Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-3


Ένα σουτ, ένα δοκάρι και ένα γκολ σε... 43 δευτερόλεπτα αγώνα είχαμε στο ντέρμπι του "Ολντ Τράφορντ" με τη Σίτι να πιάνει από τον λαιμό τη Γιουνάιτεντ και να παίρνει κεφάλι στο σκορ. 



Οι γηπεδούχοι έδειξαν την κλασική εικόνα τους στο αγγλικό πρωτάθλημα. Χρειάστηκαν περίπου 30 λεπτά να συνέλθουν και να γλιτώσουν από το σφυροκόπημα των αντιπάλων που θα μπορούσαν να "καθαρίσουν" το ντέρμπι αν ήταν πιο εύστοχοι. Ή αν δεν ήταν απέναντι ο Ντε Χέα, ο οποίος στη φάση του 18' έδιωξε με τα ακροδάχτυλα το σίγουρο (δεύτερο) γκολ του Τζέκο.
Η Γιουνάιτεντ άργησε να ορθοποδήσει και όταν το έκανε απείλησε στην ευκαιρία του Φελαϊνί στο 24ο λεπτό και σε αυτή του Μάτα πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στο ενδιάμεσο, η ομάδα του Μόγες θα μπορούσε να είχε χάσει με κόκκινη τον Φελαϊνί για την αγκωνιά του στον Σαμπαλέτα.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε. Η Σίτι μπήκε ακριβώς όπως στο πρώτο: με πάθος, δύναμη και ταχύτητα για να χτυπήσει την ευάλωτη άμυνα της Γιουνάιτεντ και το πέτυχε στο 56' όταν (πάλι) ο Τζέκο νίκησε (ξανά) τον Φέρντιναντ με κοντινό πλασέ μετά από κόρνερ του Νασρί.
Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να δώσει ξανά ζωή στο "Ολντ Τράφορντ", χάνοντας δύο ευκαιρίες -με μεγαλύτερη αυτή στο τακουνάκι του Γουέλμπεκ- αλλά το 0-2 δεν άλλαξε. Αντίθετα έγινε 0-3 όταν στο τέλος ο Γιάγια Τουρέ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και με ωραίο σουτ "έγραψε" το τελικό αποτέλεσμα, με το 21ο εφετινό του γκολ.


Οι συνθέσεις:
Μ. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ραφαέλ, Φιλ Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβρά, Κάρικ, Φελαϊνί (66' Βαλένσια), Κλέβερλι (66' Καγκάουα), Μάτα, Γουέλμπεκ (76' Ερνάντες), Ρούνεϊ.
Μ. Σίτι: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κλισί, Γιαγιά Τουρέ, Φερναντίνιο, Χεσούς Νάβας (68' Γκαρθία), Νασρί (73' Μίλνερ), Νταβίντ Σίλβα, Τζέκο (79' Νεγρέδο).

Σε ρυθμούς twitter

#Ο Τζέκο σκόραρε το γρηγορότερο εκτός έδρας γκολ στο "Ολντ Τράφορντ" στην ιστορία της Premier.
# Πέντε γκολ σε έξι ματς κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετρά ο Έντιν Τζέκο.
# Τρεις συνεχόμενες νίκες στο "Ολντ Τράφορντ" μετρά πλέον η Σίτι, η οποία έχει νικήσει 5 φορές στα τελευταία 6 ντέρμπι του Μάντσεστερ.
# Σε 33 ντέρμπι από τότε που ιδρύθηκε η Premiership, μόνο σε ένα δεν κέρδισε η ομάδα που προηγήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου