Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Οδυνηρή ήττα για την Εθνική Ελλάδος στο Eurobasket-Θέλει ένα «θαύμα» ο Τρινκέρι: Ενα και μοναδικό το σενάριο πρόκρισης της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στα προημιτελικά

Την ήττα από την οικοδέσποινα του Ευρωμπάσκετ, Σλοβενία, 73-65, γνώρισε η εθνική, με την ολοκλήρωση των αγώνων της 2ης ημέρας του 6ου ομίλου στη Β΄ φάση.

Οδυνηρή ήττα για την Εθνική Ελλάδος στο Eurobasket - Εχασε από τη Σλοβενία



Από το -26 (36-62) οι Ελληνες διεθνείς μείωσαν στο -6 (62-68), 1.59΄΄ πριν τη λήξη του παιχνιδιού, αλλά λάθη στο τέλος στοίχησαν μία επική ανατροπή.

Με 1 νίκη - 3 ήττες πλέον, οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι χρειάζονται νίκη επί της Κροατίας που έχει ήδη προκριθεί, την ερχόμενη Δευτέρα (16/9, 15:30) και ήττα της Ισπανίας από την Ιταλία.

Με 3 νίκες - 1 ήττα, οι Σλοβένοι εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.
Τα δεκάλεπτα: 13-26, 27-43, 46-62, 65-73

Θέλει ένα «θαύμα» ο Τρινκέρι: Ενα και μοναδικό το σενάριο πρόκρισης της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στα προημιτελικά


Eνα και μοναδικό είναι το σενάριο πρόκρισης της Εθνικής μπάσκετ στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και «σεναριογράφοι» σ' αυτό δεν είναι μόνο ο Τρινκέρι κι οι παίχτες του, αλλά κι οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου της, καθώς εξαρτάται άμεσα από τα αποτελέσματα των δύο άλλων αγώνων του ΣΤ' ομίλου.

Η ελληνική ομάδα, για να προκριθεί στους «8» της διοργάνωσης, δεν πρέπει μόνο να νικήσει τους αδιάφορους Κροάτες (προκρίθηκαν) στο αυριανό μεταξύ τους παιχνίδι (3.30 μ.μ., ΑΝΤ 1), αλλά χρειάζεται και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Ελπίζει στη νίκη των Ιταλών επί των Ισπανών και στην ήττα της Φινλανδίας από τη Σλοβενία.
«Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Θα παίξουμε για τη νίκη και θα περιμένουμε», τόνισε ο Νίκος Ζήσης μετά την ήττα της Ελλάδας από την «οικοδέσποινα» Σλοβενία, αγώνα στον οποίο ο Κώστας Παπανικολάου υπέστη βαρύ διάστρεμμα στο τρίτο δεκάλεπτο και η συμμετοχή του στο ματς με την Κροατία είναι σχεδόν απίθανη.

Aν όντως η τύχη είναι με το μέρος της Ελλάδας, τότε την πρώτη θέση στο γκρουπ θα πάρουν οι Σλοβένοι, τη δεύτερη οι Κροάτες, την τρίτη οι Ιταλοί και τέταρτη η ελληνική ομάδα που θα ισοβαθμεί με την Ισπανία, την οποία όμως έχει νικήσει.

Τα παιχνίδια της Δευτέρας (16/09)
Κροατία - Ελλάδα (3.30μ.μ.)
Ιταλία - Ισπανία (6.45μ.μ)
Φινλανδία - Σλοβενία (10.00μ.μ.)
Βαθμολογία (σε 4 αγώνες)
1. Κροατία 7
2. Σλοβενία 7
3. Ισπανία 6
4. Ιταλία 6
5. Φινλανδία 5
6. Ελλάδα 5



Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου