Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Copa del Athleticooooo!!!


Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2 παρ.

Με το γκολ του Μιράντα στην παράταση και τις αποκρούσεις του Κουρτουά, η Ατλέτικο νίκησε για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια τη Ρεάλ Μαδρίτης και πανηγύρισε τον πρώτο εγχώριο τίτλο της από το 1996. Συναρπαστικός και επεισοδιακός ο τελικός του Copa del Rey, τρία δοκάρια η "βασίλισσα" και αποβολές για Μουρίνιο - Ρονάλντο.




Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Τα πρώτα λεπτά του τελικού κύλησαν αθόρυβα, αφού οι παίκτες της Ρεάλ δεν εκμεταλλεύθηκαν την κατοχή, ενώ εκείνοι της Ατλέτικο δεν απείλησαν μέσω αντεπιθέσεων. Ο αγώνας πήρε φωτιά στο 14ο λεπτό όταν μετά από αριστοτεχνική εκτέλεση κόρνερ του Μεσούτ Εζίλ, ο αμαρκάριστος Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.
Αυτό το γκολ αφύπνισε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έστειλαν την προειδοποιητική βολή με τον Γκάμπι και ισοφάρισαν στο 35ο λεπτό με διαγώνιο σουτ του Ντιέγο Κόστα, έπειτα από ωραία ενέργεια του Φαλκάο που ζάλισε δύο αντιπάλους. Η ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε, εξάλλου, είχε και την τύχη με το μέρος της, αφού στο 43ο λεπτό το δυνατό σουτ του Εζίλ τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Τιμπό Κουρτουά.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο σουτ του Φιλίπε Λουίς (το δεύτερο πέρασε ελάχιστα άουτ), εν συνεχεία όμως, η Ρεάλ επέβαλε το ρυθμό της και θα μπορούσε να ξαναπάρει το προβάδισμα είτε στο 61' (σουτ του Καρίμ Μπενζεμά στο δοκάρι, σουτ του Εζίλ στην επαναφορά που αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή) είτε στο 68' (εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο στο δεξί δοκάρι).
Από εκείνο το σημείο κι έπειτα έκαναν την εμφάνισή τους η ένταση, τα πολλά φάουλ, οι κάρτες και η... αποβολή του Ζοζέ Μουρίνιο (στο 77ο λεπτό). Ο ρυθμός δεν φανέρωνε ότι κάποιος εκ των δύο μονομάχων θα σκοράρει στο τελευταίο δεκάλεπτο και από τη στιγμή που η Ατλέτικο δεν εκμεταλλεύθηκε κάποιο από τα τρία κόρνερ που κέρδισε στις καθυστερήσεις, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
Με τη σέντρα της παράτασης η Ρεάλ έκανε και τις τρεις αλλαγές της, ωστόσο η Ατλέτικο παρατάχθηκε πιο φρέσκια και αφού απείλησε με διπλή προσπάθεια του Ντιέγο Κόστα, ο Μιράντα έγραψε το 2-1 με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Κόκε στο 98'. Η τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων χάθηκε στο 109' (ο Κουρτουά σταμάτησε τον Εζίλ), αφού στη συνέχεια χάθηκε ο έλεγχος με τις αποβολές των Ρονάλντο, Γκάμπι και τη σύρραξη μεταξύ των δύο πάγκων στο 117'.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Τα τρία δοκάρια της Ρεάλ Μαδρίτης. Αν έχεις τύχη διάβαινε, λέει ένα ρητό. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο δεν την είχε και, μοιραία, έχασε για ακόμα μία φορά τελικό του Copa del Rey στο σπίτι της (7 ήττες σε 9 αγώνες!)
MVP
Ο Τιμπό Κουρτουά. Ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 109' και χάρισε στην ομάδα του τον πρώτο εγχώριο τίτλο της από το 1996.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Χωρίς υπερβολή θα μπορούσε να πάρει... δύο αποβολές. Μετέδωσε τα νεύρα του στους συμπαίκτες του και η απόπειρα αντιαθλητικού χτυπήματος στον Γκάμπι (στο 114') ήταν το κερασάκι στην τούρτα.
Οι συνθέσεις
Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιέγο Λόπεθ, Εσιέν, Ράμος, Αλμπιόλ, Κοεντράο (91' Αρμπελόα), Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Εζίλ, Μόντριτς (91' Ντι Μαρία), Μπενζεμά (91' Ιγκουαΐν).
Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Μάριο Σουάρεθ, Ντιέγο Κόστα (106' Αντριάν Λόπεθ), Γκάμπι, Κόκε (113' Ραούλ Γκαρθία), Αρντά (111' Ροντρίγκες), Φαλκάο.
contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου