Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ελλάδα: Αυτές είναι οι πέντε συμμορίες που βασανίζουν μέσ’ στα σπίτια!

Αυτές είναι οι πέντε συμμορίες που βασανίζουν μέσ’ στα σπίτιαΣτοιχεία-σοκ για τη δράση των εγκληματιών με τα καλάσνικοφ - Δύο εισβολές σε σπίτια καταγράφονται κάθε μέρα και περισσότερα από 600 περιστατικά από το 2013, την ώρα που οι ληστείες τραπεζών το ίδιο διάστημα είναι 42!


Μέχρι πριν από πέντε χρόνια οι εισβολές οπλισμένων ληστών σε σπίτια ήταν άγνωστο φαινόμενο στην ελληνική κοινωνία. Συνήθως στα διαμερίσματα τρύπωναν οι λεγόμενοι «ποντικοί» όταν οι ένοικοι απουσίαζαν. 

Οι πρώτες επιδρομές ληστών με όπλα παρουσιάστηκαν από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. ως «μεμονωμένα συμβάντα», για να φτάσουμε το 2010 (πρώτη χρονιά  όπου εμφανίζονται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας) στα πλούσια προάστια της Αθήνας να αλωνίζουν οι διαβόητες συμμορίες αλλοδαπών με τα καλάσνικοφ. Από τότε μέχρι σήμερα παρουσιάζεται αύξηση των επιθέσεων κατά 300% στην Αττική και 200% στην υπόλοιπη χώρα. 

Πίσω από τις ξερές ανακοινώσεις και τους ψυχρούς αριθμούς των στατιστικών της ΕΛ.ΑΣ. για τους ληστές και τα λάφυρά τους κρύβονται δράματα των οποίων οι πρωταγωνιστές τις περισσότερες φορές δεν τα καταγγέλλουν, φοβούμενοι τον διασυρμό. Γυναίκες βασανίζονται, άνδρες κακοποιούνται, παιδιά τρομοκρατούνται μέσα στο τελευταίο καταφύγιο της οικογένειας, το σπίτι τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, κάθε μέρα καταγράφονται κατά μέσο όρο δύο εισβολές-ληστείες σε σπίτια της Αττικής και μία στην υπόλοιπη χώρα. Το  2013 καταγράφηκαν 610 περιπτώσεις εισβολής ληστών σε κατοικίες και 18 απόπειρες. Από αυτές εξιχνιάστηκαν οι 117, χωρίς ωστόσο να λαβωθούν οι πέντε μεγάλες συμμορίες που αλωνίζουν την Αττική.
 
Το νέο στοιχείο που δείχνει τη μετάλλαξη της εγκληματικότητας είναι ότι το ίδιο χρονικό διάστημα σημειώθηκαν μόλις 42 ληστείες τραπεζών. Με απλά λόγια, οι ληστές ουσιαστικά εγκατέλειψαν τις τράπεζες και ασχολούνται με τις ληστείες κατοικιών! Οι συμμορίες, γνωρίζοντας ότι οι τράπεζες, τα μεγάλα καταστήματα, αλλά και οι χρηματαποστολές, λαμβάνουν αυστηρά μέτρα   φύλαξης και ασφάλειας και τα χρηματοκιβώτια είναι μπλοκαρισμένα, αλλά και με λίγα χρήματα, επέλεξαν τα σπίτια. Ετσι, από τους ληστές τραπεζών περάσαμε στους ληστές οικιών!

Τεράστια αύξηση ληστειών στην Αττική

Μπορεί οι αριθμοί να μην αποτυπώνουν την πραγματική έκταση του φαινομένου, ωστόσο στην περίπτωση των εισβολέων-ληστών αποκαλύπτουν ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Ξεκινώντας από το 2010, οπότε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αρχίζει να μετρά στατιστικά τις επιθέσεις, στην Αττική σημειώθηκαν 268 περιστατικά, από τα οποία εξιχνιάστηκαν μόλις τα 55. Εκείνη τη χρονιά συνολικά στην επικράτεια οι εισβολές ήταν 432, εκ των οποίων εξιχνιάστηκαν οι 115. Μια απλή ανάγνωση δείχνει ότι οι συμμορίες των ληστών έχουν ως πεδίο δράσης κυρίως την Αττική, ενώ η Αστυνομία έχει μεγαλύτερη δυνατότητα εξιχνίασης ληστειών που γίνονται στην επαρχία.
 
Τον επόμενο χρόνο, δηλαδή το 2011, είχαμε μια εκτίναξη των περιστατικών στην Αττική, που αγγίζουν τις 605. Οι Αθηναίοι ζουν με τον φόβο του επόμενου χτυπήματος. Πλέον, οι συμμορίες, εκτός από τις πολυτελείς βίλες και επαύλεις σε βόρεια και νότια προάστια, επιλέγουν ταπεινά διαμερίσματα, ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ για πρώτη φορά παρουσιάζεται το φαινόμενο οι ληστές με τα καλάσνικοφ να μπουκάρουν στα σπίτια και εκτός από το πλιάτσικο και τους άγριους ξυλοδαρμούς να βιάζουν ανυπεράσπιστες γυναίκες ακόμα και μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους. Από αυτές τις εισβολές εξιχνιάζονται οι 146, ενώ συνολικά σε όλη τη χώρα εκείνη τη χρονιά τα συμβάντα έφτασαν τα 912, εκ των οποίων εξιχνιάστηκαν μόλις 310 περιπτώσεις.
 
Στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός και τον επόμενο χρόνο, το 2012, η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με τον έλεγχο να έχει χαθεί. Στην Αθήνα, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, οι συμμορίες εισβάλλουν σε 794 σπίτια (εξιχνιάστηκαν 170), ενώ σε όλη τη χώρα ο αριθμός εκτινάσσεται στις 1.191 ανάλογες υποθέσεις - εξιχνιά­στηκαν οι 388 από αυτές. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με την ΕΛ.ΑΣ. να εκπονεί ολόκληρο σχέδιο για να βάλει φρένο στην άγρια αυτή μορφή εγκληματικότητας. Καταφέρνουν να εξαρθρώσουν πολλές από τις μεγάλες συμμορίες, με δράστες άτομα από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης και την Αλβανία, κι έτσι η κατάσταση δείχνει ως ένα σημείο να εκτονώνεται. Για το 2013 οι επιθέσεις στην Αττική έφτασαν τις 610, εξιχνιάστηκαν οι 117, ενώ σε όλη τη χώρα το νούμερο είναι 946, με 290 περιπτώσεις να έχουν λυθεί. Ετσι, από τις 268 επιθέσεις-εισβολές του 2010 μόνο στην Αττική, φτάσαμε στις 610 το 2013. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό που δείχνει ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. στέκονται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης των ληστών, με κυριότερο αυτό της ωμής βίας που χρησιμοποιούν απέναντι στα θύματά τους. Οπως λένε, πλέον δεν στέκονται σε απειλές και ήπιας χρήσης βία, αλλά φτάνουν ακόμη και σε άγριους ξυλοδαρμούς και βασανισμούς ατόμων προκειμένου αυτά να «σπάσουν», ομολογώντας πού έχουν κρύψει τα χρήματά τους. 

Πώς και πού απλώνουν τη δράση τους

Το «νέο αίμα» των αλλοδαπών κακοποιών διακρίνεται από θράσος, ωμή βία και έλλειψη σχεδίου επίθεσης, αφού δρα με κριτήριο την αρπαγή έστω και μικροποσών

Πέντε άγριες συμμορίες οπλισμένων κουκουλοφόρων δρουν στην περιοχή της Αττικής, εισβάλλοντας σε σπίτια και  διαμερίσματα. Βασανίζουν, χτυπούν, ληστεύουν. Δεν διστάζουν ακόμα και να σκοτώσουν. Πρόκειται για το λεγόμενο «νέο αίμα» μιας ειδικής κατηγορίας κακοποιών που διακρίνεται για το θράσος και την ωμή βία που χρησιμοποιεί στα θύματά της. Δεν είναι τυχαίο ότι βασανίζουν με μαρτυρικό τρόπο ηλικιωμένες γυναίκες, χωρίς κανέναν δισταγμό. 

Οπως λένε αναλυτές της Ασφάλειας, πρόκειται για μια νέα, «μεταλλαγμένη» μορφή εγκληματικότητας που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα και αποτελεί τον εφιάλτη κάθε πολίτη, αλλά και της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ. Το νέο χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός από τους άγριους βασανισμούς των γυναικών για να αποκαλύψουν πού κρύβονται χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, δρουν χωρίς ιδιαίτερο σχέδιο και με μοναδικό κριτήριο την αρπαγή ακόμη και μικροποσών.  Την ίδια ώρα στην υπόλοιπη Ελλάδα δρουν δεκάδες, μικρότερης εμβέλειας, συμμορίες, όπως αυτή που εξαρθρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλία και αποτελούνταν από τρεις Αλβανούς, οι οποίοι από τον περασμένο Μάιο μέχρι και τον Μάρτιο είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων του κάμπου, αφού πραγματοποίησαν πολλές επιθέσεις, εκ των οποίων εξιχνιάστηκαν οι επτά. Η συμμορία έμπαινε σε σπίτια γυναικών, έτρωγε και έπινε, ενώ δεν δίσταζε να χτυπήσει βάναυσα ακόμη και ανήμπορους ηλικιωμένους προκειμένου να αρπάξει την πενιχρή τους σύνταξη ή οτιδήποτε άλλο είχε αξία. 

Δεκάδες κακοποιοί 

Στην κορυφή της πυραμίδας του τρόμου φιγουράρει μια συμμορία ληστών με μαχαίρια. Πρόκειται για μια ομάδα τεσσάρων Γεωργιανών, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιήσει περίπου δέκα κτηνώδεις εισβολές σε σπίτια των βορείων προαστίων. Από τους τέσσερις ληστές λοιπόν συνελήφθη -πριν από δύο εβδομάδες- ο ένας στη Νέα Ερυθραία, ωστόσο η συμμορία δεν εξαρθρώθηκε. Οι τρεις ασύλληπτοι εισβολείς, παρά τις εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών, δεν έχουν βρεθεί πουθενά και στην ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι έχουν λουφάξει μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα για να βγουν και πάλι για «δουλειά». Το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης συμμορίας είναι ότι βασανίζει τα θύματά της, ξεσπώντας τα κτηνώδη και σαδιστικά ένστικτά της πάνω τους, προκειμένου να αρπάξει αυτό που θέλει.
  
Η δεύτερη συμμορία επιχειρησιακά κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή των Γεωργιανών, με τη διαφορά ότι έχει επιλέξει ως πεδίο δράσης τα νότια προάστια. Εκτός αυτού, έχει ένα δεύτερο χαρακτηριστικό που την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη, αφού μελετά πολύ καλά τις κινήσεις της, κάνοντας μπάζες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Βούλα, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα είναι η ζώνη όπου δραστηριοποιείται και η Αστυνομία εκτιμά ότι η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από πολλά μέλη, τα οποία δρουν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Υπάρχει τσιλιαδόρος, όμως στο σπίτι μπαίνουν πάντα τρία άτομα με κουκούλες, πιστόλια και μαχαίρια. Εκτιμάται ότι είναι αλβανικής καταγωγής, ενώ και αυτοί όπως και οι Γεωργιανοί βασανίζουν τις γυναίκες-θύματά τους.
 
Μια τρίτη ομάδα αλλοδαπών ληστών δραστηριοποιείται στα βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας, από Αγία Παρασκευή μέχρι Πεντέλη, Φιλοθέη και Ψυχικό. Μέχρι στιγμής έχει στο ενεργητικό της πολλά χτυπήματα μέσα στο 2014 και το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης ομάδας είναι ότι παρακολουθεί τα σπίτια που δεν έχουν συναγερμό και στα οποία διαμένουν ηλικιωμένοι οι οποίοι διαθέτουν σχετικά ακριβά αυτοκίνητα. Ωστόσο, αυτό που την κάνει πραγματικά αποτρόπαια είναι το ότι επιτίθεται και κακοποιεί τους άνδρες, όπως συνέβη στην τελευταία επίθεση πριν από μερικές ημέρες, όταν εισέβαλε σε σπίτι της Φιλοθέης και ξυλοκόπησε άγρια τον ιδιοκτήτη, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.


Η τέταρτη συμμορία «δουλεύει» στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων και το χαρακτηριστικό της είναι ότι στήνει καρτέρι στα υποψήφια θύματά της, περιμένοντάς τα στο γκαράζ, για να τους ορμήσει και να μπουν μαζί στο σπίτι. Χρησιμοποιεί ωμή βία σε άνδρες και γυναίκες και μετά το πλιάτσικο φεύγει με τα αυτοκίνητα των θυμάτων της. Οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός της, καθώς έχουν στα χέρια τους στοιχεία που κάνουν την ειδική ομάδα που ασχολείται με την υπόθεση να είναι ένα βήμα πριν από την εξιχνίασή της.
 
Στα νότια προάστια δραστηριοποιείται μια πέμπτη συμμορία, εκτιμάται μάλιστα ότι απαρτίζεται πιθανότατα από άτομα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, τα οποία βάζουν στόχο κυρίως ερημικές κατοικίες από τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα μέχρι το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα. Ο τρόπος δράσης τους είναι περίπου ίδιος με των άλλων συμμοριών, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις όπου χρησιμοποιούν ακόμη και καλάσνικοφ. 

Αξίζει να τονιστεί ότι στην Ασφάλεια επισημαίνουν πως εκτός από τις πέντε μεγάλες συμμορίες υπάρχουν και πολλές άλλες, μικρότερου βεληνεκούς, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ευρύτερή περιοχή της Αττικής, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

Αυτός «σιδέρωσε» τη σύζυγο του γιατρού στο Χαλάνδρι

Τα τελευταία χτυπήματα των αλλοδαπών κακοποιών εναντίον ανυπεράσπιστων πολιτών προκαλούν φρίκη. Σιδέρωσαν γυναίκα για να τους αποκαλύψει πού έχει κρύψει τις οικονομίες της, ενώ για τον ίδιο λόγο ξυλοκόπησαν 80χρονο μέχρι θανάτου!



Αυτός είναι ο Γεωργιανός Γκεόργκι Μασαρασβίλι που συνελήφθη στις αρχές Μαρτίου στη Νέα Ερυθραία έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας. Ο 35χρονος είναι ο άνθρωπος που βασάνισε τη σύζυγο δερματολόγου στο Χαλάνδρι χρησιμοποιώντας ένα καυτό ηλεκτρικό σίδερο. Η άγρια συμμορία, που ευθύνεται και για άλλες φρικαλέες εισβολές σε σπίτια με ανελέητους ξυλοδαρμούς και βασανισμούς των ιδιοκτητών, αποτελείται από τέσσερα άτομα, αλλά μετά τη σύλληψη του 35χρονου, οι υπόλοιποι τρεις έχουν εξαφανιστεί και αναζητούνται από 
την Αστυνομία.

Η σπείρα των Αλβανών που εξαρθρώθηκε

Οι περιγραφές σοκάρουν: «Ακούμπαγαν το καυτό σίδερο στην κοιλιά μου...». «Με χτύπαγαν στο κεφάλι... Δεν μπορούσα να αναπνεύσω». «Εβλεπαν το αίμα να τρέχει και αυτοί συνέχιζαν...». Τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλλαν τα θύματά τους οι ληστές-εισβολείς για να αποκαλύψουν πού έχουν κρύψει χρήματα θυμίζουν Μεσαίωνα. Τους τελευταίους μήνες σε όλη τη χώρα άνθρωποι πέθαναν από τους ξυλοδαρμούς ληστών, γυναίκες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, άνδρες κατέληξαν στο νοσοκομείο μισοπεθαμένοι από άγριο ξυλοδαρμό. 

Το 2014 μπήκε με τις συμμορίες των νεαρών αλλοδαπών να έχουν χάσει κάθε έλεγχο και παρά τα καίρια χτυπήματα της Αστυνομίας οι επιθέσεις να πολλαπλασιάζονται. Από τα καλάσνικοφ πέρασαν στους λοστούς και τα μαχαίρια και πολλές φορές χωρίς καμία προετοιμασία, βασανίζουν μέχρι θανάτου τα θύματά τους για μια χούφτα ευρώ. Οπως συνέβη στα τέλη Ιανουαρίου, όταν τέσσερις μασκοφόροι αλλοδαποί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν 80χρονο συνταξιούχο διότι δεν τους έλεγε πού έχει κρύψει τις λιγοστές του οικονομίες.
 




Η σύλληψη της διαβόητης συμμορίας των ληστών με τα καλάσνικοφ, αλλά και άλλων ομάδων σκληρών κακοποιών που ειδικεύονταν σε εισβολές σε κατοικίες της Αττικής, ανέδειξε μια άλλη πτυχή που έχει να κάνει με τη νέα μεταλλαγμένη μορφή εγκληματικότητας. Σε αυτές τις ομάδες και σε άλλες πολλές συμμετέχουν νεαροί Αλβανοί και άλλοι αλλοδαποί δεύτερης γενιάς που είτε γεννήθηκαν είτε μεγάλωσαν στην Ελλάδα, μιλάνε τα ελληνικά ως μητρική τους γλώσσα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καν επισκεφθεί τη χώρα καταγωγής τους. Το φαινόμενο αυτό δεν εντοπίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά φέρει ευρωπαϊκή σφραγίδα και έχει να κάνει σε πολλές περιπτώσεις με το οικογενειακό περιβάλλον, τον τρόπο που μεγάλωσαν οι νεαροί μετανάστες δεύτερης γενιάς, αλλά και το γεγονός ότι πλέον με την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατον να βρουν εργασία και να ενταχθούν στο σύστημα. 


 


Εψαχναν το χρηματοκιβώτιο 

Το πρώτο συμβάν με μεσαιωνικού τύπου βασανιστήρια που προκαλεί ανατριχίλα και έφερε στην επιφάνεια τις μεθόδους των νέων συμμοριών εισβολέων ληστών σημειώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου. Μια ομάδα τεσσάρων Γεωργιανών κακοποιών, αφού εισέβαλε σε μια βίλα στην Εκάλη γνωστού βιομηχάνου, προσπάθησε να ακινητοποιήσει την οικιακή βοηθό η οποία όμως αντέδρασε και έτσι οι δράστες εξαφανίστηκαν χωρίς να πάρουν χρήματα. Μετά έβαλαν στο στόχαστρο μια άλλη μονοκατοικία στην περιοχή του Χαλανδρίου όπου μένει γνωστός δερματολόγος με τη σύζυγό του. Τη στιγμή της εισβολής βρίσκονταν στο σπίτι η 55χρονη γυναίκα του γιατρού και η οικιακή βοηθός. Οι Γεωργιανοί βασανιστές με πρωτοφανή αγριότητα έδεσαν τις δύο γυναίκες στο σαλόνι του σπιτιού και στη συνέχεια, βρίζοντας και απειλώντας τις, ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια να τους αποκαλύψει πού βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο.

 Σοκαρισμένη η γυναίκα δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη όταν ένας από τους ληστές άρπαξε το σίδερο και με την καυτή πλάκα της προκάλεσε εγκαύματα. 

Η 55χρονη γυναίκα για να σώσει τη ζωή της υπέδειξε στους ληστές πού ήταν το χρηματοκιβώτιο. Αφού άρπαξαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους χάθηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη. Η σύζυγος του δερματολόγου οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου και παρέμεινε για αρκετές ημέρες μέχρι να αναρρώσει, καθώς τα τραύματα που της προκάλεσαν οι βασανιστές ληστές ήταν πολύ σοβαρά. Για την Αστυνομία η υπόθεση ήταν άμεσης προτεραιότητας, στήθηκε ειδική ομάδα και τελικά στις αρχές Μαρτίου συνελήφθη ένας 35ρονος Γεωργιανός μέλος της άγριας αυτής συμμορίας των εισβολέων βασανιστών. Οι υπόλοιποι τρεις διαφεύγουν και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν λουφάξει για να επανέλθουν σύντομα στην ενεργό δράση. 

Στο νοσοκομείο με τραχειοτομή


Η τελευταία χρονικά βίαια επίθεση με βασανισμό από μία εκ των πέντε συμμοριών που δρουν το τελευταίο διάστημα στην Αττική και σαρώνουν τις πολυτελείς κατοικίες σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στην περιοχή της Φιλοθέης. Θύμα της ήταν ένας επιχειρηματίας, ο οποίος μπήκε σπίτι του τη στιγμή που δύο άτομα της συμμορίας έκαναν πλιάτσικο, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση στο κεφάλι και το στήθος και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί τού έκαναν τραχειοτομή προκειμένου να μπορέσει να αναπνεύσει καθώς από το άγριο ξύλο τού είχε κοπεί η αναπνοή. 

Το σκηνικό του τρόμου άρχισε όταν δύο από τα μέλη της άγριας ομάδας που πιθανότατα παρακολουθούσαν επί μέρες τη διώροφη κατοικία και γνώριζαν ότι οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν τρύπωσαν στο εσωτερικό και άρχισαν τη λεηλασία. Οταν οι δείκτες του ρολογιού έδειξαν 1.30 ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης επέστρεψε. Οι δράστες κρύφτηκαν και μόλις είδαν το θύμα να περνά το κατώφλι, όρμησαν πάνω του και αφού τον ξυλοκόπησαν αλύπητα και τον παράτησαν ημιλιπόθυμο, συνέχισαν το πλιάτσικο και μετά εξαφανίστηκαν. Ο επιχειρηματίας μόλις συνήλθε από το σοκ, άγρια χτυπημένος, βρήκε το κουράγιο και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του, όπου και πήγε σε νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε τραχειοτομή. 

Τον περίμεναν να επιστρέψει σπίτι 

Μια συμμορία από τις πιο σκληρές στην Αττική έστησε καρτέρι και περίμενε τον ιδιοκτήτη τεχνικής εταιρείας να επιστρέψει σπίτι του στην Κηφισιά προκειμένου να τους υποδείξει πού είναι τα χρήματα και να το λεηλατήσουν. Ηταν γύρω στις 3 τα ξημερώματα όταν ο 63χρονος επέστρεψε έπειτα από διασκέδαση στη μονοκατοικία του στην Κηφισιά. Οι τέσσερις μασκοφόροι, πιθανότατα αλλοδαποί, είχαν φτάσει νωρίτερα στο σπίτι, αλλά δεν βρήκαν χρήματα κι έτσι περίμεναν να έρθει ο ιδιοκτήτης για να τον ανακρίνουν. Οταν ο 63χρονος άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του, οι κουκουλοφόροι έπεσαν πάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν με λύσσα. Λίγο αργότερα και με μπάζα χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικά είδη, άρπαξαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, μάρκας Audi, και εξαφανίστηκαν.  Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι για να βρουν στοιχεία που να αποκαλύπτουν την ταυτότητα των εισβολέων, ενώ εξετάστηκε εξονυχιστικά και το κλεμμένο Audi που οι δράστες παράτησαν σε κοντινή απόσταση. 

Βασάνισαν τη μητέρα του Αλέξανδρου Αγγλούπα 


Τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου τρεις κουκουλοφόροι εισβάλλουν στη βίλα της οικογένειας Αγγλούπα στη Βούλα. Εκείνη την ώρα στο σπίτι βρισκόταν μόνο η μητέρα του νεαρού επιχειρηματία, Τούλα Αγγλούπα, η οποία ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρεις κουκουλοφόρους οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους μαχαίρια. Η γυναίκα αιφνιδιάστηκε και δεν προέβαλλε καμία αντίσταση. Ωστόσο αυτό για τα κτήνη που δεν μπήκαν στη βίλα του επιχειρηματία μόνο για να κλέψουν αλλά και να ξεσπάσουν τα αρρωστημένα τους ένστικτα δεν ήταν αρκετό. Ορμησαν πάνω της και με πρωτοφανή μανία τη χτυπούσαν για να ομολογήσει πού έκρυβε τα χρήματα και τα κοσμήματά της. Με λεία που ξεπερνά τις 400.000 ευρώ οι βασανιστές-ληστές εγκατέλειψαν τη μητέρα του επιχειρηματία αιμόφυρτη και εξαφανίστηκαν. Λίγες ώρες αργότερα ο Αλέξανδρος Αγγλούπας τη μετέφερε στο νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αφού τη βρήκε σε άθλια κατάσταση. 

Σάρωσαν τη μισή Ελλάδα
Για έξι ολόκληρους μήνες μια άγρια συμμορία τριών Αλβανών σεσημασμένων κακοποιών ήταν το φόβητρο της Κεντρικής Ελλάδας. Για την Αστυνομία η συγκεκριμένη ομάδα ήταν μία από τις μεγαλύτερες, ωστόσο η δράση της σταμάτησε πριν από λίγες ημέρες έπειτα από άγρια καταδίωξη σε περιοχή της Μαγνησίας. Και μπορεί να εξιχνιάστηκαν επτά ληστείες, όμως οι αναλυτές της Ασφάλειας είναι πεπεισμένοι ότι οι Αλβανοί ληστές έχουν διαπράξει και άλλες και για τον λόγο αυτό, με παρέμβαση εισαγγελέα, έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των τριών εισβολέων-βασανιστών.
 
Το τρίο της φρίκης με όπλα και μαχαίρια εισέβαλλε κυρίως σε σπίτια ηλικιωμένων, τους τρομοκρατούσε και ξυλοκοπούσε σαρώνοντας ό,τι έβρισκε μπροστά του. Ηταν δε τέτοια η κτηνωδία τους, που έπιναν και έτρωγαν ό,τι έβρισκαν στα φτωχικά ψυγεία των ηλικιωμένων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, αν δεν έβρισκαν τι να πάρουν, άρπαζαν τους χρυσούς σταυρούς και τις βέρες που φορούσαν οι παππούδες και γιαγιάδες στα χέρια τους. Μάλιστα όταν ήθελαν να κάνουν μεγάλες δουλειές κατάστρωναν ολόκληρο σχέδιο. Οπως αυτό που έστησαν για να αρπάξουν ένα φορτηγό αυτοκίνητο με εμπορεύματα και προσποιήθηκαν τους εργάτες οδοποιίας, φορώντας μάλιστα ειδικά γιλέκα σήμανσης για να πείσουν τον οδηγό να σταματήσει και να τον ληστέψουν.

Ο χάρτης δράσης των κακοποιών

Η συμμορία που χτυπά ηλικιωμένους 

Πεδίο δράσης:Από Αγία Παρασκευή μέχρι Πεντέλη, Φιλοθέη και Ψυχικό

Τα μέλη: Αλλοδαποί, από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ 

Τρόπος δράσης:Τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας είναι ότι παρακολουθεί τα σπίτια που δεν έχουν συναγερμό και στα οποία διαμένουν ηλικιωμένοι οι οποίοι διαθέτουν σχετικά ακριβά αυτοκίνητα. Επιτίθενται και κακοποιούν κυρίως άνδρες

Η συμμορία των Αλβανών 


Πεδίο δράσης: Βούλα, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα

Τα μέλη: Κακοποιοί, κυρίως αλβανικής καταγωγής 

Τρόπος δράσης: Δρουν όπως περίπου οι  Γεωργιανοί, με τη μόνη διαφορά ότι καταστρώνουν λεπτομερή σχέδια δράσης και κάνουν μπάζες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Η συμμορία των «Σοβιετικών»


Πεδίο δράσης: Ερημικές κατοικίες από τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα μέχρι το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα 

Τα μέλη: Κακοποιοί, κυρίως από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης 

Τρόπος δράσης: Δεν έχουν συγκεκριμένη μεθοδολογία ούτε σχέδιο, αλλά σχεδόν πάντα επιτίθενται στα θύματά τους υπό την απειλή καλάσνικοφ 

Η συμμορία των ληστών με τα μαχαίρια  


Πεδίο δράσης: Βόρεια προάστια

Τα μέλη:Τέσσερις Γεωργιανοί εκ των οποίων .Ο ένας συνελήφθη πριν από δύο εβδομάδες 

Τρόπος δράσης: Δεν έχουν ακριβές σχέδιο δράσης, αλλά βασανίζουν τα θύματά τους χωρίς οίκτο αρκεί να αρπάξουν ό,τι μπορούν

Η συμμορία που στήνει καρτέρι 

Πεδίο δράσης: Βόρεια προάστια 

Τα μέλη: Αλλοδαποί από Ανατολική Ευρώπη και Ασία 

Τρόπος δράσης:
 Περιμένουν τα υποψήφια θύματά  τους να μπουν με τα αυτοκίνητά τους στο γκαράζ για να τους ορμήσουν και να μπουν μαζί τους στο σπίτι. Αρπάζουν ό,τι βρουν με την απειλή όπλων και φεύγουν με τα αυτοκίνητα των θυμάτων 


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου