Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθη ο Στ.Κιττής - Στο εξωτερικό ο Ορέστης Βασιλείου

Συνελήφθη ο Στ.Κιττής - Στο εξωτερικό ο Ορέστης Βασιλείου
Λευκωσία: Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται γύρω από την υπόθεση αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακής περιουσίας στη Δρομολαξιά μέσω των Ταμείων Συντάξεως της Cyta. Το δικαστήριο προχώρησε σήμερα στην έκδοση τεσσάρων ενταλμάτων σύλληψης για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Tα εντάλματα αφορούν τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, Στάθη Κιττή, τον Γιάννη Σουρουλά, Ανώτερο Διευθυντή Πωλήσεων, τον Ορέστη Βασιλείου, Γραμματέα της συντεχνίας ΕΠΟΕΤ και επικεφαλής της Υπηρεσίας Cytavision και τον Γρηγόρη Σουρουλά, λειτουργό του Κτηματολογίου. 



Ανακριτές της υπόθεσης μετά την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης μετέβησαν στις 11:30 το πρωί στα Κεντρικά Γραφεία της Cyta όπου διενήργησαν έρευνες στο γραφείο του Στάθη Κιττή, παρουσία και του ιδίου. Γύρω στις 13:45 ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Cyta εισήλθε στο όχημα των δύο ανακριτών. Στο όχημα οι ανακριτές τοποθέτησαν κιβώτιο με έγγραφα.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του Ανώτερου Διευθυντή Πωλήσεων της Cyta, Γιάννη Σουρουλά, και του αδελφού του Γρηγόρη λειτουργού του Κτηματολογίου.

Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο Αρχηγείο Αστυνομίας όπου και ανακρίνονται.

Αύριο, οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης.

Σε ότι αφορά το τέταρτο πρόσωπο, αποκλειστικές πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι ο Ορέστης Βασιλείου έχει αναχωρήσει αργά χθες το βράδυ για το εξωτερικό και βρίσκεται επίσης σε επικοινωνία με την Αστυνομία για να επιστρέψει στην Κύπρο.



Δηλώσεις Ανδ.Αγγελίδη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, που προέβη σε δήλωση μια περίπου ώρα μετά τη σύλληψη του κ. Κιττή είπε ότι οι συλλήψεις των τριών ατόμων αποτελούν σοβαρή εξέλιξη στη διερεύνηση της υπόθεσης και διαβεβαίωσε ότι το όποιο στοιχείο προκύψει κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης θα εξετασθεί μέχρι τέλους.

Αξιολογώντας μαρτυρίες και το μαρτυρικό υλικό για τη σοβαρή υπόθεση της αγοραπωλησίας τ/κ γης στη Δρομολαξιά οι ανακριτές αποτάθηκαν στο Δικαστήριο και εξασφάλισαν εντάλματα για τέσσερα άτομα, ηλικίας 69, 45, 47 και 59 ετών, ανέφερε.
Οι τρείς εκτός του 45 χρόνου έχουν συλληφθεί και έχει αρχίσει η ανάκριση τους, συνέχισε και είπε οι συλληφθέντες και ο αναζητούμενος είναι ύποπτοι για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνομωσία προς καταδολίευση, απάτη, δεκασμό δημοσίου λειτουργού, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψίας για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και άλλα σοβαρά αδικήματα.
Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι συλλήψεις των υπόπτων έγιναν με δικαστικά εντάλματα που εκδόθηκαν μετά από μαρτυρίες που παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο.

Ο 45χρονος δεν έχει συλληφθεί, είπε προσθέτοντας ότι γίνονται έρευνες να εντοπιστεί.

«Θα αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης υπό τις νέες αυτές εξελίξεις και θα εξετασθούν όλες οι πτυχές της σοβαρής αυτής υπόθεσης», συνέχισε.
Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι το Δικαστήριο για να εκδώσει τα εντάλματα έκρινε ότι υπάρχουν εύλογες υποψίες για να εκδοθούν τα εντάλματα αυτά.
Ερωτηθείς εάν η πληροφόρηση της Αστυνομίας είναι ότι ο 45χρονος βρίσκεται εκτός Κύπρου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι συλλέγονται πληροφορίες και το θέμα θα τύχει χειρισμών στη βάση των πληροφοριών.
Για την ώρα δεν υπάρχουν στοιχεία για νέες συλλήψεις, αλλά εάν προκύψουν στοιχεία η Αστυνομία θα τα εξετάσει και θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες.
Κιττής: Δεν έχω τίποτε να φοβηθώ

Νωρίτερα, σε δήλωσή του στο δημοσιογράφο Ονούφριο Σωκράτους, ο κ. Κιττής ανέφερε ότι δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, ενώ έκανε αναφορά και σε ψευδή κατάθεση του κ. Λίλλη, ο οποίος φέρεται να τον ενέπλεξε ως ύποπτο στο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς. Ο κ. Λίλλης φέρεται να έχει καταθέσει ότι ο κ. Κιττής εισέπραξε ποσό ύψους €300.000 ως προμήθεια για την αγοραπωλησία του τεμαχίου στη Δρομολαξιά.

Το philenews επικοινώνησε με την εκπρόσωπο Τύπου της ΑΤΗΚ, Σοφία Γιαννάκου, η οποία ανέφερε ότι εν αναμονή των εξελίξεων και εφόσον ακόμη δεν έχουν εκτελεστεί οποιαδήποτε εντάλματα σύλληψης, η CYTA δεν μπορεί να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση, κάτι που αναμένεται μάλλον να γίνει αργότερα, αναλόγως των εξελίξεων.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί δύο αστυνομικοί (πρώην μέλη της ΚΥΠ) και ένα επιχειρηματίας πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας της Λάρνακας.

O Στάθης Κιττής υπήρξε βουλευτής και αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και διορίστηκε ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA από τον Δημήτρη Χριστόφια.



Στο μεταξύ, το απόγευμα με ανακοίνωσή της η Cyta αναφέρει ότι το θέμα της επένδυσης του Ταμείου Συντάξεως στη Δρομολαξιά αφορά καθαρά τη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «η ίδια, πρώτη από όλους, επιθυμεί τη γρήγορη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ενώ συνεχίζει με συνέπεια και σοβαρότητα τις επιχειρησιακές της δραστηριότητες, πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον των πελατών της και της χώρας».

Πηγή: philenews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου