Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Η Κύπρος τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η Κύπρος τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Λευκωσία: Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τιμά ο ελληνισμός και στην Κύπρο σήμερα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το ηρωικό έπος του 1940 με δοξολογίες, ομιλίες, καταθέσεις στεφάνων, παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις.



Επίκεντρο των εορτασμών η Λευκωσία, όπου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας στη λεωφόρο Βύρωνος, η καθιερωμένη παρέλαση παλαιών πολεμιστών, φοιτητών των πανεπιστημίων, σπουδαστών ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μαθητών, προσκόπων, οδηγών, σωματείων και οργανώσεων. 

Τον χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής.

Νωρίτερα, στις 10:00 τελέστηκε στον καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννη δοξολογία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κώστα Καδή, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του πρέσβη της Ελλάδας, Βασίλη Παπαϊωάννου και άλλων επισήμων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησει ο φιλόλογος Νέαρχος Νεάρχου.

Παρελάσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις και κοινότητες. Στις δέκα το πρωί τελέστηκαν πανηγυρικές δοξολογίες.

Την ανάγκη για ενότητα, αντίσταση και αγώνα μέχρι τη δικαίωση, τονίζουν τα κόμματα σε μηνύματά τους για την επέτειο. Επισημαίνουν επίσης ότι οι σημερινές συνθήκες με την τουρκική προκλητικότητα πρέπει να αντιμετωπιστούν με συλλογικότητα και υπευθυνότητα. 

Πηγή: philenews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου