Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Της τα 'χε μαζεμένα!

Ντέρμπι στα χαρτιά, θρίαμβος στο γήπεδο! Σε απόλυτο θρίαμβο μετέτρεψε το ντέρμπι η Ρεάλ Μαδρίτης! Σαν θιγμένη από πέρσι (με τις δύο ήττες), η βασίλισσα παρέσυρε 3-1 την Μπαρτσελόνα (που προηγήθηκε) και αποκατάστησε την διαφορά στην κορυφή! Της τα 'χε μαζεμένα! (video)

Αν και η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε πολύ νωρίς (με τον Νεϊμάρ), η Ρεάλ Μαδρίτης όχι μόνο δεν «μάσησε», αλλά έκανε και μεγάλη ανατροπή, επικρατώντας 3-1 της αιωνίου αντιπάλου, παίρνοντας το αίμα της πίσω για τις δύο περσινές ήττες. 

Ρονάλντο (που έφτασε τα 21 γκολ φέτος), Πέπε και Μπενζεμά (εξαιρετικός) ήταν οι «εκτελεστές» των Καταλανών, οι οποίοι περιορίστηκαν πολύ και δεν μπόρεσαν να προβάλλουν ιδιαίτερη αντίσταση, με τον Μέσι σε κακό βράδυ και τον Σουάρες στο ντεμπούτο του να μένει από δυνάμεις! 

Και πέραν της μεγάλης νίκης γοήτρου, πέραν της πρώτης ήττας που ανάγκασε τους μπλαουγκράνα, πέραν του ότι έσπασε το μέχρι πρότινος μηδέν παθητικό τους, η βασίλισσα μείωσε και την απόστασή της απ’ την κορυφή στο -1! 


Το ματς: 

Μέχρι να καθίσεις στον καναπέ σου και να βολευτείς, είχαμε συγκινήσεις στο κλάσικο! Γιατί προτού καλά-καλά πάρουμε μια «τζούρα» του αγώνα, ο Σουάρες βρήκε… απέναντι τον Νεϊμάρ, αυτός «άδειασε» Καρβαχάλ-Πέπε και ανάγκασε σε… calma το Μπερναμπέου (4’). Και η Ρεάλ… σα να ‘θελε να βρεθεί πίσω στο σκορ για να «φορτσάρει». Έλα, όμως, που η «καταιγίδα» της δεν βρήκε αντίκρισμα. Και πιο χαρακτηριστική φάση απ’ το… διπλό(!) δοκάρι του Μπενζεμά (σε κεφαλιά και σουτ μέσα σε διάστημα… δευτερολέπτων) δεν υπήρχε! 

inner

Κι αφού οι Καταλανοί απέφυγαν κάποιο γκολ στο δεκάλεπτο πίεσης της «αιώνιας» αντιπάλου, παραλίγο να… βάλουν ταφόπλακα στο γήπεδο -αν ο Κασίγιας δεν είχε ακουμπήσει όσο χρειαζόταν το κοντινό πλασέ του Μέσι (μετά από νέα μπαλιά Σουάρες). Και εκεί που φαινόταν πως οι μπλαουγκράνα ήλεγχαν το ματς, ο Πικέ έκανε μια απερισκεψία, έδωσε «ανόητο» πέναλτι στη βασίλισσα (που είχε διαμαρτυρηθεί νωρίτερα για άλλες δύο περιπτώσεις) και προφανώς ο Κριστιάνο στο 35’ δεν λάθεψε για την ισοφάριση (1-1). 

Πώς ξεκίνησε το ματς; Με γκολ Μπαρτσελόνα. Πώς ξεκίνησε το δεύτερο μέρος; Με γκολ Ρεάλ! Σαν να ετοίμαζε το κεφάλι του από καιρό για τέτοια «εκτέλεση», ο Πέπε σηκώθηκε στο Θεό και έστειλε στο 50’ την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Μπράβο, ολοκληρώνοντας την ανατροπή και αναγκάζοντας το γήπεδο να «σειστεί»! Κι ενώ οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε ήθελαν να βγάλουν αντίδραση, ο Μπενζεμά τους «τέλειωσε». Ή για να ‘μαστε ακριβείς όλοι οι παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης που «ξετυλίχθηκαν» εξαιρετικά και ο Γάλλος άφησε «άγαλμα» τον Μπράβο για το 3-1 (60’). 

inner

Ο Μέσι; Εξαφανισμένος. Ο Νεϊμάρ; Χαμένος μετά το πρώτο 20λεπτο. Ο Σουάρες; Κουρασμένος πλέον. Κι όταν αυτή η τριπλέτα δεν λειτουργεί, πώς να περιμένεις την ανατροπή; Και με τις γραμμές των Καταλανών να είναι ψηλά, κάθε «κατεβασιά» των γηπεδούχων μύριζε γκολ. Κι αν όντως ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική πάσα-προσπάθεια, τότε θα μπορούσε κάλλιστα το σκορ να ‘χει ξεφύγει και να μιλάμε για ιστορικό διασυρμό! Ακόμα κι έτσι, όμως, τα τελευταία είκοσι λεπτά πέρασαν σχεδόν απαρατήρητα για τους μπλαουγκράνα -δεν μπορούσαν να διασπάσουν την εξαιρετική αμυντική λειτουργία των πρωτευουσιάνων- που υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα (δεν είχαν δεχθεί καν γκολ φέτος), με τη Ρεάλ να πανηγυρίζει τον θρίαμβο! 

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Ρονάλντο, Κρόος, Χάμες, Μπενζεμά, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Μόντριτς (89’ Αρμπελόα), Ίσκο (83’ Ιγιαραμέντι) 

Μπαρτσελόνα: Μπράβο, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Ματιέ, Τσάβι (60’ Ράκιτιτς), Μπουσκέτς, Ινιέστα (71’ Σέρχι Ρομπέρτο), Σουάρες (69’ Πέδρο), Μέσι, Νεϊμάρ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου