήσουν ευαίσθητες δραστηριότητες εντός του κτηρίου και να βρουν τρόπο να τις παρακολουθούν.

Η εκπομπή του ABC έκανε ακόμα λόγο για κινεζικές επιθέσεις εναντίον του πρωθυπουργικού γραφείου και του υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα φέτος, η εφημερίδα Australian Financial Review ανέφερε ότι κινέζοι χάκερ βρίσκονταν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλία.

Η Κίνα είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αυστραλίας, επισημαίνει το BBC.

Πάντως ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το τελευταίο ρεπορτάζ και διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις με το Πεκίνο δεν επηρεάζονται.

Οι αναφορές για κυβερνοεπίθεση στην Αυστραλία έρχονται σχεδόν ταυτόχρονα με την αποκάλυψη της Washington Post ότι κινέζοι χάκερ υπέκλεψαν σχέδια αμερικανικών οπλικών συστημάτων.

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου