Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπρος: Στο Ανώτατο ο Αναστασιάδης για να ξηλώσει τον Πανίκο


Επίθεση κατά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Μιλώντας χθες βράδυ στο MEGA εμφανίστηκε λάβρος κατά του Διοικητή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αναζητεί τρόπους «απαλλαγής» από αυτόν.


Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο, ώστε να ζητήσει την απομάκρυνση του Πανίκου Δημητριάδη από τη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας
Διεξάγεται, είπε, έρευνα και στοιχειοθετούνται όλα εκείνα, τα οποία συνθέτουν την αδυναμία και την έλλειψη επάρκειας στην εκτέλεση των καθηκόντων του Διοικητή. Αναλόγως των ευρημάτων και στη βάση του Συντάγματος θα αποφασίσω, ανέφερε, ενδεχομένως προσφυγή στο Ανώτατο.
Το κατηγορώ
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατηγόρησε τον Πανίκο Δημητριάδη για πλημμελή άσκηση καθηκόντων, ότι επιλέγει να απουσιάζει συνεχώς στο εξωτερικό και για καπρίτσια, που δημιουργούν προβλήματα. Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας εμφανίστηκε χολωμένος και με τη στάση του Διοικητή σε σχέση με την καθυστέρηση, που παρατηρείται στην αξιολόγηση των συμβούλων στην Τράπεζα Κύπρου.
Ο ίδιος, προσωπικά, είπε, είχε καλέσει τον κ. Δημητριάδη εγκαίρως να ελέγξει τα βιογραφικά των υποψηφίων μελών, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση μετά την εκλογή τους, κάτι που δεν έγινε.
"Επέδειξα τρομερή ανοχή", είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αναστασιάδης, "αλλά δεν μου επιτρέπεται πλέον να παραμείνω αδρανής ενώπιον της πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων του Διοικητή".
Η απάντηση της ΚΤΚ
Προσπάθεια υπόσκαψης του Διοικητή και ποδηγέτησης της ανεξαρτησίας του θεσμού καταγγέλλει με γραπτή δήλωση η Κεντρική Τράπεζα.
sigmalive.com/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου