Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ανόρθωση: Νίκη θρίαμβος στην πρεμιέρα

Η Ανόρθωση πανηγύρισε μια θριαμβευτική νίκη επί της Ομόνοιας με σκορ 3-1 στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ζόρζε Κόστα ήταν σαφώς ανώτερη και με εξαιρετική εμφάνιση επιβλήθηκε με δύο τέρματα στις καθυστερήσεις από τον Ρομπέρτο Κολαούτι, ο οποίος αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Το σκορ για τους γαλάζιους άνοιξε ο Τζέϊσον Δημητρίου με κεραυνοβόλο σουτ στο 62'. Ο Αγγλοκύπριος διεθνής αμυντικός κόντρα στις προβλέψεις βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα και ήταν από τους καλύτερους από πλευράς νικητών.


Όσον αφορά την Ομόνοια πήρε ότι έδωσε στην αναμέτρηση. Μέτρια έως κακή η εμφάνιση των πράσινων, που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν ακίνδυνοι για την εστία του Βαλβέρδε. Η ομάδα του Τόνι Σαβέφσκι έγινε επιθετική μετά το 75', όταν και εξάσκησε πίεση στην εστία των γηπεδούχων και κατάφερε να ισοφαρίσει με τέρματα του Λούκας Γκικίεβιτς στο 86', μετά από σέντρα του Τέϊλορ. Ωστόσο, κατέρρευσαν στις καθυστερήσεις δεχόμενοι δύο τέρματα, μάλιστα το τρίτο τέρμα της Ανόρθωσης, προήλθε από τεράστιο αμυντικό λάθος του Αλαμπί.

Οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης παρουσιάστηκαν περισσότερο αποφασισμένοι στην αναμέτρηση και ήταν πιο επικίνδυνοι στις επιθετικές τους προσπάθειες, σε αντίθεση με τους παίκτες της Ομόνοιας που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις στην αντίπαλη εστία. 

Στο 62' ο Δημητρίου με ένα πολύ δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Μορέιρα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Η Ομόνοια προσπάθησε να αντιδράσει τελευταίο τέταρτο, και με την είσοδο του Τέιλορ έγινε πιο επιθετική. Ο Αμερικανός επιθετικός δημιούργησε το γκολ της ισοφάρισης στο 86' όταν σέντραρε από δεξιά και ο Γκικίεβιτς έστειλε την μπάλα με το στήθος στα δίκτυα.

Η Ανόρθωση είχε τον τελευταίο λόγο στις καθυστερήσεις (υποδείχθηκαν έντεκα λεπτά λόγω διακοπών από χρήση καπνογόνων). Ο Κολαούτι ήταν ο δήμιος της Ομόνοιας καθώς δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών χάρισε στην ομάδα του μία τεράστια νίκη.

ΦΑΣΕΙΣ

90+8' Ανόρθωση - ΓΚΟΛ. Τραγικό λάθος του Αλαμπί και ο Κολαούτι αποφεύγει και τον Μορέϊρα και έγραψε το 3-1.

90+4' Ανόρθωση - ΓΚΟΛ. Ο Φοφανά με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ο Γκριγκαλασβίλι έκανε την σέντρα σουτ και με κεφαλιά ο Κολαούτι έγραψε το 2-01.

90+1' Ομόνοια - Συρτό σουτ του Γκικίεβιτς, η μπάλα έξω.

86' Ομόνοια - ΓΚΟΛ. Σέντρα του Τέιλορ, ο Γκικίεβιτς με το στήθος ισοφάρισε το σκορ.

81' Ομόνοια - Ωραία κίνηση και σουτ του Τέιλορ, ο Βαλβέρδε απέκρουσε δύσκολα.

75' Ομόνοια - Πρώτη καλή ευκαιρία για τους πράσινους, με σουτ του Λεάντρο που απέκρουσε ο Βαλβέρδε.

62' Ανόρθωση - ΓΚΟΛ. Με ωραίο κεραυνοβόλο σουτ ο Τζέϊσον Δημητρίου έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Μορέϊρα.

30' Ανόρθωση - Καλή κίνηση και σουτ του Κολαούτι, λίγο έξω.

29' Ομόνοια - Ο Σκέμπρι δίνει στον Ασίς, ο οποίος σουτάρει ψηλά έξω.

23' Ανόρθωση - Ο Οκκάς έκανε το σουτ εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

22' Ανόρθωση - Ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Φοφανά, ο Μορέιρα έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ.

Ανόρθωση (Ζόρζε Κόστα)Βαλβέρδε, Δημητρίου, Άντιτς, Μάκος, Αβραάμ, Αλέξα, Οχαγιόν, Γκαρσία, Φοφανά (90+7' Κάλβο), Οκκάς (84' Γκιγκαλασβίλι), Κολαούτι (90+9' Μπεν Σουσάν).

Ομόνοια (Τόνι Σαβέφσκι): 
Μορέιρα, Χοσέ, Αλαμπί, Αντράδε, Σκαραμοτσίνο, Σοάρες (77' Τέιλορ), Λεάντρο, Ασίς, Πλατινί, Εφραίμ (46' Γκικίεβιτς), Σκέμπρι.


shootandgoal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου