Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

H Apple και το Facebook πληρώνουν τις εργαζόμενες τους για να καταψύχουν τα ωάρια τους!

Ότι ο ανταγωνισμός των εταιρειών της Silicon Valley για να κερδίσουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στη βιομηχανία της τεχνολογίας φτάνει σε ακραία επίπεδα, το ξέραμε.


Αλλά τώρα αποδεικνύεται ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες είναι και πολύ ευφάνταστες στην προσπάθειά τους να δελεάσουν υποψήφιους εργαζόμενους αλλά και να αποτρέψουν αυτούς που ήδη έχουν από το να φύγουν για κάποια ανταγωνιστική εταιρεία.
Σύμφωνα με το NBC, η Facebook έχει ήδη αρχίσει να καλύπτει το κόστος για τις γυναίκες υπαλλήλους της που θέλουν να καταψύξουν τα ωάρια τους. Η Apple θα αρχίσει από τον Ιανουάριο.
“Το να συνδυάσει κανείς μια δυναμική καριέρα και παιδιά παραμένει κάτι πολύ δύσκολο”, εξηγεί η Brigitte Adams, ιδρύτρια του φόρουμ Eggsurance.com. Έτσι, προσφέροντας την κάλυψη αυτή, οι εταιρείες επενδύουν στις γυναίκες και στηρίζουν την επιθυμία τους να ζήσουν τις ζωές που θέλουν, λέει.
Με τον τρόπο αυτό, οι γυναίκες μπορούν να επιμηκύνουν την περίοδο γονιμότητάς τους, έως ότου να είναι έτοιμες να γίνουν μητέρες. Και κατ΄ επέκταση, μπορούν να αφοσιωθούν στην καριέρα τους για μερικά χρόνια ακόμα.
Όμως, η διαδικασία είναι ακριβή, αφού στις ΗΠΑ κάθε γύρος κοστίζει 10.000 δολάρια συν 500 δολάρια το χρόνο τουλάχιστον, για την αποθήκευση των ωαρίων.
Τόσο η Apple όσο και η Facebook δίνουν έως και 20.000 δολάρια.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου