Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΑ: Άνοιξε ο ασκός του αιόλου στη Ελλάδα... Στη Δημοκρατία δεν χωράνε τέτοιες αντιδράσεις!

Χθες η κυβέρνηση Σαμαρά έκανε ένα μέγιστο λάθος. Χθες η κυβέρνηση Σαμαρά ακρωτηρίασε την Δημοκρατία. Ναι μην ξαφνίαζεστε για την λέξη "ακρωτηριασμός" διότι περι τούτου πρόκειτε. Η Χώρα που γέννησε την Δημοκρατία προχωρεί σε συλλήψεις εκλελεγμένων βουλευτών που εκπροσωπούν πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες. 




Η Δημοκρατία, αυτή η ιερή λέξη που θεμελιώθηκε στο διάλογο και στην ελευθερία του λόγου, είναι ένας χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει από ακραίες ιδέες και απόψεις μέχρι φιλελεύθερες ιδέες και εθνικιστικές τάσεις. Αυτή την Δημοκρατία φαίνεται να μην την ασπάζεται η κυβέρνηση Σαμαρά.

 Η Χρυσή Αυγή δεν ήταν κάτι καινούριο στη ελληνική κοινωνία, δρούσε εδώ και πολλά χρόνια αλλά κανένας πολιτικάντης δεν την λάμβανε υπόψη επειδή δεν θίγονταν τα συμφέροντα της καρεκλοκένταυρης ιδεολογίας του. Οταν η Χρυσή Αυγή μπήκε στη βουλή το σάπιο ελληνικό κατεστημένο δέχτηκε ένα χτύπημα, ένα ταρακούνημα από την ελληνική κοινωνία διότι τους βαρέθηκε. Η Χρυσή αυγή δεν μπήκε ξαφνικά στη βουλή. Την χρυσή αυγή την έβαλαν τα άλλα ελληνικά κόμματα διότι δεν αντιπροσώπευαν πλέον το ευρύ κοινό. Η σαπίλα και η μούχλα μύριζε από παντού και η Χρυσή Αυγή αποτελούσε την γλυκιά ελπίδα της ελληνικής κοινωνίας. Το αν στη συνέχεια απογοήτευσε τους ψηφοφόρους της ή συμπεριφερόταν αλαζονικά ή ακόμη και μη δημοκρατικά, ο τρόπος αντιμετώπισης της είναι εντελώς λανθεμένος.

Στην δημοκρατιά χωράνε όλες οι απόψεις και στο κράτος δικαίου δεν είναι αδίκημα το να είσαι εθνικιστής. Αν η δολοφονία του νεαρού Φύσσα σχετίζεται με την Χρυσή Αυγή, αυτό θα το κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη, αλλά πρίν καν γίνει δίκη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η Χρυσή Αυγή ως τρομοκρατική οργάνωση χωρίς αποδείξεις. 

Δολοφονίες παρόμοιες με πολιτικό αντίκτυπο έχουν γίνει ξανά στην Ελλάδα αλλά κανένα κόμμα δεν έχει ξηλωθεί με τέτοιο τρόπο. Να θυμίσω την δολοφονία των τεσσάρων αθώων εργαζομένων της λαϊκής τράπεζας από γνωστής ιδεολογίας δολοφόνους ή μήπως την δολοφονία του αριστερού καθηγητή Μπομπονέρα από επίσης γνωστής ιδεολογίας δολοφόνους που βέβαια ουδεμία σχέση δεν είχαν με την Χρυσή Αυγή.

Το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο φοβήθηκε την ενδεχόμενη εκλογή του Ηλία Κασιδιάρη στο δήμο Αθηναίων γιατί είναι γνωστό ότι όποιο κόμμα "αποκτήσει" το δήμο Αθηναίων αυξάνει κατα πολύ τα ποσοστά του. Ε αυτό το ενδεχόμενο δεν το ήθελε κανένα κόμμα...

Η Χρυσή Αυγή αναμφισβήτητα έκανε πολλά λάθη. Η αλαζονεία  και ο ρατσισμός που χαρακτηρίζει το εν λόγω κόμμα δεν χωράνε στη δημοκρατία αλλά η λύση που δόθηκε δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Όταν κόβεις κεφάλια με τέτοιο τρόπο το πιο σίγουρο είναι ότι θα βλαστήσουν ξανά και ξανά με την διαφορά ότι αυτή την φορά θα είναι πιο έξυπνα, προσεκτικά και αποτελεσματικά.

Ο Λένιν είχε πει ότι οι ιδέες είναι σαν τις βελόνες... όσο πιο πολύ τις πιέζεις τόσο πιο πολύ σφηνώνται...

Δεν είμαι εθνικιστής ούτε Χρυσαυγίτης... είμαι δημοκράτης. Αυτές τις αντιδράσεις της δημοκρατίας όμως τις κατακρίνω μέχρις εσχάτων.

Ο λαός ανυπομονεί να πάνε φυλακή αυτοί που φάγανε τα χρήματα του κοσμάκη και όχι οι οποιας λογής ιδεολόγοι. Η απάντηση της δημοκρατίας θα ήταν η κατακόρυφη πτώση των ποσοστών της χρυσης αυγής.... Το ερώτημα είναι αν μπορεί αυτού του είδους η δημοκρατία που εφαρμόζεται στη Ελλάδα να δώσει τις σωστές λύσεις. ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου